Synopet ervaringsdeskundigen

Onze ambassadeurs

Onze Synopet ervaringsdeskundigen die zijn er in soorten en maten. We kennen jonge honden, maar ook katten met een zeer respectabele leeftijd. We hebben kennis gemaakt met flinke konijnenreuzen en mini pony’s. En toch hebben ze één ding gemeen; ze kunnen allemaal extra ondersteuning voor de gezondheid gebruiken. Wij vertellen de verhalen, omdat het nog steeds zo is dat geen enkel dier gelijk is, maar situaties vaak vergelijkbaar zijn. 

Het Synopet Care Team

Bij ons Synopet Care Team komen de meest uiteenlopende vragen over huisdieren en paarden binnen. Er zijn ook veel vragen te beantwoorden als je dier extra ondersteuning voor de gewrichten, de pezen of de spierfunctie nodig heeft. Ons Care Team heeft in de loop van de jaren al het nodige gezien en gehoord en kan je daarom gericht adviseren. Soms is de vraag echter te complex, dan wordt deze voorgelegd in een consult met specialisten. Je krijgt altijd een passend advies voor je dier.
Ons Care Team is vriendelijk en vakkundig. Zij helpen je graag, ook als dat inhoudt dat ze je geen Synopet adviseren.

De verhalen van onze ervaringsdeskundigen

We vertellen je de verhalen achter de schermen, aan de hand van vragen die aan ons Care Team worden gesteld en opmerkingen die wij krijgen. Wij vragen altijd om een terugkoppeling na het gebruik van onze gezondheidsproducten, want met de ervaring kunnen we ook weer andere dieren en eigenaren helpen. Vragen of opmerkingen worden in een dossier opgenomen. Lees mee! 

Rugklachten

Nog maar 2 jaar en dan al rugklachten. Bij een Welsh Corgi komt het vaker voor. De diagnose werd gesteld door de dierenarts, nadat de eigenaar de hond stram en stijf vond. Na een lange wandeling en na het spelen met andere honden werd deze Corgi steeds stram en soms mank. Nu krijgt ze Joint Support voor de gewrichten. De eigenaar geeft dagelijks een dosis. Het wild spelen met honden, dat is beter van niet.

Elleboogdysplasie

Helaas komt de elleboogdysplasie regelmatig voor, vooral bij de grotere hondenrassen. Het is in verreweg de meeste gevallen een erfelijke aandoening, waarbij een operatie noodzakelijk is. Bij de Labradoodle met ED adviseren wij om na de operatie en het eerste herstel de banden, pezen en spieren te ondersteunen met Tendon Protect. Daarnaast gaven wij de tip voor fysiotherapie. 

Heupdysplasie

De Herder had een hele ernstige vorm van HD al op jonge leeftijd. Synopet Join Support was het laatste supplement dat de eigenaar nog wilde proberen. De eigenaar geeft dagelijks de volle dosering Synopet Joint Support. Daar doet de herder het heel goed op. Dit dier kon nauwelijks lopen en opstaan, maar loopt weer soepel en rent zelfs. Een wonderbaarlijk groot succes, dat vinden wij ook.

Altijd spanning, altijd ‘aan’

Ontspannen wandelen, dat was er voor de familie niet meer bij. Maar toen ook de spanning in huis begon toe te nemen, besloten deze eigenaren om een combinatie van gedragstherapie met het supplement Dog Muscle Relax te combineren. De smaak van Appelazijn, daar moest de Rottweiler aan wennen, maar over het effect in combinatie met de therapie, daar zijn ze heel blij mee. ‘Aan’ gaat nu ook weer ‘uit’. Muscle Relax ondersteunt de fysieke en lichamelijke spanning. 

Patella luxatie

Bij een patella luxatie is de knie erbij gebaat om om steun te krijgen van de omliggende banden, pezen en spieren. De diagnose en behandeling verloopt via de dierenarts. Na het behandelplan gevolgd te hebben, wilde de eigenaar graag wat extra’s doen voor de spieren en pezen. Wij adviseerden om tijdens de trainingsopbouw de spieren en pezen te ondersteunen met Dog Tendon Protect, zodat de ‘losse’ knie eigenlijk minder belast wordt en de spieren en pezen de druk kunnen opvangen.

Ouderdoms slijtage

Heel langzaam was het steeds wat erger geworden. Ineens viel het de eigenaren op dat de knuffelige huiskat niet meer op het hoge plekje ging liggen, maar ook niet meer graag geaaid wilde worden. De dierenarts stelde de diagnose artrose als gevolg van ouderdom. De eigenaren besloten een behandeling met Joint Support te starten om verdere achteruitgang te voorkomen. Ze waren verbaast te zien dat de kat weer vooruit ging en zelfs het hoge plekje weer opzocht. 

Geen brokjes, alleen natvoer

De poes liet de brokjes links liggen en at alleen nog maar het natvoer. Met het gebit leek niets aan de hand. Toen na verloop van tijd ook steeds meer werd geknoeid met het natvoer ging de eigenaar een lampje branden. Het leek of de kat last van de kaken had. De boost met Joint Support werd gestart en dat bleek effect te hebben. De harde brokjes worden ingeweekt, maar die gaan wel weer op. Bij katten wordt vaker kaakartrose bemerkt dan bij de andere huisdieren.

