Vitamine C

Multifunctionele Vitamine

Vitamine C | krachtige aanvulling en sterk in de combinatie

Vitamine C draagt bij aan het behoud van gezond kraakbeen en speelt een rol bij de vorming van collageen

 

Vitamine C | Ascorbinezuur
Boost Vitamine C: rozenbottel, peterselie

Wanneer is extra Vitamine C nodig?

Honden, katten, konijnen en paarden maken zelf Vitamine C aan. Bijvoeren is daarom eigenlijk niet nodig. Toch is er een aantal indicaties waarbij het wenselijk kan zijn om je dier extra Vitamine C te geven. Zo maakt een ouder dier minder Vitamine C aan en kan een aanvulling gewenst zijn. Ook als je dier last heeft van stress, gewrichten of bepaalde ziektes kan het (tijdelijk) aanvullen verstandig zijn. Overleg altijd met een deskundige, want Vitamine C wordt vaak in combinatie met andere vitaminen en mineralen aanbevolen. Net als in onze Synopet totaalformules.

Vitamine C in de Synopet totaalformules

In de Synopet totaalformules is Vitamine C verwerkt voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten, spieren en pezen bij honden, katten, konijnen en paarden•.   

Wat is Vitamine C?

Goede weerstand en behoud van gezond kraakbeen
Vitamine C (Ascorbinezuur) is een wateroplosbare vitamine. Deze vitamine is belangrijk voor een goede weerstand en het 
immuunsysteem. Vitamine C is daarnaast belangrijk voor gezonde botten, tanden, huid, zenuwstelsel, energievoorziening en bloedvaten. Ook bevordert Vitamine C de opname van ijzer en helpt het bij het behoud van gezond kraakbeen.

Waarom Vitamine C?

Vitamine C speelt een rol bij de vorming van collageen
Synopet Joint Support en Tendon Protect bevatten Vitamine C wat helpt bij de instandhouding van gezond kraakbeen en soepele gewrichten, spieren en pezen. Dat komt omdat Vitamine C een rol van belang speelt bij de vorming van collageen. Collageen is een belangrijk onderdeel van kraakbeen, maar ook van booten, tanden, huid, bloedvaten en andere weefsels.

Totaalformule voor optimaal bewegen

Over de gezondheidsproducten van Synopet  is goed nagedacht. Gecombineerde expertise en vakmanschap hebben geleid tot een krachtige totaalformules met niet alledaagse ingrediënten die de soepele beweging van je dier ondersteunen.

Oorspronkelijke ingrediënten

Om de werkzame bestanddelen in de Synopet supplementen optimaal te benutten, is veel aandacht uitgegaan naar de oorsprong. De ingrediënten hebben een eigen bewerkingsprocedé en worden daarna samengevoegd tot een vloeibare en effectieve Synopet totaalformule.

Gouden formule | effectief voor de gewrichten

Vitamine C

Voor de gewrichten

Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate, Vitamine C

Cat Joint Support 75 ml

 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 25 dagen, 1 x per dag 3 ml

Rabbit Joint Support 75 ml

 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 30 dagen, 1 x per dag 2 ml

Dog Joint Support 75 ml of 200 ml

 • 25 of 40 dagen, 1 x per dag
  tot 10 kg 3 ml, 10 – 30 kg 5 ml, 30 – 45 kg 7,5 ml, 45+ 10 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis

Horse Joint Support 500 ml

 • 30 dagen, 1 x per dag 15 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis

Veelgestelde vragen

Sommige vragen worden vaker gesteld, dus hebben we ze voor je op rij gezet. Staat de vraag en het antwoord er niet bij? Dan neem je gewoon contact met ons op.

Naar de vragen

Advies en tips

Wij hebben handige tips en praktische adviezen voor je verzameld. Je leest ze hier.

Care Team tip:

Poeder, capsule of vloeibaar? Het grote voordeel van een vloeibaar product is dat de lichaamsopname al in de mond begint. Een capsule moet vaak afbreken in de maag, waardoor het eerste verteringsproces wordt gemist. Ditzelfde voordeel kent een poeder natuurlijk ook, maar vaak bevat dit andere bestanddelen door het bewerkingsprocedé. Vloeibaar geeft ook nog eens heel gemakkelijk over het voer.

