Plezier met je dier – activity ball

Samen spelen voor plezier, ontspanning & afwisseling

Samen spelen met je hond zorgt voor plezier, ontspanning en afwisseling. Je leert elkaar beter kennen, waardoor je met een blik, duwtje of ander gebaar de stemming van je hond goed kunt inschatten. Zo valt het je ook sneller op als het gedrag van je hond afwijkt van normaal.

Pups en jonge honden leren bijna alles door te spelen. Maar ook volwassen dieren en senior honden hebben graag plezier en uitdaging, zodat ze lichamelijk en geestelijk in conditie blijven.

Fysieke & mentale uitdaging

Uiteraard heeft je hond lichamelijke beweging nodig, die past bij de levensfase waarin je dier zich bevindt. Maar wist je dat ook de mentale uitdaging heel belangrijk is? Het denkvermogen van je hond verbetert, het voorkomt stress en ongewenst gedrag.

Interactieve denkspellen

Er zijn zoveel mogelijkheden om je dier uit te dagen, zodat je je samen met je hond absoluut niet hoeft te vervelen. Aan de slag, met de activity ball!

De spelregels

De activity ball is geen bal om mee te gooien.
Je gebruikt de bal om je hond op een rustige manier te trainen en mentaal uit te dagen.
De activity ball kun je vullen met snacks. Dat mag ongeveer 10% van de dagelijkse voedingsbehoefte zijn.
Laat je hond niet bijten of knagen op de bal, het balletje bevat een belletje.
Het is de bedoeling om ermee te spelen. Doe dat altijd onder toezicht.

Het balspel

Dagelijks 10 minuten | quality time met je hond | goed voor gezamenlijk plezier en de onderlinge band

Neem dagelijks ongeveer 10 minuten de tijd om samen met je dier rustig te spelen. Het is de bedoeling je dier mentaal uit te dagen en rustig te laten bewegen. Zet je hond aan het denken, wees creatief. We hebben een aantal voorbeelden voor je

Snuitbal

Laat je hond de bal met de snuit door de ruimte duwen en als beloning mag je dier de snacks opeten die eruit vallen.
Extra uitdaging: laat je hond op commando met de neus tegen de bal drukken. Gebruik bijvoorbeeld het commando ‘snuit’. Doet je hond het goed? Belonen.

 

Boksbal

Hang de bal op aan een stevig touw op hondhoogte. Laat je hond met de neus de bal heen en weer bewegen. De snack is de beloning. Is het te moeilijk voor je hond om de snack eruit te krijgen? Probeer het eens met natvoer of pasta.

Pootbal

Heb jij wel eens een potje pootbal met je hond gespeeld? Leer je hond om steeds met zijn poot de bal vooruit te schuiven. Beloon als je dier het goed doet.
Je kunt dit natuurlijk ook afwisselen met poot en snuit en er commando’s aan koppelen. Maar begin simpel! 

Speurbal

Honden snuffelen en speuren graag. Verstop de activity ball voor je hond in het huis of in de tuin en laat je dier dan op zoek gaan naar de bal. Leuke en speelse manier om te werken met commando’s ‘wacht’ en ‘zoek’, want je hond mag natuurlijk niet kijken waar je bal verstopt.

Ballenbak

De ballenbak mag natuurlijk niet ontbreken! Pak een grote cupcake bak en vul deze met de verschillende ballen. De activity ball zit er tussen. Je hond mag de bal zoeken. Extra uitdaging? Zet papieren of plastic bekertjes op de kop, bovenop de ballen in de cupcake bak.
Of… vul een grote lage doos met verschillende ballen en de activity ball. Laat je hond op zoek gaan naar de bal met de beloning.

Wisselbal

Met pionnen of plastic bakjes kun je een interessant parcours voor je hond uitzetten. Onder welke pion of bakje zit de bal met de beloning?

Ook leuk! Kegelen
Laat je hond met de neus de pionnen omgooien of doe het nog anders en laat je hond met de bal de pionnen omduwen.

Voor een mooie warme dag
– waterpolo –

Waterpret en een gegarendeerd waterballet

Deze is te leuk om niet te noemen, maar doe dit bij voorkeur buiten. 
Zet een redelijk grote lage bak met fris water klaar. Je hond hoeft niet in het water, de bak moet een formaat hebben dat je hond vanaf de kant de items in de bak kan pakken. Neem plastic bakjes en laat deze ronddrijven in het water. Doe in een van de bakjes de activity ball en laat je hond vanaf de zijkant de bal of het bakje pakken. Is het te moeilijk? Dan kun je ook in de bakjes de beloning doen. 

Plezier, ontspanning & afwisseling

Last-but-not-least, of je hond nou een natuurtalent is in balsporten of wat meer aan de zijlijn staat. Het maakt niets uit. Het is boven alles belangrijk dat je gezamenlijk veel plezier hebt en samen in beweging blijft.

Care Team tip:

Quality tijd met je dier

Neem dagelijks 10 minuten bewust de tijd om je dier te aaien, masseren of spelen. Je leert je dier goed kennen en het voorkomt stress. Niet alleen bij je dier!

Over de schrijver

Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

Synopet gezondheidsproducten

Koop je veilig en vertrouwd in onze Synoshop.com

Synopet Dog Joint Support 75 ml of 200 ml

 • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
 • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
 • Boost van 25 of 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 10 kg 3 ml, 10 – 30 kg 5 ml, 30 – 45 kg 7,5 ml, 45+ 10 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis

Synopet Dog Tendon Protect 200 ml

 • Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen
 • Omega-3, Calcium, Magnesium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel
 • Boost van 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 5 ml, 20+ kg 10 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • Geschikt voor preventief gebruik, ook voor honden in de groei 

Synopet Dog Muscle Relax 200 ml

 • Voor de ondersteuning van de spierfunctie en concentratie
 • Magnesium, Vitamine E, Vitamine B3, Vitamine B6, Zink
 • Boost van 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 3 ml, 20+ kg 5 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • Geschikt voor preventief gebruik, voor mentale en fysieke ontspanning