Synopet stappenplan
voor de gewrichten van huisdieren

Starten met Synopet Joint Support, zo pak je dat aan

Je hond, kat of konijn heeft last van de gewrichten. Dat is schrikken! Maar gelukkig is het mogelijk om met een goed behandelplan en de juiste aanpak de gewrichten van je dier effectief te ondersteunen. De behandeling met Synopet Joint Support ondersteunt op natuurlijke wijze het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten van je dier. In deze blog vertellen we je hoe je het best kunt starten met de Joint Support behandeling en hoe de vervolgens de behandeling kunt vervolgen.

Het stappenplan voor de gewrichten

Weet je zeker dat je hond, kat of konijn gewrichtsklachten heeft? Bij twijfel over de aard van de klachten van je dier is het verstandig een dierenarts te raadplegen. Zo weet je zeker dat er geen ander onderliggend probleem is.

Voorbereiding: start Synopet Joint Support

Voordat je start met de behandeling van de gewrichten met Synopet Joint Support is het verstandig om voor jezelf een helder beeld te hebben van de klachten van je dier. Zo zie je tijdens het behandeltraject beter het resultaat en heb je een duidelijke focus.

Stap 1: gewrichtsklachtentest

We hebben een online gewrichtsklachtentest voor je ontwikkeld, die je direct een indicatie geeft of je hond, kat of konijn  gewrichtsklachten heeft. De test geeft je daarnaast een beeld wat de klachten zijn, die je wilt behandelen.
Wij adviseren we je om voordat je start met Joint Support een test in te vullen en de uitslag te bewaren. Zo weet je gedurende de de behandeling met Synopet Joint Support of deze effect heeft.

Gewrichtsklachtentest invullen en uitslag bewaren, maak ook een voor filmpje

Stap 2: body condition score

Voordat je start met de boost is het handig om het gewicht van je dier te weten en of je dier een gezond gewicht heeft. Je kunt je dier op de gewone weegschaal wegen.
Wil je meer weten over de algemene body condition van je hond, kat of konijn, dan kun je de bodycondition score van je dier bepalen. Het geeft je een heel goede indruk of je dier goed op gewicht is, te licht of misschien wel (veel) te zwaar. Is je dier te zwaar? Onderneem dan actie om je dier te laten afvallen.

Bepaal het gewicht en de lichaamsconditie

Stap 3: kies je Joint Support product of bundel

Kies de Synopet Joint Support bundel die het beste past bij jouw diersoort. We hebben extra voordelige Synopet Dog Joint Support producten voor je, die zijn afgestemd op jouw dier. Zo kun je gemakkelijk starten met de boost en het vervolgens in de dagelijkse routine verwerken. Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten adviseren wij een dagelijkse dosering.

 

Kies het product voor de juiste diersoort, zo heb je de juiste boostduur en dosering 

Stap 4: start met boost, daarna dagelijkse routine

Start je voor de eerste keer met Synopet? Dan begin je met een boost van 25, 30 of 40 dagen. De boostduur is afhankelijk van de diersoort en het gewicht van je dier. Je merkt effect binnen de gebruiksduur. De boost is een hogere dosering om het lichaam te activeren. Vaak is éénmalig een boost voldoende om effect te bereiken, de gerichte ondersteuning van soepele gewrichten en het  behoud van gezond kraakbeen.

 

 Start de boost met de aangegeven dosering. Hou het aantal dagen en de juiste dosering aan

Stap 5: meet het effect van de boost

Heeft de boost het juiste effect? In gevallen met milde tot matige klachten zien we vaak al rond de 14 dagen het eerste effect. Bij zware klachten kan het de gehele boostduur nodig zijn, voordat effect wordt gesorteerd. Je kunt dan overwegen om nog een tweede boost (dus hoge dosering) te geven.
Na de laatste dag van de boost doe je opnieuw de gewrichtsklachtentest. Merk je verschil?

 

Doe na de boost opnieuw de gewrichtsklachtentest. Je kunt ook voor en na de boost kort filmen

Stap 6: dagelijkse lage onderhoudsdosering

Is het gewenste effect bereikt? Dan stap je over op de dagelijkse routine met een lage ondershoudsdosering. Dit is de helft van de boost. Dus 3 ml wordt dan 1,5 ml per dag. 
Gewrichtsklachten zijn grillig, dus vind je nu dat het ineens een paar dagen slechter gaat, dan mag de dosis verdubbelen, dus van de lage dosering naar de hoge dosering overstappen. Wij adviseren om dat zo ongeveer 10 dagen te doen.

 

De dagelijkse routine is een lage onderhoudsdosering, de helft van de boost

Cat & Rabbit Joint Support producten

Cat Jo

Katten

Start 25 dagen 3 ml
1 x Cat Joint Support 75 ml
Dagelijkse routine 1,5 ml
1 x Cat Joint Support 75 ml

 

Konijnen

Start 30 dagen 2 ml per dag
1 x Rabbit Joint Support 75 ml
Dagelijkse routine 1 ml
1 x Rabbit Joint Support 75 ml

 

Dog Joint Support bundels

Honden tot 10 kg

Start 25 dagen 3 ml
1 x Dog Joint Support 75 ml
Dagelijkse routine 1,5 ml
1 x Dog Joint Support 75 ml

Bundel S/M Dog – 10%
2 x Dog Joint Support 75 ml
Inhoud voor 75 dagen

Honden 10 - 30 kg

Start 40 dagen 5 ml per dag
1 x Dog Joint Support 200 ml
Dagelijkse routine 2,5 ml 
1 x Dog Joint Support 75 ml

Bundel S/M Dog – 10%
2 x Dog Joint Support 75 ml
Inhoud voor 60 dagen

Honden 30 - 45 kg

Start 40 dagen 7,5 ml per dag
1 x Dog Joint Support 200 ml
Dagelijkse routine 3,75 ml
1 x Dog Joint Support 200 ml

Bundel L/XL Dog – 10%
2 x Dog Joint Support 200 ml
Inhoud voor 80 dagen

Honden vanaf 45 kg

Start 40 dagen 10 ml per dag
1 x Dog Joint Support 200 ml
Dagelijkse routine 5 ml
1 x Dog Joint Support 200 ml

Bundel L/XL Dog – 10%
2 x Dog Joint Support 200 ml
Inhoud voor 60 dagen

De allereerste keer behandelen met Dog Joint Support

Start met een boost van 25 of 40 dagen,
daarna een dagelijkse routine met een lage dosering 

Wij adviseren om de allereerste behandeling met Dog Joint Support te starten met een boost, dat is een dubbele dosis in vergelijking met de dagelijkse routine. Door het lichaam een boost Joint Support te geven, merk je vaak effect binnen een week of 2 en dat is erg prettig wanneer je dier pijnlijke gewrichten heeft. Als je de boost van 25 of 40 dagen hebt afgerond, kun je overstappen op een dagelijkse routine om het gezonde kraakbeen te behouden en de gewrichten soepel te houden. De dagelijkse dosis is slechts de helft van de startbehandeling. Dat is over het algemeen voldoende om het effect van de boost langdurig in stand te houden. 

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

Over de schrijver

Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.