GLMax® | ons keurmerk voor premium kwaliteit

Pure onbewerkte Groenlipmossel in oorspronkelijke samenstelling en verhouding

alle beoordelingen

Groenlipmossel | Perna Canaliculus
Herkomst: Nieuw Zeeland | Eco-Friendly

500 ml Horse Joint Support

Speciaal voor de gewrichten van paarden
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vloeibaar
1 keer per dag 15 ml over het voer
 Duur van 30 dagen
Het resultaat is merkbaar binnen de gebruiksduur.

1000 ml Synopet Horse Tendon Protect

Speciaal voor de banden en pezen van paarden
Groenlipmossel
Vloeibaar
1 keer per dag 25 ml over het voer
 Duur van 40 dagen
Kan als boost of preventief gegeven worden

Literatuur Groenlipmossel GLMax®

Waar komt Groenlipmossel vandaan?

De Groenlipmossel is een weekdier dat in de zuivere wateren van de Nieuw-Zeelandse Marlborough Sounds leeft. Zoals de naam al aangeeft, heeft dit schelpdier een mooie groen gekleurde schelprand. De Groenlipmossel wordt ook wel met zijn Latijnse naam Perna canaliculus aangeduid. De Groenlipmossel wordt niet verwijderd uit zijn natuurlijke leefgebied in Nieuw-Zeeland, maar in speciale kweekgebieden gekweekt. Daardoor blijft de natuurlijke populatie gewoon in stand.

Omdat de Groenlipmossel alleen in de zuivere wateren van Marlborough Sounds goed kan leven heeft dit gebied een beschermde status en wordt er streng toezicht gehouden op de waterkwaliteit. De International Conservation Organisation Blue Ocean Institute heeft de Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel als één van de twee meest ‘eco-friendly seafoods’ van de wereld benoemd.

Een Groenlipmossel-farm in de Marlborough Sounds

 

Wat is er bijzonder aan de Groenlipmossel in de Synopet boosters voor paarden?
*** Joint Support & Tendon Protect ***

De Groenlipmossel is een weekdier uit Nieuw-Zeeland die steeds meer bekendheid geniet in de paardensport. Al bijna dertig jaar is de Groenlipmossel namelijk onderdeel van een succesvolle en natuurlijke vloeibare gewrichtsformule voor paarden; Horse Joint Support. Ook wordt het in Synopet Tendon Protect gebruikt. Wat is de Groenlipmossel nu precies en waarom wordt dit schelpdier geassocieerd met soepel functionerende paardengewrichten?

In Synopet Joint Support en Synopet Tendon Protect wordt vloeibare Groenlipmossel gebruikt. De schelp van de Groenlipmossel wordt – net als bij Joint Support voor honden en voor katten– onder hoge druk geopend. Vervolgens wordt het vlees van de Groenlipmossel verwijderd en met een speciaal procedé vloeibaar gemaakt. Het vloeibaar maken van de Groenlipmossel verloopt zonder verhitting. De Omega-3-vetzuren, Glycosaminoglycanen en eiwitten raken daardoor niet beschadigd en behouden zo hun werkzaamheid.

Groenlipmossel hond

Waarom Groenlipmossel in een gewrichtenboost voor paarden?

De visie van Synopet is optimaal in beweging, een dierenleven lang. Synopet Boosters bestaan daarom alleen uit natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten zoals 100% pure Groenlipmossel. De meest waardevolle Groenlipmosselbestanddelen waaronder vetzuren en eiwitten blijven zo behouden.

Omdat wij alleen natuurlijke substanties gebruiken bevat de receptuur van Synopet  geen chemische toevoegingen en toegevoegd suiker. 

Vanwege de wetgeving mogen we hier niet verder ingaan op de werking van Groenlipmossel op gewrichten en pezen. Als u meer wilt weten over de gezondheidsvoordelen van Groenlipmossel voor de gewrichten of soepele spieren en pezen van honden, kun je dus beter andere bronnen raadplegen zoals Google. Voor veterinaire professionals (dierenartsen, therapeuten) hebben wij eventueel wel informatie beschikbaar.

Waarom vloeibare Groenlipmossel?

De Groenlipmossel en andere ingrediënten van Synopet zijn vloeibaar zijn, daarom kun je Synopet HealthBoosters eenvoudig over het gewone voer verspreiden. Bijkomend voordeel van deze vloeibare vorm is de extra goede opname in het maag-darmkanaal in vergelijking met Groenlipmossel extract of Groenlipmossel poeder, zodat er eerder resultaat te zien is. Ook kan hierdoor de dosering laag gehouden worden. Bovendien is vloeibare Groenlipmossel uitstekend te combineren met de andere Synopet-ingredienten Curcumine en Zwarte bes-blad die als vloeibare combinatie een verzorgende invloed hebben op gewrichten1.

Waarom geen Groenlipmosselpoeder of -extract?

Bijzonder aan de vloeibare Groenlipmossel in Synopet Joint Support en Synopet Tendon Protect is niet alleen de gestabiliseerde vorm door de vermijding van hitte, maar ook het gebruik van de hele pure Groenlipmossel. Hierdoor zijn alle bestanddelen van de Groenlipmossel in hun oorspronkelijke onderlinge samenhang aanwezig. Het unieke procedé dat hiervoor verantwoordelijk is, herkent u aan de geregistreerde titel GLMax®.

