Gewrichtsklachten bij je paard, wat kun je doen?

Houd je paard in beweging! Gewrichtsklachten, zoals artrose lossen niet vanzelf op, maar met een natuurlijke behandeling -Synopet Equi-Syn – én een aangepast trainingsschema kun je je paard goed ondersteunen en heb je vaak nog jarenlang plezier met je dier.

Symptomen

Gewrichtsklachten, zoals artrose, kunnen in alle gewrichten in het paardenlichaam voorkomen. Bij paarden zien we vaak gewrichtsklachten in de nek, rug en benen. Maar ook artrose in de kaak komt voor, evenals artrose in de kogels. Als je het vermoeden hebt, dat je dier gewrichtsklachten heeft, dan adviseren we je altijd om je paard of pony door een dierenarts te laten onderzoeken.

Bij gewrichtsklachten bij paarden, zien we vaak de volgende symptomen:

 • Opstartproblemen, tijd nodig om op gang te komen
 • Stijfheid in de beweging, vooral met opstarten na een rustperiode
 • Moeite met opstaan, niet of moeilijk rollen
 • Kreupelheid, moeizaam bewegen, slepende beweging,  zwikken – klachten in de benen
 • Moeite met buiging, stelling of strekken – klachten in de nek of hals
 • Rug wegduwen, vasthouden, stramme rugspieren – klachten in rug, ruggewervels
 • Minder looplust, minder soepele beweging ‘schwung’, aanleuningsproblemen, moeite met onderbrengen achterhand – klachten SI-gewrichten
 • Knoeien met eten, slecht kauwen, scheef of aan 1 kant kauwen – kaakklachten

Beweging

Houd je paard in beweging! Om de gewrichten soepel te houden en de aanmaak van gewrichtsmeer te bevorderen, is het noodzakelijk voor je dier om voldoende ‘actieve’ beweging te krijgen. Zo voorkom je in de meeste gevallen verdere stijfheid en stramheid bij je paard.
Paarden met gewrichtsklachten, zoals artrose kunnen over het algemeen nog goed gereden worden en hebben daar zelfs baat bij. Helemaal wanneer je de klachten aan de gewrichten behandelt met supplementen, zoals onze 100% natuurlijke gewrichtsbooster Synopet Equi-Syn. De combinatie van behandeling én beweging zorgt vaak voor nog jarenlang rijplezier.

We geven je een aantal tips voor paarden met gewrichtsproblemen:

 • Meer rijden is niet altijd beter! Een dier met gewrichtsklachten heeft tijd nodig om te herstellen.
 • Start en eindig altijd met een warmingup en coolingdown, zo geef je je dier de tijd om soepel te worden én dat na de training ook te blijven.
 • Kijk goed naar het gedrag van je dier en let op de signalen. Pas de training aan op wat lukt en kan.
 • Denk goed na over de opbouw van je training. Wat heeft je dier nodig om soepel te lopen en in conditie te blijven.

Rijtechnische tips

Tips die je mee kunt nemen in je training

Een paard met gewrichtsklachten, dat is flink schrikken. Toch kun je in de training veel doen om je paard in goede conditie te houden, een aantal rijtechnische tips: 

 • Rijd alleen op een goede, regelmatige en niet te harde ondergrond
 • Regelmatig de hals laten strekken, voor meer ontspanning. 
 • Voorwaarts en neerwaarts met net wat meer lengte in de hals
 • Vraag niet teveel en te lang om verzameling
 • Herhaal ‘moeilijke’ oefeningen, die veel van je paard vergen,  niet te vaak
 • Rijd bewust meer lange lijnen en maak niet teveel krappe wendingen
 • Een paard met gewrichtsklachten in een bepaalde houding dwingen, kan echt niet!

Behandelen én bewegen

Gewrichtsklachten, zoals artrose lossen niet vanzelf op, maar verergeren als er niets wordt gedaan. Alleen beweging is niet genoeg! Een behandeling is noodzakelijk om het proces te vertragen. Met een goed bewegingsregime, goede voeding en de juiste supplementen voor de gewrichten kun je je paard heel goed ondersteunen.

Gewrichtsboost voor je paard

Een paard met gewrichtsklachten heeft een behandeling nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig volop natuurlijke supplementen verkrijgbaar om de gewrichten te ondersteunen. Synopet doet het met de 30-daagse Equi-Syn boost voor de gewrichten net even iets anders. Zo doet Equi-Syn net iets meer dan de traditionele natuurlijke supplementen.

Het ‘net even anders’ zit in de tijdelijke gebruiksduur, want doorlopend voeren aan je paard hoeft niet. Vaak is 1 of 2 keer per jaar een 30-daagse boost voldoende. En naast het feit dat Synopet boosters 100% natuurlijk zijn, zijn ze ook vloeibaar. Dat doseert en geeft niet alleen gemakkelijk,  maar vloeibare boosters worden veel beter opgenomen door het lichaam. Veel effectiever dus!

Het ‘net wat meer’ is verwerkt in de alles behalve traditionele samenstelling op basis van Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad. Onze gouden formule met 100% natuurlijke, naadloos samenwerkende en elkaar versterkende ingrediënten met een eigen bewerkingsprocedé. Deze unieke combinatie staat voor kwaliteit en daarom hebben we bij Synopet de ingrediënten in onze gewrichtsboosters geregistreerd. Ons eigen keurmerk voor kwaliteit!

 

Krachtige combinatie |  effectieve boost voor de gewrichten

 

Het beste uit de natuur verwerkt in een effectieve vloeibare boost voor de gewrichten.

Onze gewrichtsbooster voor paarden

gewrichtskuur

Equi-Syn

Equi-Syn is een boost voor gewrichten van paarden. Het draagt bij aan het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten. Het helpt het paard om gemakkelijk en soepel te bewegen.

gewrichtskuur

Online verkrijgbaar

Equi-Syn 500 ml
Voor de gewrichten van paarden
15 ml per dag
duur van 30 dagen
1 of 2 keer per jaar

 

gewrichtskuur

Ook met GLMax® Groenlipmossel | Flex-Horse

Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen.
duur van 40 dagen | 1 x 25 ml per dag
1 of 2 keer per jaar

gewrichtskuur

Soepele spieren en ontspanning

Voor de ondersteuning van soepele spieren
en de concentratie in stress situaties.
duur van 40 dagen | 1 x 25 ml per dag
1 of 2 keer per jaar 

Veelgestelde vragen

We snappen dat je graag alles wilt weten over onze boost en je graag direct een antwoord op je vraag wilt. Daarom hebben we veelgestelde vragen voor je online gezet. Antwoord niet gevonden? Gewoon vragen aan ons Care team!

Persoonlijk & gratis advies voor jouw dier?

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.