Echt vreselijk ongezond

Feit: 1 op de 6 honden heeft overgewicht. 
Feit: vooral kleine hondjes zijn vaak zwaarlijvig.
Feit: een dikke hond is vaak ongezond en heeft lichamelijke klachten.

 

 

Wij zijn onder de indruk van de feiten. Jij ook?

Er zijn dus heel veel te dikke honden in ons land. Ze bewegen te weinig en eten te veel. Het is een aanslag op de gezondheid van de hond. En of je dier er nu echt gelukkig van wordt…..

Welvaartsziekten

Honden met overgewicht hebben vaak een scala aan klachten.

Problemen met de ademhaling
Hijgende en puffende honden. Door het overgewicht is voor sommige honden het ademhalen moeilijk geworden. Heel kort door de bocht gesteld; het vet zit in de weg en drukt op organen in het hondenlijf. En dan hebben we het nog niet eens over een hele slechte conditie, die de hond ook in de bewegingsvrijheid beperkt. 

Diabetes
Veel eten en verkeerd eten. Veel honden snaaien lekker mee met de koekjes en chipjes van de baas. En natuurlijk kan dat wel een keertje, maar het hoort niet bij het natuurlijke voedselpatroon van je hond en draagt zeker niet bij aan de gezondheid. Zorg voor gebalanceerde voeding, zodat je hond op gewicht blijf. Veel eten, maar ook vooral verkeerd voedsel kan leiden tot diabetes bij de hond. Veel honden met overgewicht hebben diabetes. 

Gewrichtsklachten
De pootjes kunnen het gewicht niet meer dragen. Overgewicht betekent een grote belasting voor de gewrichten van de hond. Vooral het kniegewricht krijgt het zwaar te verduren met alle problemen van dien. Pijnlijke ontstekingen en artrose kunnen het gevolg zijn. Dat maakt bewegen veel heel moeilijk.

Help je hond

Gelukkig kun je je hond helpen. Minder en gebalanceerd voedsel draagt bij aan gewichtsverlies van je dier. Er zijn veel voedingssoorten in de markt die zelfs geschikt zijn voor honden met diabetes. 

Kom in beweging!

Behandel de gewrichtsklachten van je hond en kom in beweging. Geef je hond een gewrichtenkuur om gewrichtsklachten te verhelpen. De klachten verdwijnen niet vanzelf, maar hebben een behandeling nodig. Gaat je hond weer beter lopen? Kom dan in beweging! Rustig opbouwen. Ga 4 x per dag een klein eindje wandelen en als dat goed gaat, ga je steeds wat verder. Ook voor jezelf erg fijn.

Je zult zien dat als het gewicht afneemt, de ademhaling beter wordt en de conditie toeneemt. De gewrichten worden minder belast en je hond wordt niet meer in de beweging beperkt.

Veel succes!

Flex-Dog voor pezen & spieren

Voor  honden: flacon met 200 ml

Een flacon Cani-Syn bevat 75 of  200 ml vloeistof

Kuur natuur van Synopet

Synopet heeft een breed scala aan producten voor uw dier, 100% natuurlijk en premium kwaliteit. Onze producten hoeft u niet doorlopend aan uw dier te voeren, maar geeft u als kuur, op het moment dat het nodig is. Vaak ziet u al heel snel resultaat van de kuur! En dat is anders dan u gewend bent, want de meeste producten moet u voortdurend geven om effect te verkrijgen en te behouden. Vaak is 1 of 2 kuurtjes per jaar al voldoende. Maar het is geen enkel probleem om onze producten aanvullend te blijven voeren. U bepaalt zelf, wat het beste is voor uw dier.

Onze producten zijn samengesteld uit de beste ingrediënten in de meest pure vorm dat maakt ze bijzonder effectief. 

Meer weten over Synopet Dog producten?

036 -76 30 350