Vraag & antwoord

De veelgestelde vragen voor je op rij.
Staat je vraag er niet bij?
Vraag het ons Care team

Advies van de Synopet specialist bij gewrichtsklachten

“Vaak hebben eigenaren al van alles geprobeerd wanneer het dier gewrichtsklachten heeft. Van pijnmedicatie, NSAID’s en verschillende voedingssupplementen. Het is soms moeilijk in te schatten wat je dier helpt. De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat bij ernstige gewrichtsklachten, onze Synopet kuren toch nog effect kunnen hebben, terwijl er met andere middelen geen resultaat geboekt werd.
Het effect is uiteraard afhankelijk van de ernst van de klachten. Maar het kan absoluut geen kwaad om te proberen. Onze kuren zijn 100% natuurlijk en veilig in gebruik.”

Meer informatie & advies vind je in onze bibliotheek

Moet ik Synopet kuren doorlopend aan mijn hond, paard of kat geven?

Nee, dat is niet nodig! Meestal zijn 1 of 2 Synopet kuren per jaar voldoende om het positief resultaat te behouden. Als je merkt dat het effect van de kuur afneemt, dan kan een nieuwe kuur worden gegeven.

Is een onderhoudsdosering van de Synopet kuur noodzakelijk?

Nee, een onderhoudsdosering hoeft niet. Toch geven sommige eigenaren aan dat zij het prettiger vinden om hun dier doorlopend Synopet kuren te geven. Dat is geen probleem, want alle Synopet producten zijn 100% kuur natuur.

Zijn er alleen Synopet kuren voor honden, katten en paarden verkrijgbaar?

Ja, maar wij hebben ook positieve ervaringen ontvangen die de Synopet gewrichtenkuur aan de geit en het konijn hebben gegeven. Koop dit echter nooit zomaar, neem contact op met het Synopet Care team wanneer je wilt weten of jouw dier ook een Synopet kuur mag hebben.

Waar moet ik de Synopet kuren bewaren?

Op een droge en donkere plaats op kamertemperatuur. Het is niet nodig de kuren in de koelkast te bewaren.

Kunnen versleten gewrichten herstellen?

Nee, kraakbeen wat versleten is, groeit niet opnieuw aan. De behandeling met onze gewrichtenkuur is dan ook gericht op het versoepelen, het remmen van de onsteking en verzorgen van de gewrichten. 

Hoe lang zijn de Synopet kuren houdbaar?

Op de verpakking staat de houdbaarheid van de Synopet kuren aangegeven. Na opening van de fles kun je deze houdbaarheid aanhouden. We raden je af om kuren waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken aan je dier te geven.

Is er verschil tussen de gewrichtenkuren voor honden, katten en paarden?

Ja, er is verschil tussen de gewrichtenkuren. Equi-Syn voor paarden bevat meer suikers (glucose). Dit is minder geschikt voor honden en katten. Cani-Syn en Feli-Syn bevatten dezelfde werkzame ingredienten, maar Feli-Syn voor katten smaakt naar vis.

Is er onderzoek gedaan naar het effect van Synopet kuren?

Ja, onze gewrichtenkuren voor honden en katten worden door de Universiteitskliniek in Utrecht onderzocht op onder andere werkzaamheid en effectiviteit. De resultaten van het onderzoek naar het effect van Synopet gewrichtenkuren voor de hond en kat verschijnen in een officiële publicatie.

Zijn er case studies van Synopet kuren?

Ja, in veel gevallen delen we de ervaringen van eigenaren en testcases via onze online kanalen en website. Heel interessant om eens de ervaringen te lezen.

Waarom is bij dieren één kuur meestal voldoende?

Dieren reageren sneller op een supplement, omdat het vaak een relatief grote verandering is ten opzichte van het normale eetpatroon.  Dieren eten (ongeveer) elke dag hetzelfde.  

Advies van de Synopet specialist over een onderhousdosering

“Wij zeggen vaak dat 1 of 2 kuren per jaar voldoende zijn voor dieren met milde en matige artrose. Vaak is dat ook zo, maar er zijn ook uitzonderingen op de regel. Dieren waarvan de eigenaar toch aangeeft dat ze snel terugvallen wanneer met de kuur wordt gestopt. Geef je dier dan een onderhoudsdosering van de gewrichtskuur. Ons advies is om 1x daags de helft van de normale kuurhoeveelheid over het voer te geven.” 