GLMax® zorgt als nieuwste innovatie in Groenlipmosselsuppletie dat paarden Groenlipmossel sneller en beter opnemen. Zo kan er met lagere doseringen worden volstaan en is er eerder resultaat te zien (zie ook de ervaringen van paardeigenaren). Synopet Joint Support en Synopet Tendon Protect met GLMax® zijn in onze optiek dan ook economischer in gebruik dan producten met Groenlipmosselpoeder of -extract.

Groenlipmossel schelp

Waarom Groenlipmossel in Joint Support voor de gewrichten en Tendon Protect voor de pezen van paarden?

In de Synopet producten wordt dus geen Groenlipmossel gebruikt die verhit is geweest. Hitte vernietigt namelijk de meest interessante ingrediënten. De eiwitten in de Groenlipmossel bijvoorbeeld kunnen geen hitte overleven en de waardevolle vetzuren verliezen door hitte hun werkzaamheid. Dit is ook de reden dat de Synopetproducten geen Groenlipmossel als droog extract of poeder bevatten want om de Groenlipmossel tot poeders en extracten te verwerken moet hitte gebruikt worden.

GMP+ gecertificeerd

Synopet HealthBoosters worden in een schone en veilige omgeving geproduceerd. De verwerking van ingrediënten zoals de Groenlipmossel wordt nauwkeurig gecontroleerd, van grondstof en tussenstof tot het uiteindelijke eindproduct. De productielocatie van Synopet is dan ook GMP+ gecertificeerd.

Ook voor katten, honden en konijnen

Ook voor katten, honden en konijnen

Wanneer Groenlipmossel voor paarden?

Of het nu om een training, wedstrijd of ontspannende buitenrit gaat, elke stap of sprong vraagt veel van een paardengewricht. Een paard is nu eenmaal niet gemaakt om een last te dragen, met andere woorden: een paard is niet bedoeld om op te zitten. Om een paard het meedragen van een ruiter toch goed te laten volhouden, zijn soepele gewrichten erg belangrijk.

Zo zegt paardensportbond KNHS bijvoorbeeld dat een dressuurpaard zonder losgelatenheid in de gewrichten niet ontspannen kan bewegen. In de hogere klasses van de dressuursport zijn soepele gewrichten al helemaal belangrijk. Hier moet het paard verzameling kunnen laten zien door het gewicht meer op de achterhand te dragen. Heup-, knie-, en spronggewrichten van de achterbenen moeten dus nog sterker buigen. Dit kan alleen wanneer deze gewrichten soepel en pijnvrij bewegen. Werken de gewrichten niet goed, dan laat een paard vroeg of laat problemen zien zoals stijfheid en kreupelheid, afwijkingen in een bepaalde gang of een zure houding tegen de hulpen van de ruiter.

 

Waarom Groenlipmossel voor paarden?

Speciaal voor paarden die kampen met bewegingsproblemen door niet soepel bewegende gewrichten is er Synopet Horse Joint Support met Groenlipmossel. De Groenlipmossel in combinatie met Zwarte bes-blad en Curcumine werkt synergetisch en ondersteunt zo de soepelheid en beweeglijkheid van paardengewrichten.

Synopet Horse Tendon Protect bevat ook Groenlipmossel. Deze formule is speciaal ontwikkeld voor ondersteuning van banden en pezen van paarden. Tendon Protect bevat in tegenstelling tot Joint Support geen Curcumine en geen Zwarte bes-blad.

Vanwege de wetgeving mogen we hier niet verder ingaan op de werking van Groenlipmossel bij gewrichten(slijtage en -ontstekingen) van paarden. Als u meer wilt weten over de voordelen van Groenlipmossel voor paardengewrichten, kunt u dus beter andere bronnen raadplegen zoals Google. Voor veterinaire professionals (dierenartsen, therapeuten) hebben wij eventueel wel informatie beschikbaar.

Krachtige combinatie | effectieve boost voor de gewrichten

Vitamine C

Totaalformule voor optimaal bewegen

Over de HealthBoosters van Synopet  is goed nagedacht. Gecombineerde expertise en vakmanschap hebben geleid tot een krachtige totaalformules met niet alledaagse ingrediënten die de soepele beweging van je dier ondersteunen.

Oorspronkelijke ingrediënten

Om de werkzame bestanddelen in de Synopet boosters optimaal te benutten, is veel aandacht uitgegaan naar de oorsprong. De ingrediënten hebben een eigen bewerkingsprocedé en worden daarna samengevoegd tot een vloeibare en effectieve Synopet boost.

Veelgestelde vragen

Sommige vragen worden vaker gesteld, dus hebben we ze voor je op rij gezet. Staat de vraag en het antwoord er niet bij? Dan neem je gewoon contact met ons op.

Naar de vragen

Advies en tips

Wij hebben handige tips en praktische adviezen voor je verzameld. Je leest ze hier

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.