Groenlipmossel | GLMax®

Perna canaliculus 

GLMax® | ons keurmerk voor premium kwaliteit

Pure onbewerkte Groenlipmossel in oorspronkelijke samenstelling en verhouding

 

Groenlipmossel | Perna Canaliculus
Herkomst: Nieuw Zeeland | Eco-Friendly

100% puur & vloeibaar

GLMax®

Groenlipmossel | Perna canaliculus
Herkomst: Nieuw Zeeland (Eco-friendly)

Waarom GLMax® ?

Om de veelheid aan werkzame stoffen in de Groenlipmossel te behouden, wordt een uniek bewerkingsprocedé uitgevoerd met als resultaat de vloeibare GLMax®.  

 • 100% pure Groenlipmossel
 • waardevolle en uitzonderlijke groep vetzuren EPA en DHA omega-3-vetzuren
 • Ook ALA, SDA, ETE, DTA en DPA én het zeldzame ETA (eicosatrieenzuur 
 • Natuurlijke Glycosamino- glycanen, zoals glucosamine, chondroïtinesulfaat en eiwitten

 

Unieke samenstelling & eigen bewerkingsprocedé

Door de unieke samenstelling wordt de Groenlipmossel ingezet voor de ondersteuning van de gewrichten. Biedt ondersteuning voor gezond kraakbeen en soepele gewrichten•.

GLMax®

In de Synopet gewrichtsproducten is de vloeibare GLMax® verwerkt voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten bij honden, katten, konijen en paarden•.   

Totaalformule voor optimaal bewegen

Over de gezondheidsproducten van Synopet  is goed nagedacht. Gecombineerde expertise en vakmanschap hebben geleid tot een krachtige totaalformules met niet alledaagse ingrediënten die de soepele beweging van je dier ondersteunen.

Oorspronkelijke ingrediënten

Om de werkzame bestanddelen in de Synopet supplementen optimaal te benutten, is veel aandacht uitgegaan naar de oorsprong. De ingrediënten hebben een eigen bewerkingsprocedé en worden daarna samengevoegd tot een vloeibare en effectieve Synopet totaalformule.

Gouden formule | effectief voor de gewrichten

Vitamine C

Voor de gewrichten

Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate 

Cat Joint Support 75 ml

 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 25 dagen, 1 x per dag 3 ml

Rabbit Joint Support 75 ml

 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 30 dagen, 1 x per dag 2 ml

Dog Joint Support 75 ml of 200 ml

 • 25 of 40 dagen, 1 x per dag
  tot 10 kg 3 ml, 10 – 30 kg 5 ml, 30 – 45 kg 7,5 ml, 45+ 10 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis

Horse Joint Support 500 ml

 • 30 dagen, 1 x per dag 15 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis

Veelgestelde vragen

Sommige vragen worden vaker gesteld, dus hebben we ze voor je op rij gezet. Staat de vraag en het antwoord er niet bij? Dan neem je gewoon contact met ons op.

Naar de vragen

Advies en tips

Wij hebben handige tips en praktische adviezen voor je verzameld. Je leest ze hier.

Care Team tip:

Poeder, capsule of vloeibaar? Het grote voordeel van een vloeibaar product is dat de lichaamsopname al in de mond begint. Een capsule moet vaak afbreken in de maag, waardoor het eerste verteringsproces wordt gemist. Ditzelfde voordeel kent een poeder natuurlijk ook, maar vaak bevat dit andere bestanddelen door het bewerkingsprocedé. Vloeibaar geeft ook nog eens heel gemakkelijk over het voer.

Krachtige combinatie | effectief voor soepele spieren en pezen

Omega 3

Voor de pezen

Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen
Omega 3, Magnesium, Calcium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel

Horse Tendon Protect 1000 ml

 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 40 dagen, 1 x per dag 25 ml

Dog Tendon Protect 200 ml

 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 40 dagen, 1 x per dag
  tot 20 kg 5 ml, va. 20 kg 10 ml

Literatuur Groenlipmossel GLMax®

Waar komt Groenlipmossel vandaan?

De Groenlipmossel is een weekdier dat uitsluitend leeft in de uitzonderlijk schone wateren van de Marlborough Sound in Nieuw Zeeland. De Groenlipmossel dankt zijn naam aan de groene schelprand en wordt in het Latijn aangeduid als Perna canaliculus.

De Maori’s waren de eerste mensen die de Groenlipmossel als zeevoedsel ontdekten. Vele generaties lang was de mossel een vast onderdeel van hun voeding, de Groenlipmossel werd in zijn geheel en rauw gegeten. Tegenwoordig is de Marlborough Sound beschermd gebied en wordt de Groenlipmossel hier speciaal gekweekt. De “International Conservation Organisation Blue Ocean Institute” rangschikte de Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel als één van de twee meest ‘eco-friendly seafoods’ van de wereld.