Krachtige combinatie | effectief voor soepele spieren en pezen

Omega 3

Voor de pezen

Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen
Omega 3, Magnesium, Calcium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel

Horse Tendon Protect 1000 ml

 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 40 dagen, 1 x per dag 25 ml

Dog Tendon Protect 200 ml

 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 40 dagen, 1 x per dag
  tot 20 kg 5 ml, va. 20 kg 10 ml

Literatuur Vitamine C

Vitamine C bij dieren

Vitamine C is nodig voor een goede weerstand

Voor een sterk immuunsysteem en goede weerstand is Vitamine C nodig. Honden, katten, konijnen en paarden maken zelf voldoende Vitamine C aan en daarom is aanvullen bij een gezond dier niet nodig. Mensen, apen en cavia’s hebben wel de aanvulling van Vitamine C nodig. Ons lichaam maakt niet zelf Vitamine C aan en wij halen het dus uit voeding of supplementen. 

Bij honden, katten, konijnen en paarden vul je daarom alleen Vitamine C aan als dat nodig is. Bijvoorbeeld als er sprake is van verminderde weerstand of een verzwakt immuunsysteem of als je de gewrichten wilt ondersteunen. Toch is het niet gebruikelijk om dan alleen voor Vitamine C te kiezen, vaak is de combinatie met andere ingrediënten gewenst. Vraag een deskundige om advies als je het niet zeker weet. 

Een Groenlipmossel-farm in de Marlborough Sounds

 

Wat is er bijzonder aan de Vitamine C in de Synopet totaalformules voor honden en paarden?
*** Joint Support & Tendon Protect ***

In Joint Support is Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad gecombineerd tot een vloeibare formule. We noemen dat onze gouden formule omdat deze ingrediënten elkaar aanvullen en versterken. Waarom is dan nog Vitamine C toegevoegd? Waar de Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad elkaar aanvullen in de ondersteuning van pijnlijke gewrichten en helpen bij het soepel houden van de gewrichten is Vitamine C toegevoegd voor het behoud van gezond kraakbeen en omdat het een rol van belang speelt bij de aanmaak van collageen. Daarnaast is Vitamine C goed voor het immuunsysteem en de algemene weerstand van je dier. Tendon Protect bevat ook Vitamine C in de combinatie met Groenlipmossel, Omega-3, Vitamine D3, Magnesium en Calcium. Hier speelt Vitamine C weer een belangrijke rol waar het gaat om de aanmaak van collageen bij de ondersteuning van de botten en is belangrijk voor de bloedvaten.

Groenlipmossel hond

De positieve eigenshappen van Vitamine C op rij

We sommen ze graag voor je op… Dus, Vitamine C:

 • goed voor het kraakbeen
 • draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
 • ondersteunt de vorming van collageen
 • goed voor het skelet
 • draagt bij aan het behoud van een sterke weerstand tijdens en na training of sport
 • geeft extra weerstand bij lichamelijke inspanning
 • heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
 • draagt bij aan geestelijke veerkracht
 • heeft een gunstige invloeid op de vermindering van vermoeidheid
 • speelt een belangrijke rol in het functioneren van de zenuwen

Zijn er nadelen aan het toevoegen van Vitamine C verbonden?

Vitamine C is wateroplosbaar en wordt bij een overschot via de urine weer uitgescheiden. Er is daarmee weinig kans op een vergiftiging. Toch kan ascorbinezuur in hoge doseringen van invloed zijn op de zuurbalans. Dan heeft het gevolgen voor de waterhuishouding en stofwisseling in het lichaam. Te veel zuur kan uiteindelijk de maagwand aantasten.

Groenlipmossel schelp

Synopet gezondheidsproducten, altijd premium kwaliteit

Over de gezondheidsproducten van Synopet  is goed nagedacht. Gecombineerde expertise en vakmanschap hebben geleid tot een krachtige totaalformules met niet alledaagse ingrediënten die de soepele beweging van je dier ondersteunen.

Ons motto is niet voor niets, een dierenleven lang optimaal in beweging

GMP+ gecertificeerd

Synopet gezondheidsproducten worden in een schone en veilige omgeving geproduceerd. De verwerking van ingrediënten zoals de Groenlipmossel wordt nauwkeurig gecontroleerd, van grondstof en tussenstof tot het uiteindelijke eindproduct. De productielocatie van Synopet is dan ook GMP+ gecertificeerd.

 

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.