Vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad: waarom is dit een gouden formule?

Veel mensen vragen zich af waarom de gewrichtenformule van Synopet zo populair is. Het succes zit ‘m in drie elementen:

  1. Het is vloeibaar
  2. De ingrediënten zijn van een unieke kwaliteit
  3. De ingrediënten werken naadloos samen (synergie)

Auteur: Rieneke Vlaanderen, biomedisch specialist en productmanager Synofit


 Waarom vloeibaar?

Het is algemeen bekend dat ingrediënten vanuit vloeistoffen gemakkelijker worden opgenomen in het lichaam dan vanuit een vaste substantie. Daar zijn wel een aantal verklaringen voor.

Wist je bijvoorbeeld dat de spijsvertering al in de mond begint? In het speeksel zitten enzymen die de grote zetmeelmoleculen al in de mond afbreken. Hierdoor wordt het voedsel smeuïger zodat het in de maag goed en efficiënt wordt verteerd. Vervolgens komt de bijna vloeibare brij in de darmen terecht, waar het vocht wordt opgenomen mét de relevante voedingsstoffen.

Bij het nemen van een capsule wordt die eerste stap als het ware ‘overgeslagen’. De meeste capsules vallen namelijk pas in de maag uit elkaar. Daar wordt de (vaak droge) inhoud pas voor het eerst met spijsverteringssappen en de hoge zuurgraad geconfronteerd.

Bij het gebruik van een vloeibaar product hoeft er niet eerst een capsule of tablet te worden afgebroken in de maag. De vloeistof heeft zich immers al door de voedingsstoffen gemengd, zodat dit als één mengsel, op een natuurlijke manier, door het maag-darmkanaal zal gaan.

Toch is dit niet het enige. In het geval van de Groenlipmossel is het ingrediënt zélf ook vloeibaar. Het betreft dus niet een poeder dat door vocht is geroerd, wat intussen nog steeds een poeder is. Maar dit is een unieke vloeistof die zich stabiel gedraagt in water. Dit maakt het voor het spijsverteringskanaal wel héél gemakkelijk om de relevante stoffen eruit op te nemen.

De kwaliteit: wat zegt dit over de werking?

 

Elke fabrikant komt voortdurend voor keuzes te staan. Dat begint al bij de keuze van de grondstoffen voor het product. Elk ingrediënt heeft een bepaalde achtergrond en eigenschappen. Daar moet rekening mee gehouden worden. 

Bij de ingrediënten van de gewrichtenformule van Synopet is dit ook heel duidelijk het geval.

De kwaliteit: wat zegt dit over de werking?

 

Elke fabrikant komt voortdurend voor keuzes te staan. Dat begint al bij de keuze van de grondstoffen voor het product. Elk ingrediënt heeft een bepaalde achtergrond en eigenschappen. Daar moet rekening mee gehouden worden. 

Bij de ingrediënten van de gewrichtenformule van Synopet is dit ook heel duidelijk het geval.

GLMax® Groenlipmossel

De Groenlipmossel is vloeibaar, dat is uniek. De mossel wordt in het hele verwerkingsproces niet verhit. Dat zou immers de eiwitten, waar het beestje voor een groot deel uit bestaat, uitschakelen. De mossel wordt in zijn geheel gebruikt: er is geen sprake van een extract.  Verschillende producten gebruiken alleen de lipidenfractie van de Groenlipmossel, de eiwitten en de glucosamines (GAGs) blijven  dan onbenut en dat is jammer.

Bij Synopet geloven we in de kracht van de natuur. We kiezen voor de hele mossel onverhit en in vloeibare vorm.

De GLMax® Groenlipmossel – ons keurmerk voor kwaliteit – is gebaseerd op een speciale selectie. Zowel de groeilocatie als de selectiecriteria zijn bij de oogst vastgelegd met de leverancier. Alleen de beste en meest pure  Groenlipmosselen zijn goed genoeg voor de Synopet boosters. 

Bio-CM100® Curcumine

Curcumine wordt slecht door het lichaam opgenomen en vaak direct weer uitgescheiden. Ook zijn de Curcumine-deeltjes lang niet allemaal biologisch actief in het lichaam.

Het is dus een grote uitdaging om met een product zoveel mogelijk actieve Curcumine-deeltjes in het lichaam te krijgen die zo lang mogelijk blijven circuleren. Want alleen dan kun je er ook resultaat van verwachten.

Synopet kijkt naar de mogelijkheden die de natuur zelf biedt om een optimale biologische beschikbaarheid en activiteit te bereiken.

In de geelwortel zelf zit een olie, die de biologische beschikbaarheid van Curcumine sterk verbetert als je het samen inneemt. Bio-CM100® Curcumine – ons merk voor kwaliteit – van Synopet maakt dankbaar gebruik van deze natuurlijke toevoeging.

 

Zwarte bes-blad

Het Zwarte bes-blad in de booster van Synopet is biologisch en draagt het SKAL-certificate, ons label voor kwaliteit.

