Groenlipmossel voor paarden

GLMax® 100% puur & vloeibaar

Natuurlijk product

Vloeibaar

Geschikt voor alle rassen

500 ml Equi-Syn

Speciaal voor de gewrichten van paarden
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vloeibaar
1 keer per dag 15 ml over het voer
 Duur van 30 dagen
1-2 keer per jaar

1000 ml Synopet Flex-Horse

Speciaal voor de banden en pezen van paarden
Groenlipmossel
Vloeibaar
1 keer per dag 25 ml over het voer
 Duur van 40 dagen
Kan als boost of preventief gegeven worden

De Groenlipmossel: een bekende in de paardensport

De Groenlipmossel is een weekdier uit Nieuw-Zeeland die steeds meer bekendheid geniet in de paardensport. Al bijna dertig jaar is de Groenlipmossel namelijk onderdeel van een succesvolle en natuurlijke vloeibare gewrichtsformule voor paarden; Equi-Syn. Ook wordt het in Synopet Flex-Horse gebruikt. Wat is de Groenlipmossel nu precies en waarom wordt dit schelpdier geassocieerd met soepel functionerende paardengewrichten?

Wat is de herkomst van Groenlipmossel?

De Groenlipmossel is een weekdier dat in de zuivere wateren van de Nieuw-Zeelandse Marlborough Sounds leeft. Zoals de naam al aangeeft, heeft dit schelpdier een mooie groen gekleurde schelprand. De Groenlipmossel wordt ook wel met zijn Latijnse naam Perna canaliculus aangeduid. De Groenlipmossel wordt niet verwijderd uit zijn natuurlijke leefgebied in Nieuw-Zeeland, maar in speciale kweekgebieden gekweekt. Daardoor blijft de natuurlijke populatie gewoon in stand.

Omdat de Groenlipmossel alleen in de zuivere wateren van Marlborough Sounds goed kan leven heeft dit gebied een beschermde status en wordt er streng toezicht gehouden op de waterkwaliteit. De International Conservation Organisation Blue Ocean Institute heeft de Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel als één van de twee meest ‘eco-friendly seafoods’ van de wereld benoemd.

Groenlipmossel: wat is het?

De Groenlipmossel is een tweekleppig weekdier uit Nieuw-Zeeland. De Latijnse benaming voor deze mossel is Perna canaliculus. Hoe de Groenlipmossel aan zijn wat merkwaardige naam komt, wordt meteen duidelijk aan het uiterlijk. De groene schelprand maakt van de Groenlipmossel een opvallende verschijning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwste Groenlipmossel- innovatie: GLMax®

Bijzonder aan de vloeibare Groenlipmossel in Synopet Equi-Syn en Synopet Flex-Horse is niet alleen de gestabiliseerde vorm door de vermijding van hitte, maar ook het gebruik van de hele pure Groenlipmossel. Hierdoor zijn alle bestanddelen van de Groenlipmossel in hun oorspronkelijke onderlinge samenhang aanwezig. Het unieke procedé dat hiervoor verantwoordelijk is, herkent u aan de geregistreerde titel GLMax®. GLMax® zorgt als nieuwste innovatie in Groenlipmosselsuppletie dat paarden Groenlipmossel sneller en beter opnemen. Zo kan er met lagere doseringen worden volstaan en is er eerder resultaat te zien (zie ook de ervaringen van paardeigenaren). Synopet Equi-Syn en Synopet Flex-Horse met GLMax® zijn in onze optiek dan ook economischer in gebruik dan producten met Groenlipmosselpoeder of -extract.

Krachtige combinatie | effectieve boost voor de gewrichten

 

Het beste uit de natuur verwerkt in een effectieve vloeibare boost voor de gewrichten.

Wat is er bijzonder aan de Groenlipmossel?

De Groenlipmossel is niet zomaar een weekdier. Waar de ‘gewone’ weekdieren zoals mosselen de bekende omega-3-vetzuren EPA en DHA bevatten, bevat de Groenlipmossel er veel meer. In de Groenlipmossel komen niet alleen de EPA en DHA omega-3-vetzuren voor, maar ook ALA, SDA, ETE, DTA en DPA én het zeldzame ETA (eicosatrieenzuur). De Groenlipmossel bevat dus een zeer uitzonderlijke en grote groep van vetzuren. Daarnaast bestaat het weefsel van de Groenlipmossel van nature ook uit Glycosamino- glycanen, zoals glucosamine, chondroïtinesulfaat en eiwitten.

Wanneer Groenlipmossel voor paarden?

