Gewrichtsklachten bij honden

Wat belangrijk is om te weten!

Honden houden van bewegen

Honden zijn enthousiaste, loyale en beweeglijke dieren. Ze zijn onvermoeibaar als het gaat om spelletjes met de bal, op konijnen jagen en het begroeten van hun baasje. Als een hond niet helemaal fit is, dan merk je dat aan het gedrag. Dat kan het gevolg zijn van een blessure of van een inwendig probleem waar de hond stevig last van heeft. Ook het ouder worden kan een rol spelen bij het verminderen van de speelsheid. Toch zouden oudere honden niet belemmerd moeten worden door lichamelijke klachten. Gezond ouder worden is óók voor de hond belangrijk!

Oorzaken van minder beweging bij honden

Als een hond steeds minder graag beweegt of minder speels is, dan heeft dat altijd een oorzaak. Het is dan belangrijk dat u goed let op het gedrag van uw hond, en dat u nagaat of er regio’s in het lichaam van uw hond zijn die pijnlijk zijn of die klachten geven. Bij twijfel is het altijd aan te raden om hiermee naar een dierenarts te gaan: deze kan via enkele standaard methoden de belangrijkste oorzaken van het afwijkende gedrag van uw hond uitsluiten of bevestigen.

Gewrichtsklachten bij de hond

Het is heel goed mogelijk dat er bij een passieve of minder speelse hond een probleem bestaat in één of meerdere gewrichten. Met het ouder worden slijt het laagje kraakbeen tussen de botten in het gewricht geleidelijk weg. In eerste instantie hoeft dat geen klachten te geven. Door het verder afbrokkelen van het normaal zo gladde en soepele kraakbeenlaagje, kunnen de gewrichten minder gemakkelijk bewegen: de hond wordt wat stijver en trager, en heeft moeite met opstaan. Op den duur kan dit ook pijn gaan doen voor de hond. Het wordt pas echt een probleem voor de hond wanneer er pijnlijke ontstekingen ontstaan of wanneer het kraakbeen plaatselijk helemaal verdwenen is: dan is er sprake van pijnlijk bot-op-bot contact tijdens het belasten. Geen wonder dat de hond dan liever in de mand blijft liggen…

Bij een verkeerde stand van het gewricht, kan slijtage van het kraakbeen al eerder optreden. Soms is zo’n standsafwijking al vanaf de geboorte aanwezig. Ook door overmatig intensief spelen in de jonge jaren kan dit ontstaan. De gewrichten ontwikkelen zich dan niet goed, omdat de belasting van de gewrichten tijdens de ontwikkelfase te hoog was. Later in het leven kan overgewicht een belastende factor zijn voor de gewrichten. Als u een hond met overgewicht heeft, dan is het wellicht een goed idee om dieetvoeder te overwegen, of om op andere manieren te proberen uw hond op een gezond gewicht te brengen. Of uw hond nu al problemen in de gewrichten heeft of niet: voorkomen is beter dan genezen, en ieder grammetje minder betekent een grammetje minder belasting voor de gewrichten van uw hond.

Mijn hond heeft versleten gewrichten. Kan dit weer herstellen?

Nee, beschadigd kraakbeen groeit niet meer aan. De ‘oplossingen’ bij deze problematiek zijn dus niet gericht op het herstellen van het gewricht. Voor de hond is het echter wel belangrijk dat er iets aan gedaan wordt, anders zal deze alleen maar passiever en stijver worden. Een behandeling met pijnstillers kan voor de hond een ware verademing zijn. Hiervoor kunt u terecht bij de dierenarts. Ook fysiotherapie behoort tot de mogelijkheden. Het bestrijden en voorkomen van overgewicht is in alle gevallen heel belangrijk. Een hond die te weinig beweegt, heeft immers al een verhoogde kans op het krijgen van overgewicht. Ook aanvullend diervoeder, zoals Cani-Syn, kan veel voor uw hond betekenen. Het voordeel van een aanvullend diervoeder, is dat dit een natuurlijke benadering is: de hond merkt nauwelijks dat hij ‘behandeld’ wordt, maar de verbetering van de levenskwaliteit kan enorm zijn!

Honden worden blij van Cani-Syn

Honden houden van bewegen. Wanneer dat bij het klimmen van de jaren niet meer zoals vroeger gaat, zal dat moeilijk te accepteren zijn. Voor uw hond, maar ook voor u.
Daarom is er Cani-Syn. Dé kuur voor het behoud van gezonde gewrichten bij honden.

Wat is Cani-Syn van Synopet? Cani-Syn is een unieke vloeibare Groenlipmosselkuur voor soepele gewrichten bij honden.

Alsjeblieft, puur natuur voor de je hond

Flex-Dog voor pezen & spieren

Flex-Dog 200 ml

Pezen & spieren
Duur 40 dagen

Cani-Syn voor kraakbeen en gewrichten

Cani-Syn 200 ml - va. 10 kg

Gewrichten & kraakbeen
Duur 40 dagen

gewrichtskuur

Cani-Syn 75 ml - tot 10 kg

Gewrichten & kraakbeen
Duur 25 dagen