Kerstplezier met je huisdier – activity ball

Samen spelen voor plezier, ontspanning & afwisseling

Of je nu een hond, kat of konijn hebt; samen spelen zorgt voor plezier, ontspanning en afwisseling. Je leert elkaar beter kennen, waardoor je je huisdier beter kunt inschatten. Zo valt het je ook sneller op als het gedrag afwijkt van normaal.

Jonge dieren leren bijna alles door te spelen. Maar ook de meeste volwassen dieren hebben graag plezier en uitdaging. Zo blijven ze lichamelijk en geestelijk in conditie.

Fysieke & mentale uitdaging

Wist je dat mentale uitdaging voor je huisdier heel belangrijk is? Het denkvermogen verbetert. Het voorkomt stress en ongewenst gedrag.

Interactieve denkspellen

Er zijn zoveel mogelijkheden om je dier uit te dagen, zodat je je samen absoluut niet hoeft te vervelen. Aan de slag, met de activity ball!

GRATIS: actvity ball

Deze week van 17 tot en met 24 december krijg je bij aankoop van je Synopet product naar keuze van ons een gratis activity ball voor je hond, kat of konijn. We geven je de speltips erbij. Veel plezier!

Het balspel

Dagelijks 10 minuten | quality time met je hond | goed voor gezamenlijk plezier en de onderlinge band

De activity ball is geen bal om mee te gooien. Je gebruikt de bal om je hond op een rustige manier te trainen en mentaal uit te dagen.
De activity ball kun je vullen met snacks. Dat mag ongeveer 10% van de dagelijkse voedingsbehoefte zijn.Het is de bedoeling om ermee te spelen. Doe dat altijd onder toezicht.

Neem dagelijks ongeveer 10 minuten de tijd om samen met je dier rustig te spelen. Het is de bedoeling je dier mentaal uit te dagen en rustig te laten bewegen. Zet je hond aan het denken, wees creatief. We hebben een aantal voorbeelden voor je.

Spellen voor je hond

Daag je hond mentaal uit en oefen met deze spelletjes.

Snuitbal

Laat je hond de bal met de snuit door de ruimte duwen en als beloning mag je dier de snacks opeten die eruit vallen.
Extra uitdaging: laat je hond op commando met de neus tegen de bal drukken. Gebruik bijvoorbeeld het commando ‘snuit’. Doet je hond het goed? Belonen.

 

Boksbal

Hang de bal op aan een stevig touw op hondhoogte. Laat je hond met de neus de bal heen en weer bewegen. De snack is de beloning. Is het te moeilijk voor je hond om de snack eruit te krijgen? Probeer het eens met natvoer of pasta.

Pootbal

Heb jij wel eens een potje pootbal met je hond gespeeld? Leer je hond om steeds met zijn poot de bal vooruit te schuiven. Beloon als je dier het goed doet.
Je kunt dit natuurlijk ook afwisselen met poot en snuit en er commando’s aan koppelen. Maar begin simpel! 

Speurbal

Honden snuffelen en speuren graag. Verstop de activity ball voor je hond in het huis of in de tuin en laat je dier dan op zoek gaan naar de bal. Leuke en speelse manier om te werken met commando’s ‘wacht’ en ‘zoek’, want je hond mag natuurlijk niet kijken waar je bal verstopt.

Ballenbak

De ballenbak mag natuurlijk niet ontbreken! Pak een grote cupcake bak en vul deze met de verschillende ballen. De activity ball zit er tussen. Je hond mag de bal zoeken. Extra uitdaging? Zet papieren of plastic bekertjes op de kop, bovenop de ballen in de cupcake bak.
Of… vul een grote lage doos met verschillende ballen en de activity ball. Laat je hond op zoek gaan naar de bal met de beloning.

Wisselbal

Met pionnen of plastic bakjes kun je een interessant parcours voor je hond uitzetten. Onder welke pion of bakje zit de bal met de beloning?

Ook leuk! Kegelen
Laat je hond met de neus de pionnen omgooien of doe het nog anders en laat je hond met de bal de pionnen omduwen.

Spellen voor je kat

Doe eens wat anders met je kat en lok je dier uit tot een gezellig balspelletje.

Stimuleer natuurlijk gedrag

Een kat is een jager en als je de kat uitnodigt om met je te spelen, zul je dat in gedachten moeten houden. Een prooi beweegt altijd van een kat weg en er nooit naartoe. Als je dus met de activity ball speelt, rol de bal van de kat weg.

Muizenbal

Katten reageren op bewegingen op de grond, ze zijn muizenvangers. Een kat zal graag achter een balletje aangaat, wat over de grond wordt gerold. Helemaal leuk als je ook nog een beetje van richting kunt wisselen.

