Erop uit! Samen met je hond

Veel plezier samen met je hondendier

Doe jij dat ook wel eens? Gewoon een hele dag op pad in de buitenlucht samen met je hond.
Onze Appenzeller Elsa is wel wat gewend, zij komt overal en gaat bijna altijd mee. Naar het bos, naar de bergen, naar het strand of naar de stad.

Elsa’s goed gevulde hondentas voor onderweg 

Het is bij ons een gewoonte geworden om ook voor Elsa een tasje in te pakken als we een flinke wandeling gaan maken.
Dit zit er in de hondentas van Elsa:

Fles water

Onderweg wil je niet om water verlegen zitten! Je hond krijgt ook dorst van een flinke wandeling. In de tas van Elsa zit in de winter een halve literfles water en in de zomer een (minimaal) literfles gevuld met water. Elsa drinkt het liefst uit de fles, dus het is wel echt haar eigen fles.

 

Zakje brokjes & snacks

Tijdens een flinke wandeling nemen we vaak een pauze. Wij hebben voor Elsa brokjes mee, die ze dan mag opeten. Snacks voor onderweg zijn er ook. Bijvoorbeeld om haar te belonen als ze ons pauzebankje heeft opgespoord.

Lijn

Niet overal mag de hond loslopen en in de stad is de lijn onmisbaar. De wandelingen met Elsa gaan vaak door grote losloopgebieden en dat is heerlijk. Maar als het niet kan of mag, dan gaat ze aan de lijn. Ook gebruiken we de lijn onderweg als we andere honden passeren. Niet alle eigenaren vinden het prettig dat honden elkaar tegemoet vliegen. Eerst even overleggen, voor iedereen wel zo fijn!

Mini voer- & drinkbak

Een klein bakje voor het voer en het water is praktisch. In de zomer wil je niet teveel water verspillen door de hond uit de fles te laten drinken, dan is een bakje beter.

Speeltje

Een balletje voor onderweg is eigenlijk beter dan met een stok gooien, omdat deze de bek kan beschadigen. Nu is Elsa vooral verzot op wegspringende dennenappels, maar een klein balletje zorgt ook altijd voor extra pret.

Handdoek

Een kletsnatte hond in de auto mee naar huis, dat is niet zo’n topper. Onze dame houdt wel van een verkoelende duik, eigenlijk nog meer van een modderbad. Een paar handdoeken is allerminst overbodige luxe. 

EHBO

Een verbandje, een pleister of een tekentang. Je kunt het maar zo nodig hebben onderweg. Ook voor jezelf.

Muilkorf - buitenland

In sommige landen is een muilkorf, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer (denk ook aan de kabelbaan) verplicht. Wij hebben deze altijd in de tas. Elsa heeft er een hekel aan, maar we hebben geoefend met ‘snuitje’ en nu gaat het heel redelijk. 

Stralend humeur & volop vrolijkheid

Samen bewegen met je hond is gezond. De frisse buitenlucht is goed voor lichaam en geest. Elsa zorgt met haar enthousiasme voor vrolijkheid. Dat beest heeft altijd een stralend humeur!

Care Team tip:

Jong geleerd…

Laat je jonge hond overal aan wennen, daar heb je later profijt van. Het is handig als je dier gewoon mee kan in de auto of in de bus of trein. Het is praktisch dat je dier mee kunt nemen als je even de stad ingaat of misschien ergens gaat eten. Door op jonge leeftijd te oefenen, voorkom je vaak stress voor onbekende dingen op latere leeftijd.

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

Over de schrijver

Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.

Synopet gezondheidsproducten

Koop je veilig en vertrouwd in onze Synoshop.com

Synopet Dog Joint Support 75 ml of 200 ml

 • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
 • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 25 of 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 10 kg 3 ml, 10 – 30 kg 5 ml, 30 – 45 kg 7,5 ml, 45+ 10 ml

Synopet Dog Tendon Protect 200 ml

 • Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen
 • Omega-3, Calcium, Magnesium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 5 ml, 20+ kg 10 ml
 • Geschikt voor preventief gebruik, ook voor honden in de groei 

Synopet Dog Muscle Relax 200 ml

 • Voor de ondersteuning van de spierfunctie en concentratie
 • Magnesium, Vitamine E, Vitamine B3, Vitamine B6, Zink
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 3 ml, 20+ kg 5 ml
 • Geschikt voor preventief gebruik, voor mentale en fysieke ontspanning