Advies van de Synopet specialist - een hond geeft vaak duidelijk aan dat hij pijn heeft, maar is het een gewrichtsprobleem of zijn het de spieren en pezen?

“Het is soms moeilijk om in te schatten wat de klacht van je hond precies is. Welke kuur moet je je dier dan geven? Cani-Syn voor de gewrichten of Flex-Dog voor de spieren en pezen. Een indicatie is dat gewrichtsklachten vaak door beweging minder worden, dus je hond staat stijf op, maar door het lopen wordt het dier langzaam soepeler. Bij banden en pezen is het vaak andersom, je dier gaat steeds minder goed lopen wanneer hij beweegt. Kan beide voorkomen? Zeker, maar wij adviseren je niet om de kuren tegelijkertijd te geven. Je weet dan eenvoudigweg niet wat je dier geholpen heeft.”

Meer informatie & advies vind je in onze bibliotheek

Is er verschil tussen Cani-Syn en Flex-Dog?

Ja, Cani-Syn is gericht op gewrichtsproblemen met ingrediënten die de problematiek ondersteunen en de gewrichten versoepelen en verzorgen, zoals Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad. Flex-Dog draagt bij aan de elasticiteit van banden, pezen en spieren en bevat Groenlipmossel in combinatie met Calcium en Magnesium.

Is een onderhoudsdosering van de Synopet kuur noodzakelijk?

Nee, een onderhoudsdosering hoeft niet. Toch geven sommige eigenaren aan dat zij het prettiger vinden om hun dier doorlopend Synopet kuren te geven. Dat is geen probleem, want alle Synopet producten zijn 100% kuur natuur.

Hoeveel mag ik mijn hond geven bij een onderhoudsdosering?

Soms is een onderhoudsdosering toch nodig of voelt het gewoon beter. Het is veilig en absoluut geen probleem om doorlopend te blijven voeren.

Ons doseeradvies:
Elke dag een halve dosis
honden tot 10 kg: 1,5 ml
honden tot 30 kg: 2,5 ml
honden tot 45 kg: 3,5 ml
honden va 45 kg: 5 ml

Mijn hond heeft versleten gewrichten. Kan dit weer herstellen?

Nee, beschadigd kraakbeen groeit niet meer aan. De ‘oplossingen’ bij deze problematiek zijn dus niet gericht op het herstellen van het gewricht. Voor de hond is het echter wel belangrijk dat er iets aan gedaan wordt, anders zal deze alleen maar passiever en stijver worden. Een behandeling met pijnstillers kan voor de hond een ware verademing zijn. Hiervoor kunt u terecht bij de dierenarts. Ook fysiotherapie behoort tot de mogelijkheden. Het bestrijden en voorkomen van overgewicht is in alle gevallen heel belangrijk. Een hond die te weinig beweegt, heeft immers al een verhoogde kans op het krijgen van overgewicht. Ook aanvullend diervoeder, zoals Cani-Syn, kan veel voor uw hond betekenen. Het voordeel van een aanvullend diervoeder, is dat dit een natuurlijke benadering is: de hond merkt nauwelijks dat hij ‘behandeld’ wordt, maar de verbetering van de levenskwaliteit kan enorm zijn!

Advies van de Synopet specialist -katten zijn heel kieskeurige eters. Ze hebben vaak een duidelijke smaakvoorkeur

“Katten zijn kieskeurige eters, daarom heeft Feli-Syn een toegevoegde vissmaak. Maar liefst 80% van de katten eet daarom Feli-Syn met smaak op. Dat is een hoog percentage. Toch is het heel vervelend als blijkt dat jouw kat het net niet wil eten. Hij weet nu eenmaal niet dat het voor eigen bestwil is. We hebben daarom wat tips voor je op rij gezet. Wil dat allemaal niet lukken, dan mag je ook altijd Cani-Syn voor de hond geven. Dezelfde ingrediënten, maar geen toegevoegde vissmaak.”

Meer informatie & advies vind je in onze bibliotheek

Is er verschil tussen Feli-Syn en Cani-Syn?

Er zit geen verschil in de samenstelling van Feli-Syn en Cani-Syn. Aan Feli-Syn is een vissmaak toegevoegd omdat uit een acceptatietest is gebleken dat de meeste katten deze smaak beter waarderen.    

