Zwarte bes-blad

wat is het?

Zwarte bes-blad: wat is het?

Het blad van de zwarte bes, die ook wel zwarte aalbes genoemd, groeit aan de Ribes nigrum plant. De bessen kunnen tot wel 1 cm groot groeien en zijn in juli of augustus rijp. Volrijpe zwarte bessen worden onder andere gebruikt voor het maken van cassis en zwarte aalbessensiroop en staan bekend om hun hoge vitamine C-gehalte en actieve plantstoffen zoals anthocyaninen en flavonoïden.

Minder bekend is dat de bladeren, pitten en zelfs de jonge bloemknoppen van de zwarte bes ook bijzondere stoffen bevatten. Zo wordt er van oudsher al thee gemaakt van de Zwarte bes-bladeren, olie van de pitjes en worden de bloemetjes van de zwarte bessenstruik uitwendig toegepast.

 

Verschillende gezondheidsprofessionals dichten aan deze plantonderdelen veel gezondheidsvoordelen toe. In Synopet Cani-Syn, Synopet Feli-Syn en Equi-Syn wordt het blad van de zwarte bes gebruikt.

Waarom Zwarte bes-bladeren voor hond, kat en paard?

Of het nu om een hond, kat of paard gaat, viervoeters zijn gek op bewegen. Zodra een viervoeter last heeft van stijfheid, strammer wordt of kreupel is, zien baasjes vaak dat hun dieren moeier zijn en veel minder speels of vrolijk. Voor een gezonde en actieve viervoeter is het behouden van een goede gewrichtsconditie daarom cruciaal. Zwarte bes-blad speelt daar perfect op in. Het blad bezit door zonlicht gevormde anthocyaninen en prachtige cortisonachtige stofjes. Het blad heeft een verzorgende invloed op gewrichten en helpt uw hond, kat of paard soepel te blijven bewegen.

Zwarte bes-blad voor hond, kat en paard
 

Vanwege de wetgeving mogen we hier niet verder ingaan op de werking van Zwarte bes-blad op diergewrichten. Als u meer wilt weten over de manier waarop Zwarte bes-blad goed is voor de gewrichten van uw dier, kunt u dus beter andere bronnen raadplegen zoals Google. 

 

Het beste uit de natuur

In de gewrichtenkuren van Synopet is Zwarte bes-blad naast Groenlipmossel en Curcumine een natuurlijk

ingrediënt. Dit wil zeggen dat Zwarte bes-blad in haar meest pure vorm wordt gebruikt: alleen biologische bladeren zijn onderdeel van de Synopet gewrichtenformules. Bovendien is ons Zwarte bes-blad ingrediënt SKAL-gecertificeerd, het wordt dus verkregen uit een gecontroleerd biologisch productieproces.

Extra geconcentreerd Zwarte bes-blad

Het Zwarte bes-blad in Synopet Cani-Syn, Feli-Syn en Equi-Syn is een vloeibaar plantextract. Extra bijzonder aan het Zwarte bes-bladextract van Synopet is dat er een 1:10 bladextract is gebruikt. Dit betekent dat de actieve stoffen van tien keer zo veel blad zijn gebruikt. Zo bevat een dagdosering van 10 ml Synopet Hond
180 mg blad-extract, dat afkomstig is uit 1.800 mg bessenblad (dus bijna 1,8 gram bladmateriaal). Op deze manier zijn de belangrijkste stoffen uit Zwarte bes-blad extra geconcentreerd aanwezig.

Zwarte bes-blad Synopet
 

Zwarte bes-bladeren kopen in de webshop van Synopet

Zwarte bes-blad is als ingrediënt aanwezig in onze gewrichtenformules. Dit zijn Synopet Cani-Syn, Synopet Feli-Syn en Equi-Syn. Omdat deze producten vloeibaar zijn, worden actieve ingrediënten zoals Zwarte bes-blad sneller in het bloed opgenomen dan vanuit poeders of tabletten. Dit maakt de vloeibare vorm ook in relatief kleine doseringen al zo effectief (zie ook de ervaringen die baasjes met ons deelden). De productielocatie van de producten van Synopet is GMP+ gecertificeerd.

Cani-Syn

Speciaal voor grote honden vanaf 10 kg
Voor kleine honden 75 ml
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vloeibaar
Verkrijgbaar in 200 ml
1-2 keer per jaar
Duur van 25-40 dagen, afhankelijk van gewicht
De echte Synopetsmaak!
1 keer per dag innemen

Feli-Syn

Speciaal voor katten
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vloeibaar
Verkrijgbaar in 75 ml
Geen capsules of pillen slikken
Tot 45 dagen na openen houdbaar
1-2 keer per jaar
 Duur van ongeveer 25 dagen
Met visaroma voor goede acceptatie
1 keer per dag innemen

Equi-Syn

Speciaal voor paarden
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vloeibaar
Verkrijgbaar in 500 ml
Geen capsules of pillen slikken
Tot 45 dagen na openen houdbaar
1-2 keer per jaar
 Duur van ongeveer 33 dagen
 De echte Synopetsmaak!
1 keer per dag innemen

Cani-Syn, Feli-Syn en Equi-Syn bevatten Zwarte bes-blad voor het behoud van soepele gewrichten