Synopet gebruikt alleen biologisch bladextract om de opname van de actieve stoffen uit Zwarte bes-blad in het lichaam te bevorderen.

Het blad van de Ribes nigrum-plant is wat minder bekend dan Groenlipmossel en Curcumine, maar ook dit ingrediënt verdient een volwaardige plaats. Het staat traditioneel bekend als plantaardige gewrichtsverzorger. In Synopet is extra geconcentreerd 1:10 bladextract toegevoegd met waardevolle stoffen, door zonlicht gevormde proanthocyaninen en cortisonachtige stofjes. Zo voegt Zwarte bes-blad nog meer kracht toe aan de gouden formule, omdat de ingrediënten synergetisch samenwerken.


Ingrediënten die samenwerken (synergie)!

Synergie betekent eigenlijk dat een aantal elementen samen een sterker effect hebben dan wanneer hun losse resultaten bij elkaar opgeteld zouden worden. Vergelijk het met een rekensom:

1 + 1 + 1 (de losse onderdelen hebben elk een effect van 1)

= 6 (het effect van de drie samen is veel groter dan 3).

Onderling wordt er dus een effect versterkt! Hoe kan dat?

Daar zijn wel verklaringen voor. De natuurlijke ingrediënten van de Synopet gewrichtenformule grijpen alle drie op hetzelfde proces in, maar verschillend ten opzichte van elkaar.

Het is ook te vergelijken met het doven van een vuur: Dat kun je doen door er blusmiddel op te spuiten. Of door de brandstof op te laten raken. Of door de toevoer van zuurstof af te sluiten.

Als je dat alle drie tegelijk doet, is het vuur zo gedoofd! De maatregelen versterken elkaar en geven veel eerder het gewenste resultaat omdat je ze tegelijk toepast.

 De verzorging van de gewrichten door de Synopet formule kun je goed vergelijken met het blussen van zo’n vuur – in de gewrichten. De maatregelen die worden toegepast, zijn de effecten van de verschillende ingrediënten: Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad.

Op sommige punten werken deze ingrediënten hetzelfde, en voegen ze slechts extra kracht toe aan het effect van de ander. Op andere punten werken ze verschillend, en vullen ze elkaar naadloos aan voor een perfecte totaaloplossing. Dit is ook zichtbaar in de praktijk: met relatief lage doseringen geeft Synopet een comfortabel bewegingsapparaat in korte tijd!

Feiten over de opname van Curcumine door het lichaam

Curcumine wordt slecht door het lichaam opgenomen en vaak direct weer uitgescheiden. Ook zijn de Curcumine-deeltjes lang niet allemaal biologisch actief in het lichaam. Wat kun je doen?

De hoeveelheid Curcumine in het product verhogen tot er genoeg in het lichaam terecht komt.

Helaas is dit geen efficiënte benadering. Je zou dan tientallen grammen per dag moeten gebruiken. Het overgrote deel van wat er ingenomen wordt, verlaat via de ontlasting het lichaam, zonder uit de darm te zijn geweest. Ook is het percentage actieve curcuminoïden in een standaard Curcumine-bron laag. Het is dus heel moeilijk om hier echt een voelbaar effect mee te bewerkstelligen in de praktijk.

Met hulp van synthetische stoffen en bewerkingen zorgen dat het lichaam de Curcumine beter opneemt.

Dit is een benadering die wél werkt in de praktijk. Synopet kiest hier echter niet voor om principiële redenen: bijvoorbeeld het toevoegen van grote hoeveelheden polysorbaat (meer dan 80% van het product) om een beetje Curcumine in het lichaam te krijgen, staat wat ons betreft veel te ver bij de natuur vandaan. Ook zijn er bedenkingen bij de bijverschijnselen die dergelijke keuzes kunnen veroorzaken. Een toevoeging op zich kan niet per se kwaad – maar als deze voor een langere periode elke dag gebruikt wordt, dan zijn de effecten daarvan vaak onzeker.

Gebruik maken van de natuur zelf om een optimale biologische beschikbaarheid en activiteit te bereiken.

Zwarte peper: van zwarte peper (of piperine) is bekend dat dit de opname van heel veel stoffen versterkt. Ook van Curcumine. Paar nadelen:
Het is een prikkelende stof, die veel dieren niet goed kunnen verdragen (zeker niet bij langdurig dagelijks gebruik).
Bij medicijngebruik kan de opname versterkt worden!

Olie uit de geelwortel: de keuze van Synopet. In de geelwortel zit namelijk een olie, die de biologische beschikbaarheid van Curcumine sterk verbetert als je het samen inneemt. Bio-CM100® Curcumine maakt gebruik van deze truc van de natuur.

 

 

gewrichtskuur

Feli-Syn

Voor de gewrichten
duur van 25 dagen
gewrichtskuur

Equi-Syn

Voor de gewrichten
duur van 30 dagen
gewrichtskuur

Cani-Syn

Voor de gewrichten
duur van 25 of 40 dagen