Of het nu om een training, wedstrijd of ontspannende buitenrit gaat, elke stap of sprong vraagt veel van een paardengewricht. Een paard is nu eenmaal niet gemaakt om een last te dragen, met andere woorden: een paard is niet bedoeld om op te zitten. Om een paard het meedragen van een ruiter toch goed te laten volhouden, zijn soepele gewrichten erg belangrijk. Zo zegt paardensportbond KNHS bijvoorbeeld dat een dressuurpaard zonder losgelatenheid in de gewrichten niet ontspannen kan bewegen. In de hogere klasses van de dressuursport zijn soepele gewrichten al helemaal belangrijk. Hier moet het paard verzameling kunnen laten zien door het gewicht meer op de achterhand te dragen. Heup-, knie-, en spronggewrichten van de achterbenen moeten dus nog sterker buigen. Dit kan alleen wanneer deze gewrichten soepel en pijnvrij bewegen. Werken de gewrichten niet goed, dan laat een paard vroeg of laat problemen zien zoals stijfheid en kreupelheid, afwijkingen in een bepaalde gang of een zure houding tegen de hulpen van de ruiter.

Waarom Groenlipmossel voor paarden?

Speciaal voor paarden die kampen met bewegingsproblemen door niet soepel bewegende gewrichten is er Synopet Equi-Syn met Groenlipmossel. De Groenlipmossel in combinatie met Zwarte bes-blad en Curcumine werkt synergetisch en ondersteunt zo de soepelheid en beweeglijkheid van paardengewrichten.

Synopet Flex-Horse bevat ook Groenlipmossel. Deze formule is speciaal ontwikkeld voor ondersteuning van banden en pezen van paarden. Flex-Horse bevat in tegenstelling tot Equi-Syn geen Curcumine en geen Zwarte bes-blad.

Vanwege de wetgeving mogen we hier niet verder ingaan op de werking van Groenlipmossel bij gewrichten(slijtage en -ontstekingen) van paarden. Als u meer wilt weten over de voordelen van Groenlipmossel voor paardengewrichten, kunt u dus beter andere bronnen raadplegen zoals Google. Voor veterinaire professionals (dierenartsen, therapeuten) hebben wij eventueel wel informatie beschikbaar.

Hoe is Groenlipmossel verwerkt in Equi-Syn & Flex-Horse?

In Synopet Paard Equi-Syn en Synopet Flex-Horse wordt vloeibare Groenlipmossel gebruikt. De schelp van de Groenlipmossel wordt – net als bij Cani-Syn voor honden en Feli-Syn voor katten– onder hoge druk geopend. Vervolgens wordt het vlees van de Groenlipmossel verwijderd en met een speciaal procedé vloeibaar gemaakt. Het vloeibaar maken van de Groenlipmossel verloopt zonder verhitting. De Omega-3-vetzuren, Glycosaminoglycanen en eiwitten raken daardoor niet beschadigd en behouden zo hun werkzaamheid.

Eenvoudig & snel online bestellen

• 24/7 open
• 
Binnen 1 à 2 dagen in huis
• Service en garantie
• Antwoord op je vragen
• Vanaf 25,- geen verzendkosten

In onze eigen webshop zijn alle Synopet producten verkrijgbaar. Wij leveren veilig en snel op het gewenste afleveradres. Wij verpakken onze vloeibare producten stevig, zodat ze tegen een stootje kunnen. En gaat er onverhoopt toch wat fout, dan lossen we dat gewoon keurig netjes op. 

Ook verkrijgbaar

bij de betere speciaalzaak
& dierenartspraktijk

Onze andere toppers mét Groenlipmossel

Onze boosters voor de gewrichten van honden, katten en paarden met de koud geperste Groenlipmossel staan bekend om de effectiviteit. Al binnen de gebruiksduur is het resultaat voor de gewrichten van je dier al vaak te zien. Naast de Groenlipmossel is ook Curcumine, Zwarte-bes blad en Vitamine C aan de boosters voor de gewrichten toegevoegd. Deze ingrediënten verschillen van elkaar en hebben binnen onze boosters elke een eigen functie. Ze vullen elkaar echter perfect aan, zodat jij een ultiem samengestelde booster aan je dier kunt geven. 

Cani-Syn voor honden

Voor gezond kraakbeen en soepele gewrichten.

Feli-Syn voor katten

Voor gezond kraakbeen en soepele gewrichten.

@Synopet | Vraag

“Waarom bevat de Synopet voor de gewrichten geen extract, maar de vloeibare GLMax®?”
De Groenlipmossel werkt optimaal in de oorspronkelijke samenstelling en verhouding.
Daarom wordt de Groenlipmossel in de Synopet producten koud geperst, zo blijven de werkzame bestanddelen van de mossel in de natuurlijke samenhang actief. Hitte vernietigt namelijk de meest interessante ingrediënten, waardoor bijvoorbeeld belangrijke vetzuren verloren gaan. 
Synopet Care team

 

Puur natuur

Het beste uit de natuur is samengevoegd in de effectieve Synopet boost voor de gewrichten.

  • Resultaat zichtbaar binnen gebruiksduur, over het algemeen na 10 tot 14 dagen
  • 1-2 keer per jaar is meestal voldoende
  • 100% natuurlijk, samengesteld met de meest pure ingrediënten
  • vloeibare boost voor de gewrichten, daardoor betere lichaamsopname
  • Tevreden gebruikers zeggen: “het dier beweegt beter en is soepeler.”