Synopet stappenplan
voor de gewrichten van honden 

Starten met Synopet Joint Support, zo pak je dat aan

Je hond heeft last van de gewrichten. Dat is schrikken! Maar gelukkig is het mogelijk om met een goed behandelplan en de juiste aanpak de gewrichten van je dier effectief te ondersteunen. De behandeling met Synopet Dog Joint Support ondersteunt op natuurlijke wijze het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten van je hond. In deze blog vertellen we je hoe je het best kunt starten met de Joint Support behandeling en wat de aandachtspunten zijn. 

Het stappenplan voor de gewrichten

Weet je zeker dat je hond gewrichtsklachten heeft? Bij twijfel over de aard van de klachten van je dier is het verstandig een dierenarts te raadplegen. Zo weet je zeker dat er geen ander onderliggend probleem is.

Voorbereiding: start Synopet Joint Support

Voordat je start met de behandeling van de gewrichten met Synopet Dog Joint Support is het verstandig om voor jezelf een helder beeld te hebben van de klachten van je dier. Zo zie je tijdens het behandeltraject beter het resultaat en heb je een duidelijke focus.

Stap 1: gewrichtsklachtentest

We hebben een online gewrichtsklachtentest voor je ontwikkeld, die je direct een indicatie geeft of je dier gewrichtsklachten heeft. De test geeft je daarnaast een beeld wat de klachten zijn, die je wilt behandelen.
Wij adviseren we je om voordat je start met Dog Joint Support een test in te vullen en de uitslag te bewaren. Zo weet je gedurende de de behandeling met Synopet Joint Support of deze effect heeft.

 

Stap 2: body condition score

Om de juiste productkeuze te kunnen maken is het belangrijk om het gewicht van je hond te weten. Je kunt je hond op de gewone weegschaal wegen.
Wil je meer weten over de algemene body condition van je hond, dan kun je de bodycondition score van je dier bepalen. Het geeft je een heel goede indruk of je dier goed op gewicht is, te licht of misschien wel (veel) te zwaar. Is je dier te zwaar? Onderneem dan actie om je dier te laten afvallen. 

 

Stap 3: kies je Dog Joint Support bundel

Kies de Synopet Dog Joint Support bundel die het beste past bij jouw hond. We hebben extra voordelige Synopet Dog Joint Support bundels voor je samengesteld, die zijn afgestemd op jouw type hond. Zo kun je gemakkelijk starten met de boost en het vervolgens in de dagelijkse routine verwerken. Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten adviseren wij een dagelijkse dosering.

Stap 4: start met boost, daarna dagelijkse routine

Start je voor de eerste keer met Synopet? Dan begin je met een boost van 25 of 40 dagen. Je merkt effect binnen de gebruiksduur. De boost is een dubbele dosering om het lichaam te activeren. Daarna ga je door met een enkele dosis in een dagelijkse routine. Het effect wat is bereikt met de boost blijft daarmee het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten ondersteunen.

Dog Joint Support bundels

Honden tot 10 kg

Start 25 dagen 3 ml
1 x Dog Joint Support 75 ml
Dagelijkse routine 1,5 ml
1 x Dog Joint Support 75 ml

Bundel S/M Dog – 10%
2 x Dog Joint Support 75 ml
Inhoud voor 75 dagen

Honden 10 - 30 kg

Start 40 dagen 5 ml per dag
1 x Dog Joint Support 200 ml
Dagelijkse routine 2,5 ml 
1 x Dog Joint Support 75 ml

Bundel S/M Dog – 10%
2 x Dog Joint Support 75 ml
Inhoud voor 60 dagen

Honden 30 - 45 kg

Start 40 dagen 7,5 ml per dag
1 x Dog Joint Support 200 ml
Dagelijkse routine 3,75 ml
1 x Dog Joint Support 200 ml

Bundel L/XL Dog – 10%
2 x Dog Joint Support 200 ml
Inhoud voor 80 dagen

Honden vanaf 45 kg

Start 40 dagen 10 ml per dag
1 x Dog Joint Support 200 ml
Dagelijkse routine 5 ml
1 x Dog Joint Support 200 ml

Bundel L/XL Dog – 10%
2 x Dog Joint Support 200 ml
Inhoud voor 60 dagen

De allereerste keer behandelen met Dog Joint Support

Start met een boost van 25 of 40 dagen,
daarna een dagelijkse routine met een lagere dosering 

Wij adviseren om de allereerste behandeling met Dog Joint Support te starten met een boost, dat is een dubbele dosis in vergelijking met de dagelijkse routine. Door het lichaam een boost Joint Support te geven, merk je vaak effect binnen een week of 2 en dat is erg prettig wanneer je dier pijnlijke gewrichten heeft. Als je de boost van 25 of 40 dagen hebt afgerond, kun je overstappen op een dagelijkse routine om het gezonde kraakbeen te behouden en de gewrichten soepel te houden. De dagelijkse dosis is slechts de helft van de startbehandeling. Dat is over het algemeen voldoende om het effect van de boost langdurig in stand te houden. 