Een Groenlipmossel-farm in de Marlborough Sounds

 

Wat is er bijzonder aan de Groenlipmossel in de Synopet totaalformules voor honden?
*** Joint Support & Tendon Protect ***

Groenlipmossel bevat net als veel andere zeevruchten en vissen een bekend duo langeketen vetten; de omega-3-vetzuren EPA en DHA. Extra bijzonder aan de Groenlipmossel is dat hij niet alleen EPA en DHA bevat maar ook furaanvetzuren en andere omega-3-vetzuren zoals ALA, ETE (eicosatrieenzuur), SDA (stearidonzuur), DTA (docosatetraeenzuur) en het in de natuur zeldzame ETA (eicosatetraeenzuur). Deze omega-3-vetzuren bevinden zich in de donkeroranje gekleurde olie van de Groenlipmossel. Ook de sterolen (een bepaald soort vetten) van de Groenlipmossel zijn bijzonder omdat ze in gewone visolie niet voorkomen.

Nog specialer aan de Groenlipmossel in Synopet is de vorm. Synopet gebruikt een gestabiliseerde vloeibare substantie met onbewerkte pure Groenlipmossel: GLMax® Hierdoor zijn alle natuurlijke Groenlipmosselingrediënten zoals omega-3-vetzuren (EPA, DHA, ETE, ETA en DTA) maar ook Glycosaminoglycanen (waaronder Glucosamine en Chondroïtinesulfaat), furaanvetzuren en eiwitten in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding aanwezig. Dit maakt de Groenlipmossel in de Synopet boosters  uniek.

Groenlipmossel hond

Waarom Groenlipmossel in een supplement voor de gewrichten van dieren?

De visie van Synopet is optimaal in beweging, een dierenleven lang. Synopet gezondheidsproducten bestaan daarom alleen uit natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten zoals 100% pure Groenlipmossel. De meest waardevolle Groenlipmosselbestanddelen waaronder vetzuren en eiwitten blijven zo behouden.

Omdat wij alleen natuurlijke substanties gebruiken bevat de receptuur van Synopet  geen chemische toevoegingen en toegevoegd suiker. 

Vanwege de wetgeving mogen we hier niet verder ingaan op de werking van Groenlipmossel op gewrichten en pezen. Als je meer wilt weten over de gezondheidsvoordelen van Groenlipmossel voor de gewrichten of soepele spieren en pezen van honden, kun je dus beter andere bronnen raadplegen zoals Google. Voor veterinaire professionals (dierenartsen, therapeuten) hebben wij eventueel wel informatie beschikbaar.

Waarom vloeibare Groenlipmossel?

De Groenlipmossel en andere ingrediënten van Synopet zijn vloeibaar zijn, daarom kun je Synopet supplementen eenvoudig over het gewone voer verspreiden. Bijkomend voordeel van deze vloeibare vorm is de extra goede opname in het maag-darmkanaal in vergelijking met Groenlipmossel extract of Groenlipmossel poeder, zodat er eerder resultaat te zien is. Ook kan hierdoor de dosering laag gehouden worden. Bovendien is vloeibare Groenlipmossel uitstekend te combineren met de andere Synopet-ingredienten Curcumine en Zwarte bes-blad die als vloeibare combinatie een verzorgende invloed hebben op gewrichten1.

Waarom geen Groenlipmosselpoeder of -extract?

Bij het maken van de vloeibare GLMax® uit Groenlipmossel staat het behoud van de oorspronkelijke samenstelling en verhouding van Groenlipmosselbestanddelen voorop. In GLMax® moeten de werkzame Groenlipmosselbestanddelen geactiveerd voor komen. Daarom wordt de Groenlipmossel in zijn geheel verwerkt, in een koud proces dat uiteindelijk 100% vloeibare Groenlipmossel oplevert. Het bevat daardoor alle bestanddelen van de mossel in hun natuurlijke samenhang.

Over de gezondheidsproducten van Synopet  is goed nagedacht. Gecombineerde expertise en vakmanschap hebben geleid tot een krachtige totaalformules met niet alledaagse ingrediënten die de soepele beweging van je dier ondersteunen.

Groenlipmossel schelp

Waarom Groenlipmossel in Joint Support voor de gewrichten en Tendon Protect voor de pezen van honden en paardn?

In de Synopet producten wordt dus geen Groenlipmossel gebruikt die verhit is geweest. Hitte vernietigt namelijk de meest interessante ingrediënten. De eiwitten in de Groenlipmossel bijvoorbeeld kunnen geen hitte overleven en de waardevolle vetzuren verliezen door hitte hun werkzaamheid. Dit is ook de reden dat de Synopetproducten geen Groenlipmossel als droog extract of poeder bevatten want om de Groenlipmossel tot poeders en extracten te verwerken moet hitte gebruikt worden.

GMP+ gecertificeerd

Synopet gezondheidsproducten worden in een schone en veilige omgeving geproduceerd. De verwerking van ingrediënten zoals de Groenlipmossel wordt nauwkeurig gecontroleerd, van grondstof en tussenstof tot het uiteindelijke eindproduct. De productielocatie van Synopet is dan ook GMP+ gecertificeerd.

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.