Plezier met je kat – activity ball

Samen spelen voor plezier, ontspanning & afwisseling

Samen spelen met je kat zorgt voor plezier, ontspanning en afwisseling. Je leert elkaar beter kennen, waardoor je de stemming van je kat goed leert inschatten. Zo valt het je ook sneller op als het gedrag van je kat afwijkt van normaal.

Kittens leren bijna alles door te spelen. Maar ook volwassen dieren en senior katten worden graag gestimuleerd, zodat ze lichamelijk en geestelijk in conditie blijven.

Fysieke & mentale uitdaging

Uiteraard heeft je kat lichamelijke beweging nodig om in conditie te blijven, afhankelijk van de levensfase van je dier. Maar wist je dat ook de mentale uitdaging heel belangrijk is? Het denkvermogen van je kat verbetert, het voorkomt stress en ongewenst gedrag.

Interactieve denkspellen

Er zijn zoveel mogelijkheden om je dier uit te dagen, zodat je je samen met je kat absoluut niet hoeft te vervelen. Aan de slag, met de activity ball!

De spelregels

De activity ball biedt heel veel mogelijkheden om je kat uit te lokken tot spelen en mentaal uit te dagen.
De activity ball kun je vullen met snacks; droog of nat. Dat mag ongeveer 10% van de dagelijkse voedingsbehoefte zijn.
Laat je kat niet knagen op de bal, er zit een belletje in de bal.
Het is de bedoeling om ermee te spelen.
Doe dit altijd onder toezicht.

Het balspel

Dagelijks 10 minuten | quality time met je kat | goed voor gezamenlijk plezier en de versterking van de onderlinge band

Neem dagelijks ongeveer 10 minuten de tijd om samen met je dier rustig te spelen. Het is de bedoeling je dier mentaal uit te dagen en rustig te laten bewegen. Denk eraan om het natuurlijk gedrag van je kat te stimuleren.

Stimuleer natuurlijk gedrag

Een kat is een jager en als je de kat uitnodigt om met je te spelen, zul je dat in gedachten moeten houden. Een prooi beweegt altijd van een kat weg en er nooit naartoe. Als je dus met de activity ball speelt, rol de bal van de kat weg.

Muizenbal

Katten reageren op bewegingen op de grond, ze zijn muizenvangers. Een kat zal graag achter een balletje aangaat, wat over de grond wordt gerold. Helemaal leuk als je ook nog een beetje van richting kunt wisselen.

Verstopbal

Een prooi zal zich over het algemeen verstoppen voor de kat. In holletjes of onder blaadjes. Dit kun je natuurlijk nadoen. Buiten zijn veel verstopplekjes te bedenken die het ontdekken waard zijn, maar ook binnenshuis zijn er fantastische verstopplekjes te vinden.

Puzzelbal

Verstop de bal eens in een doos met papiersnippers of handdoeken en laat je kat op zoek gaan naar de bal.  Eens kijken of je kat kan uitpuzzelen hoe hij of zij de snack te pakken krijgt.

Hengelbal

Hang de bal aan het hengeltje en laat je kat op zoek gaan naar de snack. Je kunt snel een heen en weer zwaaien en weer wat langzamer. Zwaai de bal niet vlakbij het gezicht van je kat, dat vinden ze echt niet fijn. Je kunt de bal ook op kathoogte hangen, zodat je dier zelf aan de slag moet om de bal te vangen.

Hensbal

Lok je kat uit tot spelen, maar let op dat je niet teveel aanmoedigt om met de klauwen te spelen. Een kat kan hier agressief van worden en je kunt er zelf lelijke krassen van oplopen. Niet handig dus!

De kattentopper!
– belletje en catnip –

Dat wordt speuren en zoeken naar de beloning

Natuurlijk kun je brokjes in de bal doen, je kat zal er veel plezier aan beleven. Maar wil je compleet over de top gaan en je kat helemaal blij en enthousiast maken, laat dan dit balletje met het belletje rollen met wat catnip erin. Je dier mag best wat moeite doen om te pakken te krijgen. Dat wordt een feestje!

Plezier, ontspanning & afwisseling

Last-but-not-least, of je kat nu flink aangemoedigd moet worden om iets te doen of dat je dier gelijk fanatiek aan de gang gaat. Het maakt niets uit. Het draait om het samen plezier hebben en samen bewegen. Veel plezier!

Care Team tip:

Quality tijd met je dier

Neem dagelijks 10 minuten bewust de tijd om je dier te aaien, masseren of spelen. Je leert je dier goed kennen en het voorkomt stress. Niet alleen bij je dier!

Over de schrijver

Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

Synopet gezondheidsproducten

Koop je veilig en vertrouwd in onze Synoshop.com

Synopet Cat Joint Support 75 ml 

  • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
  • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
  • Boost van 25 dagen, 1 x per dag 3 ml
  • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis