Kun je bezuinigen op de supplementen voor je hond, kat, konijn of paard?

Handige bespaartips en een praktische rekensom

Alles is duurder! De ingrediënten van onze supplementen, onze verpakkingen en het vervoeren en verzenden van onze Synopet gezondheidspakketten voor jou en je dier.
Toch is de prijs van onze Synopet supplementen niet verhoogd. We vinden het belangrijk dat gezondheidsondersteuning voor je dier betaalbaar blijft.

Kwaliteit boven alles

Wij zouden kunnen kiezen voor goedkopere grondstoffen of ingrediënten van een mindere kwaliteit. Dat willen we niet. Juist onze uitgekiende totaalformule maakt dat onze producten zo effectief zijn en dat je al snel het verschil bij je dier merkt.

”Daarom veranderen we dus helemaal niets aan de kwaliteit, inhoud en samenstelling.”

Misschien vraag je je af of je kunt bezuinigen op voeding of supplementen. Een terechte vraag. Wij proberen ‘m voor je te beantwoorden.
Kun je kosten uitsparen door over te stappen naar goedkoper voer of goedkopere supplementen?

Voorkomen is beter dan…

Goede tijdige gezondheidsondersteuning kan veel gezondheidsproblemen voorkomen. En daarmee ook kosten! Wij geven je graag gratis advies bijvoorbeeld hoe je je dier kunt wegen of hoe je de gezondheid van je dier op een eenvoudige manier kunt checken.

Goedkoop is…

Duur is niet vanzelfsprekend beter, maar goedkope producten zullen over het algemeen genomen andere grondstoffen en een andere kwaliteit ingrediënten bevatten. De aanschafprijs is daarmee lager, maar de kwaliteit en samenstelling is niet beter. Op de lange termijn kan een goedkoper product dan ook duurder uitvallen dan gewenst.

Wij geven je een paar handige tips, waar je op kunt letten als je een supplement aanschaft voor je hond, kat, paard of konijn

Kijk naar de inhoud en samenstelling

Soms lijken producten vergelijkbaar, maar zijn ze dat in werkelijkheid helemaal niet. Groenlipmossel poeder is wezenlijk anders dan vloeibare Groenlipmossel, Magnesiumcitraat en Magnesiumoxide verschillen toch echt van elkaar.
Een totaalformule is in de aanschaf vaak duurder, dan een supplement met één hoofdingrediënt. Weet wat je koopt! Laat je adviseren. Verdiep je in de samenstelling van een product, voordat je het aanschaft. Een leverancier is verplicht om alle ingrediënten en hoeveelheden nauwkeurig te vermelden.

Lees de gebruiksaanwijzing

Klinkt goed! 30 capsules in een potje voor maar 20,-. Maar wat mag je dan verwachten?
Lees de gebruiksaanwijzing, voor een goed vergelijk met andere producten.
Na 70 tot 90 dagen merk je resultaat. Dan moet je ook 140 tot 180 capsules voeren voordat je weet of het werkt. Het is namelijk niet 1, maar 2 capsules per dag. En daarna? Gewoon doorgaan met dezelfde hoeveelheid!

 

Bereken de kosten door

De kosten zitten in het gebruik van het product op de lange termijn. Als je dier bijvoorbeeld gewrichtsklachten heeft, dan is het raadzaam om supplementen dagelijks te blijven geven als onderhoudsdosering. Wij adviseren om naar de dagprijs te kijken op basis van de kosten voor ongeveer een jaar.

 

Drie voorbeelden van Joint Support (200ml) voor honden rond de 20 tot 30 kg:

Zo kun je een goede inschatting maken wat de werkelijke kosten zijn, want de aanschaf… dat zijn de kosten niet.

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.