Hoe kies je een supplement bij spanning en verminderde concentratie?

Welke ingrediënten bevat een geschikt supplement voor het verminderen van fysieke en mentale spanning

Gezondheid draait niet alleen om het lichamelijk functioneren. Je dier kan super vitaal en vol energie zijn, maar moeite hebben om zich te concentreren of zelfs stress ervaren. Een goede balans tussen spanning en ontspanning door middel van beweging en rustmomenten is essentieel. Daarnaast is ook een gezond dieet belangrijk. Magnesium, B-Vitamines, Vitamine E en Zink ondersteunen bij lichamelijke en/of geestelijke spanning.

Balans | fysieke & mentale gezondheid

De mentale gezondheid is van invloed op de lichamelijke gezondheid. De fysieke gezondheid van onszelf en ons dier houden we op peil door gezond te eten, voldoende water te drinken, voldoende in te spannen en voldoende te ontspannen. een dier heeft voldoende slaap nodig om te kunnen functioneren en voldoende frisse buitenlucht met zon om gezond te blijven. Maar hoe zit dat met de geestelijk evenwicht? Ook hier zijn dezelfde factoren van toepassing; water, gezond dieet, voldoende beweging, genoeg rust, tijd voor ontspanning en vitamine D door de zon. Daarnaast, prikkel het brein – door iets nieuws te doen of te leren.

Fysieke en mentale balans ondersteunen

Een gezond dieet, gevarieerd trainingsprogramma met voldoende rust en ruimte voor ontspanning helpt je dier om geestelijk en lichamelijk te ontspannen. Een dier met spanning kan niet praten en daarom is het goed om op lichamelijke signalen bij de je hond of paard te letten die duiden op spanning. Die signalen tonen zich vaak al eerder, dan de veranderingen van gedrag. Spanning kan zich uiten in trillen, maar ook bevriezen of juist schrikken. Lees ook onze blogs over stress signalen bij paarden of honden.

Wanneer de fysieke en mentale balans ondersteunen?

 • spierspanning (trillende spieren, harde spieren, strakke spieren)
 • ondersteuning van de normale spierfunctie
 • verminderde concentratie en weinig focus
 • stress en stress signalen
 • jonge dieren in trainingsopbouw (leervermogen en spierfunctie)
 • bij Magnesium tekort

Prikkel het brein

De mentale gezondheid op peil houden of verbeteren, dat doe je door iets nieuws te doen of iets nieuws te leren. Misschien wel door uit de vertrouwde omgeving te stappen. Een dier met stress kun je wellicht afleiden door een hersenspelletje te doen en te laten nadenken. Zo verleg je de focus. Heeft je dier chronische stress door bepaalde omstandigheden, dan is het raadzaam om de stressfactor weg te halen of er (onder begeleiding) aan te werken.

Muscle Relax | bij fysieke en mentale spanning

Magnesium,
Vitamine E,
Vitamine B3,
Vitamine B6,
Zink

Voor de normale spierfunctie en voor de ondersteuning van het leer- en concentratievermogen.

De hoofdingrediënten van Muscle Relax

Muscle Relax is met zorg en aandacht samengesteld met ingrediënten die elkaar aanvullen en versterken om de normale spierfunctie van je hond of paard te ondersteunen en bij te dragen aan meer leer- en concentratievermogen. De samenstelling van Muscle Relax is een beproefd recept bij de ondersteuning van fysieke en lichamelijke spanning. De toevoeging van Appelzijn is niet alledaags en wijkt daarmee af van meer traditionele supplementen, maar is toegevoegd om de spijsvertering te ondersteunen, zodat Muscle Relax optimaal en binnen de gebruiksduur al wordt opgenomen door het lichaam. De smaak van Appelazijn is zurig, daar moeten honden vaak even aan wennen. 

In Muscle Relax is Magnesiumcitraat verwerkt. Magnesiumcitraat is beter opneembaar door het lichaam dan verschillende andere Magnesiumvormen. In Muscle Relax is Magnesium samengevoegd met Appelazijn, waardoor de opneembaarheid nog beter is.

Magnesium vervult een belangrijke rol bij verschillende lichaamsfuncties en is nodig voor:

 • de spierfunctie
 • de vorming van bot en spieren
 • de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen
 • een goede werking van een groot aantal enzymen
 • de energieproductie van de lichaamscellen. 

Vitamine E

Vitamine E beschermt de rode bloedcellen voor een gezond hart en gezonde hersenen. Vitamine E zorgt voor het transport van zuurstof naard de hersenen. Zo blijft het brein goed functioneren.

Vitamine B3

Vitamine B3 zorgt voor de energievoorziening in het lichaam en voor de aanmaak van het gelukshormoon Serotonine. Deze vitamine ondersteunt de werking van het zenuwstelsel, de overdracht van prikkels.

Vitamine B6

Ook Vitamine B6 ondersteunt de werking van het zenuwstelsel en speelt een rol van belang in de energievoorziening. Tevens speelt B6 een rol bij de vorming van rode bloedlichamen, zuurstof voor onder andere het hart en brein. Vitamine B6 is nodig voor de algemene weerstand.

Zink

Het mineraal (of eigenlijk spoorelement) Zink ondersteunt het geheugen en de reuk- en smaakzin. Maar dat is niet de enige rol die Zink binnen het lichaam vervult.  Zink is nodig voor een sterk immuunsysteem en ondersteunt Zink het zenuwstelsel. 

Synopet Muscle Relax

Voor de normale spierfunctie en concentratie, bij lichamelijke en geestelijke spanning.

 • Magnesium,
 • Vitamine E,
 • Vitamine B3,
 • Vitamine B6,
 • Zink

Geschikt voor preventief gebruik, ook voor dieren in de groei

Synopet Dog Muscle Relax 200 ml
 • Dagelijkse dosis, tot 20 kg 1,5 ml, 20+ kg 2,5 ml 
 • Boost van 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 3 ml, 20+ kg 5 ml
Synopet Horse Tendon Protect 1000 ml
 • Dagelijkse dosis, 12, 5 ml per dag
 • Boost van 40 dagen, 1 x per dag 25 ml

Care Team tip:

Appelazijn als extra toevoeging voor de opneembaarheid in het lichaam

Muscle Relax bestaat uit traditionele ingrediënten, die bekend staan om de positieve werking op lichaam en geest. Vaak duurt het alleen even voordat het effect merkbaar is. Daarom is aan Muscle Relax Appelazijn toegevoegd, dit helpt de spijsvertering ondersteunen en werkt goed samen met Magnesiumcitraat. Zo merk je al effect binnen relatief korte tijd. 

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

Over de schrijver

Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.