Dog Joint Support stappenplan
25 of 40 dagen

Fijn! Je pakketje met Synopet Dog Joint Support is keurig verpakt op je adres geleverd. Dat betekent dat je kunt starten. Maar voordat je de eerste dosis geeft…

Dag 1: Start boost

 • Noteer het gewicht of de body condition score (vooral van belang als je dier moet afvallen).
 • Schrijf op welke gewrichtsklachten en symptomen opvallen of kijk naar de uitslag van de gewrichtsklachtentest (bijvoorbeeld loopt mank met de linkerpoot).
 • Maak een filmpje voordat je met Dog Joint Support begint waarop de problemen duidelijk zichtbaar zijn (bijvoorbeeld moeizaam opstaan en weglopen).
 • Geef de eerste dosis, dat mag vanuit het doseerspuitje, maar ook direct over het voer. Zorg er wel voor dat je dier alles ook opeet. De meeste honden eten het met smaak. Is jouw dier een uitzondering op de regel? Verwerk het dan in een lekkere snack of maak er kleinere doseereenheden van.
 • Blijf of kom in beweging met je dier. Met rust en met mate.

Dag 10 – 15: 2 weken check

 • Wat zijn je algemene bevindingen? Je kunt opnieuw de gewrichtsklachtentest doen of de body condition score bepalen.
 • Maak opnieuw een filmpje van je hond, waarop de problemen duidelijk zichtbaar zijn. Zie je verbetering als je kijkt naar het filmpje voor de boost?
 • Als je verbeteringen waarneemt, probeer dan ook wat meer te bewegen met je dier. Blijf daarbij altijd op je dier letten wat kan en mogelijk is.

Dag 25 – 40: boost einde

 • Nogmaals kijk je naar de algemene bevindingen. Je kunt opnieuw de gewrichtsklachtentest doen of de body condition score bepalen. Leg dit naast de resultaten van voor de boost. Wat is het verschil?
 • Maak opnieuw een filmpje van je hond. Zie je veel verschil ten opzichte van het eerste filmpje en het filmpje wat je na twee weken hebt gemaakt?
 • Blijf in beweging met je dier en blijf ook doorgaan met de dagelijkse routine Joint Support voor het behoud van het gezonde kraakbeen en soepele gewrichten. Helaas zijn gewrichtsklachten nog altijd niet te genezen, maar met een behandeling vaak goed onder controle te houden.

  Dag 25 of 40: start onderhoudsdosis, dagelijkse routine

  • Heeft de boost het gewenste effect? Dan kun je de lagere dosering opnemen in de dagelijkse routine.
  • Het effect moet nu aanhouden en kan nog verder verbeteren.
  • Denk er ook aan om het beweegritme vast te houden en wellicht verder op te bouwen. Het is wellicht raadzaam om een beweegspecialist te vragen om praktische adviezen.
  • Dan… heel soms gaat het even wat minder met je dier.  Als dit een tijdje aanhoudt, dan kun je kiezen om opnieuw een boost dosering aan te houden voor maximaal 10 dagen. 
  • Geef je dier voldoende rust en beweging, pas desgewenst de leefomgeving aan.

  Overgewicht & gewricht

  Overgewicht is een veel voorkomend probleem bij honden. Door overgewicht ontstaan vaak gewrichtsproblemen. Minder beweging, maar het eetpatroon blijft gelijk. Behandel je de gewrichten? Werk dan ook aan het overgewicht om effect te verkrijgen. Pas het voedselpatroon aan en ga bewust meer bewegen. Kom je er niet uit, raadpleeg dan een deskundige hoe je het beste het overgewicht kunt aanpakken

  Persoonlijk en gratis advies voor je dier

  Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

  Over de schrijver

  Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.

  Synopet gezondheidsproducten

  Koop je veilig en vertrouwd in onze Synoshop.com

  Synopet Dog Joint Support 75 ml of 200 ml

  • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
  • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
  • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
  • 25 of 40 dagen, 1 x per dag
   honden tot 10 kg 3 ml, 10 – 30 kg 5 ml, 30 – 45 kg 7,5 ml, 45+ 10 ml

  Synopet Dog Tendon Protect 200 ml

  • Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen
  • Omega-3, Calcium, Magnesium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel
  • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
  • 40 dagen, 1 x per dag
   honden tot 20 kg 5 ml, 20+ kg 10 ml
  • Geschikt voor preventief gebruik, ook voor honden in de groei 

  Synopet Dog Muscle Relax 200 ml

  • Voor de ondersteuning van de spierfunctie en concentratie
  • Magnesium, Vitamine E, Vitamine B3, Vitamine B6, Zink
  • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
  • 40 dagen, 1 x per dag
   honden tot 20 kg 3 ml, 20+ kg 5 ml
  • Geschikt voor preventief gebruik, voor mentale en fysieke ontspanning