Mag Feli-Syn bij nierfalen gegeven worden?

Ja, dat is over het algemeen geen probleem. Let er echter wel op dat de klachten niet voortkomen uit nierfalen. Het komt voor dat katten veel liggen en weinig bewegen als gevolg van nierfalen (hypokaliemie) en dat het geen gewrichtsklachten betreft. Laat dit altijd door een dierenarts onderzoeken. 

Hoeveel mag ik mijn kat geven bij een onderhoudsdosering?

Soms is een onderhoudsdosering toch nodig of voelt het gewoon beter. Het is veilig en absoluut geen probleem om doorlopend te blijven voeren.

Ons doseeradvies:
1,5 ml per dag

Advies van de Synopet specialist - niet doorlopend supplementen voeren aan je paard, maar kuren voor resultaat

“Paarden reageren bijzonder goed op kuren, dat heeft te maken met het metabole systeem. Daarom is het vaak onnodig om onze supplementen te blijven voeren aan je paard. Dat is uniek, want veel aanvullende diervoeders voor paarden moeten doorlopend gegeven worden, door de samenstelling en de werkzame stoffen. De Synopet kuren zijn samengesteld met de uiterste zorg en oog voor het paardlichaam. Wat zijn de basisbehoeften van het dier en hoe kunnen veel voorkomende klachten en problemen worden opgelost.”

Meer informatie & advies vind je in onze bibliotheek

Moet ik mijn paard Equi-Syn, Turboflex-Horse of Mega-Horse geven?

Equi-Syn is voor het versoepelen van de gewrichten. Flex-Horse is gericht op de soepelheid van  pezen en spieren en Muscle-Horse is voor de spieropbouw. Vaak zie je dat een paard met gewrichtsproblemen moeizaam op gang komt, maar door beweging beter gaat lopen. Een paard met problemen aan spieren en pezen zal door beweging vaak niet verbeteren, maar juist slechter of zelfs kreupel gaan lopen. Het is altijd raadzaam om een dierenarts te raadplegen om zo de aard van de klachten te achterhalen. Wanneer je het paard weer gaat trainen en de spiermassa opnieuw opgebouwd moet worden, dan kan Muscle-Horse je paard juist die ondersteuning bieden.    

Maagzweren, stofwisselingsproblematiek, koliek. Wat kun je doen?

Geef je paard een Stomastine kuur om de maagfunctie en darmflora te stimuleren. Het paard heeft een complexe maag- en darmfunctie, die behoorlijk gevoelig is. 

Diabetes of Cushing. Is Equi-Syn wel veilig om te gebruiken?

In de praktijk komen we de laatste tijd vaker paarden tegen die hun suikerspiegel om één of andere reden niet meer helemaal binnen de grenzen kunnen houden, en dus wel degelijk diabetes mellitus ontwikkelen, zonder dat ze het Syndroom van Cushing hebben. In Equi-Syn zit 1,5 % glucose, hetgeen erg weinig is. Daarom kan het probleemloos gebruikt worden door paarden met de ziekte van Cushing en door andere paarden waarbij vermoed wordt dat ze een verhoogde bloedsuikerspiegel hebben.

Mag ik meerdere kuren tegelijk geven?

Ja, het is veilig, maar we adviseren om bepaalde kuren niet tegelijk te geven, omdat je dan simpelweg niet weet wat werkt voor je dier. Relax-Horse kan prima samen met de gewrichtenkuur Equi-Syn, maar we adviseren niet om Turboflex-Horse en Equi-Syn samen te voeren. 
Vraag het ons Care team. Zij kunnen je precies vertellen waarom we je adviseren om iets wel of niet te combineren.

gewrichtskuur

Persoonlijk & gratis advies

Vraag het ons Care team!

Ma t/m vri: 9 – 17 uur
t
: 036-763 03 50
info@synopet.nl

 

gewrichtskuur

Stel je vraag aan ons Care team

Ons Care team is vriendelijk en vakkundig. We staan je graag met goede raad en bruikbare adviezen terzijde.

Contactformulier
Chat
Facebook

gewrichtskuur

Ons Care Team gaat voor je aan het werk

In complexe gevallen, leggen we je vraag voor tijdens het consult met de Synopet specialisten.

 

gewrichtskuur

Je ontvangt gratis advies voor jouw dier

We geven je een vakkundig advies op maat, toegespitst op de situatie van jouw dier.