Verstopbal

Een prooi zal zich over het algemeen verstoppen voor de kat. In holletjes of onder blaadjes. Dit kun je natuurlijk nadoen. Buiten zijn veel verstopplekjes te bedenken die het ontdekken waard zijn, maar ook binnenshuis zijn er fantastische verstopplekjes te vinden.

Puzzelbal

Verstop de bal eens in een doos met papiersnippers of handdoeken en laat je kat op zoek gaan naar de bal.  Eens kijken of je kat kan uitpuzzelen hoe hij of zij de snack te pakken krijgt.

Hengelbal

Hang de bal aan het hengeltje en laat je kat op zoek gaan naar de snack. Je kunt snel een heen en weer zwaaien en weer wat langzamer. Zwaai de bal niet vlakbij het gezicht van je kat, dat vinden ze echt niet fijn. Je kunt de bal ook op kathoogte hangen, zodat je dier zelf aan de slag moet om de bal te vangen.

Hensbal

Lok je kat uit tot spelen, maar let op dat je niet teveel aanmoedigt om met de klauwen te spelen. Een kat kan hier agressief van worden en je kunt er zelf lelijke krassen van oplopen. Niet handig dus!

Spellen voor je konijn

Heeft jouw konijn zin om met jou samen te spelen? Probeer eens de activity ball

Stimuleer natuurlijk gedrag

Een konijn in de natuur is uren per dag op zoek naar voedsel. Ze snuffelen en speuren overal onder de grond en boven de grond. In holtes en holen. Een konijn is vooral actief in de ochtend en avond.

Kegelen

Zet wat pionnen neer voor je konijn en laat je dier op zoek gaan naar de snackbal. Een konijn zal met de neus de pionnen omstoten. Ze houden ervan om dingen om te gooien. Lekker stout en wel heel leuk als daar een kleine beloning tegenover staat.

Snuitbal

De activity ball is voor konijnen wat zwaar om weg te gooien, maar ze kunnen er heerlijk tegenaan duwen en de bal rondrollen op zoek naar een lekkere beloning. Dat leren ze snel genoeg.

Balbord

De cupcake bak kun je gebruiken om vol te stoppen met verschillende balletjes en een ervan is de activity ball. Je konijn kan op onderzoek uitgaan naar het lekkere hapje wat in de activity ball zit verstopt.

Verstopbal

Een tunnel, een kartonnen doos met gaten of gewoon een handdoek over een stoel. Een konijn is erg nieuwsgierig en wil graag onderzoeken of er wat lekkers is te vinden. Verstop de bal in de doos of in de tunnel en laat je dier er zelf mee aan de gang gaan.

Doelbal

De activity ball kun je in het konijnenhok gebruiken, zodat je dier er zelf mee kan spelen wanneer hij of zij dat graag wil. Varieer met snacks en hapjes, zodat je dier er voor langere tijd plezier aan kan beleven.

Plezier, ontspanning & afwisseling

Last-but-not-least, of je dier nou een natuurtalent is in balsporten of wat meer aan de zijlijn staat. Het maakt niets uit. Het is boven alles belangrijk dat je gezamenlijk veel plezier hebt en samen in beweging blijft.

Care Team tip:

Quality tijd met je dier

Neem dagelijks 10 minuten bewust de tijd om je dier te aaien, masseren of spelen. Je leert je dier goed kennen en het voorkomt stress. Niet alleen bij je dier!

Over de schrijver

Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

Synopet gezondheidsproducten

Koop je veilig en vertrouwd in onze Synoshop.com

Synopet Dog Joint Support 75 ml of 200 ml

 • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
 • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
 • Boost van 25 of 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 10 kg 3 ml, 10 – 30 kg 5 ml, 30 – 45 kg 7,5 ml, 45+ 10 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis

Synopet Dog Tendon Protect 200 ml

 • Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen
 • Omega-3, Calcium, Magnesium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel
 • Boost van 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 5 ml, 20+ kg 10 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • Geschikt voor preventief gebruik, ook voor honden in de groei 

Synopet Dog Muscle Relax 200 ml

 • Voor de ondersteuning van de spierfunctie en concentratie
 • Magnesium, Vitamine E, Vitamine B3, Vitamine B6, Zink
 • Boost van 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 3 ml, 20+ kg 5 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • Geschikt voor preventief gebruik, voor mentale en fysieke ontspanning

Synopet Cat Joint Support 75 ml

 • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
 • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
 • Boost van 25 dagen, 1 x per dag 3 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis

Synopet Rabbit Joint Support 75 ml

 • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
 • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
 • Boost van 30 dagen, 1 x per dag 2 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis