Groenlipmossel voor honden

Waar komt Groenlipmossel vandaan?

De Groenlipmossel is een weekdier dat uitsluitend leeft in de uitzonderlijk schone wateren van de Marlborough Sound in Nieuw Zeeland. De Groenlipmossel dankt zijn naam aan de groene schelprand en wordt in het Latijn aangeduid als Perna canaliculus.

Een Groenlipmossel-farm in de Marlborough Sounds

De Maori’s waren de eerste mensen die de Groenlipmossel als zeevoedsel ontdekten. Vele generaties lang was de mossel een vast onderdeel van hun voeding, de Groenlipmossel werd in zijn geheel en rauw gegeten. Tegenwoordig is de Marlborough Sound beschermd gebied en wordt de Groenlipmossel hier speciaal gekweekt. De “International Conservation Organisation Blue Ocean Institute” rangschikte de Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel als één van de twee meest ‘eco-friendly seafoods’ van de wereld.

Wat is er bijzonder aan de Groenlipmossel in Synopet Cani-Syn?

De Groenlipmossel bevat net als veel andere zeevruchten en vissen een bekend duo langeketen vetten; de omega-3-vetzuren EPA en DHA. Extra bijzonder aan de Groenlipmossel is dat hij niet alleen EPA en DHA bevat maar ook furaanvetzuren en andere omega-3-vetzuren zoals ALA, ETE (eicosatrieenzuur), SDA (stearidonzuur), DTA (docosatetraeenzuur) en het in de natuur zeldzame ETA (eicosatetraeenzuur). Deze omega-3-vetzuren bevinden zich in de donkeroranje gekleurde olie van de Groenlipmossel. Ook de sterolen (een bepaald soort vetten) van de Groenlipmossel zijn bijzonder omdat ze in gewone visolie niet voorkomen.

Nog specialer aan de Groenlipmossel in Synopet Hond is de vorm. Synopet gebruikt een gestabiliseerde vloeibare substantie met onbewerkte pure Groenlipmossel: GLMax® Hierdoor zijn alle natuurlijke Groenlipmosselingrediënten zoals omega-3-vetzuren (EPA, DHA, ETE, ETA en DTA) maar ook Glycosaminoglycanen (waaronder Glucosamine en Chondroïtinesulfaat), furaanvetzuren en eiwitten in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding aanwezig. Dit maakt de Groenlipmossel in Synopet Hond uniek.

Groenlipmossel hond

Waarom Groenlipmossel in een gewrichtenboost voor honden?

De visie van Synopet is natuurlijke verbetering van de bewegingsvrijheid van honden. Synopet Cani-Syn bestaat daarom alleen uit natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten zoals 100% pure Groenlipmossel. De meest waardevolle Groenlipmosselbestanddelen waaronder vetzuren en eiwitten blijven zo behouden.

Omdat wij alleen natuurlijke substanties gebruiken bevat de receptuur van Synopet Hond geen chemische toevoegingen en toegevoegd suiker. Zo is Synopet Hond dé meest natuurlijke kuur voor het behoud van gezonde gewrichten bij honden.Vanwege de wetgeving mogen we hier niet verder ingaan op de werking van Groenlipmossel op hondengewrichten. Als u meer wilt weten over de gezondheidsvoordelen van Groenlipmossel voor de gewrichten van honden, kunt u dus beter andere bronnen raadplegen zoals Google. Voor veterinaire professionals (dierenartsen, therapeuten) hebben wij eventueel wel informatie beschikbaar. 

Waarom vloeibare Groenlipmossel?

Omdat de Groenlipmossel en andere ingrediënten van Synopet Hond vloeibaar zijn, kunt u Synopet Hond eenvoudig over het gewone voer verspreiden. Bijkomend voordeel van deze vloeibare vorm is de extra goede opname in het maag-darmkanaal in vergelijking met Groenlipmossel extract of Groenlipmossel poeder, zodat er eerder resultaat te zien is (zie ook de ervaringen die baasjes met ons deelden). Ook kan hierdoor de dosering laag gehouden worden. Bovendien is vloeibare Groenlipmossel uitstekend te combineren met de andere Synopet-ingredienten Curcumine en Zwarte bes-blad die als vloeibare combinatie een verzorgende invloed hebben op gewrichten.

Waarom geen Groenlipmosselpoeder of -extract?

Bij het maken van de vloeibare GLMax® uit Groenlipmossel staat het behoud van de oorspronkelijke samenstelling en verhouding van Groenlipmosselbestanddelen voorop. In GLMax® moeten de werkzame Groenlipmosselbestanddelen geactiveerd voorkomen. Daarom wordt de Groenlipmossel in zijn geheel verwerkt, in een koud proces dat uiteindelijk 100% vloeibare Groenlipmossel oplevert. Het bevat daardoor alle bestanddelen van de mossel in hun natuurlijke samenhang.

Schelp van een Groenlipmossel
In de Synopet producten wordt dus geen Groenlipmossel gebruikt die verhit is geweest. Hitte vernietigt namelijk de meest interessante ingrediënten. De eiwitten in de Groenlipmossel bijvoorbeeld kunnen geen hitte overleven en de waardevolle vetzuren verliezen door hitte hun werkzaamheid. Dit is ook de reden dat de Synopetproducten geen Groenlipmossel als droog extract of poeder bevatten want om de Groenlipmossel tot poeders en extracten te verwerken moet hitte gebruikt worden.

GMP+ gecertificeerd

Synopet hond wordt in een schone en veilige omgeving geproduceerd. De verwerking van ingrediënten zoals de Groenlipmossel wordt nauwkeurig gecontroleerd, van grondstof en tussenstof tot het uiteindelijke eindproduct. De productielocatie van Synopet Hond is dan ook GMP+ gecertificeerd.

Groenlipmossel voor honden kopen

In onze Synopet webshop verkopen we gewrichtenkuren voor honden met 100% vloeibare Groenlipmossel (GLMax®), Curcumine en Zwarte bes-blad. Hieronder vindt u de betreffende producten: Synopet Cani-Syn 200 ml voor honden zwaarder dan 10 kg en Synopet Cani-Syn 75 ml voor honden tot 10 kg.

Cani-Syn voor kraakbeen en gewrichten

Synopet Cani-Syn 200 ml

Speciaal voor grote honden vanaf 10 kg
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vloeibaar
1-2 keer per jaar
 Duur van 25-40 dagen, afhankelijk van gewicht
De echte Synopetsmaak!
1 keer per dag innemen

Synopet Cani-Syn 75 ml

Speciaal voor kleine honden tot 10 kg
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vloeibaar
1-2 keer per jaar
 Duur van 25 dagen
De echte Synopetsmaak!
1 keer per dag innemen