Naast de kattenbak

Een gedragsdeskundige werd ingeschakeld, want de kat plaste en poepte overal, behalve in de bak. De eigenaren zaten met de handen in het haar, want hoe hard ze ook probeerden om de kat weer op de bak te laten gaan, het ging niet. De gedragsdeskundige nam de bak zelf nauwkeurig onder de loep en concludeerde een hoge instap. Het bleek dat de heer op leeftijd moeite had om nog in de bak te komen en daarom naar een nieuwe plek ging zoeken. Nieuwe bak met lage instap en Joint Support warden de oplossing.

Let op: nierfalen

Een kat is meester in het verhullen van klachten. Daarom is het heel moeilijk om precies te achterhalen wat er met je dier aan de hand is. Het is voorgekomen dat symptomen van nierfalen werden aangezien voor gewrichtsklachten. Daarmee werd een behandeling voor de verkeerde aandoening gestart. De Synopet boost sloeg niet aan en wij adviseerden om verder te kijken. Er bleek een ander probleem aan ten grondslag te liggen. Bij twijfel, altijd de dierenarts bezoeken. 

Heupdysplasie

De achterkant leek er wat achteraan te wandelen als het konijn in beweging kwam. Maar bewegen deed het dier natuurlijk liever niet. Het baarde de eigenaar zorgen dat het dier niet meer actief was en ze ging naar de dierenarts. De foto wees heupdysplasie uit, dat komt voor bij de grotere rassen. De behandeling werd gestart en de eigenaar zocht naar een natuurlijke oplossing, die werd gevonden in Rabbit Joint Support.

Zitten en verzitten

Het konijn leek geen goede plek in de ren te kunnen vinden. Steeds opnieuw werden een paar huppels gemaakt om vervolgens te gaan zitten en weer verzitten. De eigenaresse vond het gedrag afwijkend en besloot de dierenarts te vragen. Die dacht dat er sprake van gewrichtsklachten was. De eigenaresse probeerde Joint Support voor het konijn en merkte dat het dier weer actiever werd. 

Groenlipmossel bij konijnen

De Groenlipmossel geef je in vloeibare vorm aan je konijn. Je dier profiteert van de Glycosaminoglycanen, eiwitten, furaanvetzuren, Omega 3-vetzuren EPA, DHA, ETA, ETE en DTA.  Allemaal natuurlijke bouwstoffen die ook een konijn nodig heeft.

Spierspanning

Wat het dier heeft meegemaakt, dat is niet bekend bij de eigenaar. Maar de spanning in de spieren bouwt razendsnel op en dan volgt een blinde galop. Soms als het paard stilstaat, dan zijn de knikkende knieën van de spanning al te zien. De eigenaar wil het dier beter later focussen en door de spanning in de spieren te laten wegvloeien, kan ook de geestelijke spanning beter oplossen. Het eerste resultaat is er. 

Stijf in de achterhand

De achterhand was de eerste vijf minuten in de bak meer een sleepspoor, dan een actieve stap. De Friese ruin moest heel erg op gang komen, voordat er kon worden getraind. De eigenaar deed het dier ook voor de kar en vond dat eigenlijk niet correct met de stijve achterhand. Hij zocht naar een oplossing en vond dat in Synopet Joint Support voor de gewrichten van het paard. Nu komt de Fries ook ’s morgens soepel uit de stal.

Opnieuw een peesblessure

De eigenaresse was blij dat de peesblessure bij haar paard toch was hersteld. Het had enorm lang geduurd. Bij haar zat de angst voor een nieuwe blessure erin en daarom wilde ze de pezen ondersteuning bieden met natuurlijke bouwstoffen. Het trainingpatroon is aangepast en ze geeft haar paard dagelijks Tendon Protect, zo houdt ze hopelijk de peesblessure buiten de deur. 

Vragen over onze supplementen

Onze supplementen ondersteunen de optimale beweging van je dier. We hebben 100% natuurlijke gezondheidsproducten voor de gewrichten, de pezen en de spierfunctie. Wij kunnen ons voorstellen dat het soms moeilijk is om te bepalen welk product je het beste kunt nemen voor je dier. Vraag het ons! Daar zijn we voor.

Informatie over aandoeningen

We zullen nooit een diagnose stellen, daarvoor kun je naar de dierenarts of een andere specialist. Wij kunnen je wel helpen om het juiste supplement voor de ondersteuning van de gewrichten, pezen of spieren te kiezen. 

Synopet gezondheidsproducten

Koop je veilig en vertrouwd in onze Synoshop.com

Synopet Cat Joint Support 75 ml

 • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
 • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
 • Boost van 25 dagen, 1 x per dag 3 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis

Synopet Rabbit Joint Support 75 ml

 • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
 • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
 • Boost van 30 dagen, 1 x per dag 2 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis 

Synopet Dog Joint Support 75 ml of 200 ml

 • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
 • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
 • Boost van 25 of 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 10 kg 3 ml, 10 – 30 kg 5 ml, 30 – 45 kg 7,5 ml, 45+ 10 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis

Synopet Dog Tendon Protect 200 ml

 • Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen
 • Omega-3, Calcium, Magnesium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel
 • Boost van 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 5 ml, 20+ kg 10 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • Geschikt voor preventief gebruik, ook voor honden in de groei 

Synopet Dog Muscle Relax 200 ml

 • Voor de ondersteuning van de spierfunctie en concentratie
 • Magnesium, Vitamine E, Vitamine B3, Vitamine B6, Zink
 • Boost van 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 3 ml, 20+ kg 5 ml
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • Geschikt voor preventief gebruik, voor mentale en fysieke ontspanning

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

Over de schrijver

Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.