Welk gezondheidsproduct is geschikt voor mijn paard?

Zo kies je het beste Synopet supplement voor jouw paard

Natuurlijk wil je je paard de best mogelijke zorg en aandacht geven, zodat je samen een dierenleven lang optimaal in beweging kunt blijven. Om aan de dagelijkse voedingsbehoefte te voldoen, zul ook jij je paard waarschijnlijk supplementen geven.
Met onze Synopet producten ondersteunen we de optimale beweging van je paard van veulen tot senior paard. Maar wat is het verschil tussen de producten? Welk supplement kun je het beste in welke levensfase aan je dier geven? We vertellen je alles.

Onze gezondheidsproducten voor de optimale beweging

Horse Joint Support 

Voor de gewrichten
GLMax® Groenlipmossel
+ Bio-CM100® Curcumin
+ Zwarte bes-blad SKAL-certificate
+ Vitamine C

Horse Tendon Protect 

Voor de pezen
Omega-3
+ GLMax® Groenlipmossel
+ Magnesium
+ Calcium
+ Vitamine D3

Horse Muscle Relax 

Voor de spierfunctie
Magnesium
+ Vitamine E
+ Vitamine B3
+ Vitamine B6
+ Zink

Wat doet het product en wat zijn de actieve ingrediënten?

De naam en werking

  De naam van onze producten omschrijft waar het product voor is. Joint Support is voor de ondersteuning van de gewrichten. Tendon Protect is voor de bescherming en ondersteuning van de pezen en Muscle Relax is voor de ontspanning en ondersteuning van de spieren.

  De ingrediënten

   Wij gebruiken alleen pure en natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit in onze producten. Er zit een overlap in het gebruik van ingrediënten, zoals de Groenlipmossel die zowel aan Tendon Protect als Joint Support is toegevoegd. Magnesium zit in Muscle Relax en Tendon Protect. Het hoofdingrediënt is in elk product anders, waarmee een andere werking ontstaat.

   De samenstelling

   Wij kiezen voor effectieve totaalformules waarbij de ingrediënten elkaar optimaal aanvullen en versterken. Er zijn bewuste keuzes gemaakt, zodat in de samenstelling voor het beste effect op de gewrichten, de pezen of de spieren. Zo kiezen wij voor Magnesiumcitraat vanwege het effect op de soepelheid van spieren en pezen en kiezen wij voor Groenlipmossel in vloeibare vorm.

   Wanneer geef je Joint Support aan je paard?

   De meeste paarden krijgen op latere leeftijd in meer of mindere mate last van de gewrichten. 

   Waar moet je op letten bij de gewrichten?
   Je dier wordt minder soepel en heeft een langere warming up tijd nodig. De beweging wordt gedurende de training vaak weer soepeler.

   Wat doet Joint Support?
   De ingrediënten in Joint Support zorgen voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten. Vitamine C is betrokken bij veel lichaamsfuncties, zo ook bij het behoud van gezond kraakbeen. Curcumine is een belangijke antioxidant. Zwarte bes-blad en Groenlipmossel worden traditioneel ingezet bij gewrichtsklachten.

   Belangrijk!
   Gewrichtsklachten gaan niet over, maar verergeren in de loop van de tijd als niet wordt behandeld. Wees op tijd en vaak kun je je paard dan – met een aantal aanpassingen – gewoon blijven trainen.

   Wanneer kies je voor Tendon Protect?

   Peesproblemen bij een paard zijn langdurig en wil je dus graag voorkomen. Je kunt je paard vanaf jonge leeftijd ondersteunen met bouwstoffen voor de pezen. Zo houdt je de pezen en banden soepel, zeker wanneer je fanatiek traint.

   Waar moet je op letten bij de pezen?

   Kenmerkend voor een peesblessure is vaak dat een paard kreupel loopt en door het bewegen steeds kreupeler wordt. De pijnlijke pees is vaak gezwollen en warm.  

   Wat doet Tendon Protect? Het hoofdingrediënt in Tendon Protect is Omega 3, aangevuld met Groenlipmossel, Magnesium, Calcium en Vitamine D3. Deze ingrediënten dragen gezamenlijk bij aan de spanning en soepelheid van pezen, banden en spieren. Vitamine D3 is voor de botten, spieren en het immuunsysteem.

   Belangrijk! Voorkomen is beter dan genezen, een peesblessure is langdurig en kan chronisch worden. Daarom is dagelijkse ondersteuning van de pezen een pré.

   Wanneer gebruik je Muscle Relax?

   Paarden hebben in aanvulling op het dagelijks rantsoen meestal Magnesium nodig voor het functioneren van spieren.  Een tekort aan Magnesium kan leiden tot lichamelijke en geestelijke spanning. Muscle Relax is uitermate geschikt voor jonge dieren.

   Waar moet je op letten bij de spierfunctie?

   Gespannen spieren voelen vaak hard aan, het lijf is gespannen en dit werkt regelmatig geestelijk door en uit zich in minder concentratie. Een paard met spierspanning heeft geen soepele gang en moeite met buiging en stelling. Stress is vaak voorkomend.

   Wat doet Muscle Relax? Magnesium is het hoofdingrediënt in Muscle Relax en ondersteunt de spierfunctie – heel belangrijk bij paarden. Vitamine B3 en B6 zijn belangrijk voor het zenuwstelsel en activeren de natuurlijke lichaamsenergie. Zink draagt bij aan de concentratie.

   Belangrijk! Er gaat vaak veel aandacht uit naar de opbouw van spieren met eiwitten, maar het ondersteunen van de normale spierfunctie is onderbelicht, terwijl het goed kunnen aanspannen en ontspannen van spieren inwerkt op lichaam en geest.

   Naast elkaar gezet…

   Persoonlijk en gratis advies voor je dier

   Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

   Synopet gezondheidsproducten

   Koop je veilig en vertrouwd in onze Synoshop.com

   Voor paarden

   Synopet Horse Joint Support 500 ml

   • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
   • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
   • Boost van 30 dagen, 1 x per dag 15 ml
   • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis

   Synopet Horse Tendon Protect 1000 ml

   • Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen
   • Omega-3, Calcium, Magnesium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel
   • Boost van 40 dagen, 1 x per dag 25 ml
   • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
   • Geschikt voor preventief gebruik

   Synopet Horse Muscle Relax 1000 ml

   • Voor de ondersteuning van de spierfunctie en concentratie
   • Magnesium, Vitamine E, Vitamine B3, Vitamine B6, Zink
   • Boost van 40 dagen, 1 x per dag 25 ml
   • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
   • Geschikt voor preventief gebruik, voor mentale en fysieke ontspanning