Vraag & antwoord

De veelgestelde vragen voor je op rij.
Staat je vraag er niet bij?
Vraag het ons Care team

Advies van de Synopet specialist bij gewrichtsklachten

“Vaak hebben eigenaren al van alles geprobeerd wanneer het dier gewrichtsklachten heeft. Van pijnmedicatie, NSAID’s en verschillende voedingssupplementen. Het is soms moeilijk in te schatten wat je dier helpt. De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat bij ernstige gewrichtsklachten, onze Synopet boost voor de gewrichten toch nog effect kunnen hebben, terwijl er met andere middelen geen resultaat geboekt werd. Het effect is uiteraard afhankelijk van de ernst van de klachten. Maar het kan absoluut geen kwaad om te proberen. Onze producten zijn natuurlijk en veilig in gebruik.”

Meer informatie & advies vind je in onze bibliotheek

Moet ik Synopet doorlopend aan mijn hond, paard of kat geven?

Nee, dat is niet nodig! Meestal zijn 1 of 2 keer per jaar een Synopet supplement voldoende om het positief resultaat te behouden. Als je merkt dat het effect van afneemt, dan kan een nieuwe fles worden gegeven.

Is doorlopend gebruik van de Synopet producten noodzakelijk?

Nee, een onderhoudsdosering hoeft niet. Toch geven sommige eigenaren aan dat zij het prettiger vinden om hun dier doorlopend Synopet producten te geven. Dat is geen probleem, want alle Synopet producten zijn 100% puur natuur.

Waarom is bij dieren één of twee keer per jaar meestal voldoende?

Dieren reageren sneller op een supplement, omdat het vaak een relatief grote verandering is ten opzichte van het normale eetpatroon.  Dieren eten (ongeveer) elke dag hetzelfd

Zijn er alleen Synopet producten voor honden, katten en paarden verkrijgbaar?

Ja, maar wij hebben ook positieve ervaringen ontvangen die de Synopet voor de  gewrichten aan de geit en het konijn hebben gegeven. Koop dit echter nooit zomaar, neem contact op met het Synopet Care team wanneer je wilt weten of jouw dier ook een Synopet suppelement mag hebben.

Waar moet ik de Synopet producten bewaren?

Op een droge en donkere plaats op kamertemperatuur. Het is niet nodig de kuren in de koelkast te bewaren.

Kunnen versleten gewrichten herstellen?

Nee, kraakbeen wat versleten is, groeit niet opnieuw aan. De behandeling met onze gewrichtenboost is dan ook gericht op het versoepelen en het verzorgen van de gewrichten. 

Hoe lang zijn de Synopet producten houdbaar?

Op de verpakking staat de houdbaarheid van de Synopet producten aangegeven. Na opening van de fles kun je deze houdbaarheid aanhouden. We raden je af om kuren waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken aan je dier te geven.

Is er verschil tussen de producten voor de gewrichten van honden, katten en paarden?

Ja, er is verschil tussen de prodcuten. Equi-Syn voor paarden bevat meer suikers (glucose). Dit is minder geschikt voor honden en katten. Cani-Syn en Feli-Syn bevatten dezelfde werkzame ingredienten, maar Feli-Syn voor katten smaakt naar vis.

Is er onderzoek gedaan naar het effect van Synopet?

Ja, onze producten voor de gewrichten van honden en katten worden door de Universiteitskliniek in Utrecht onderzocht op onder andere werkzaamheid en effectiviteit. De resultaten van het onderzoek naar het effect van Synopet voor de gewrichten van de hond en kat verschijnen in een officiële publicatie.

Zijn er case studies van Synopet producten?

Ja, in veel gevallen delen we de ervaringen van eigenaren en testcases via onze online kanalen en website. Heel interessant om eens de ervaringen te lezen.

Mogen Synopet producten in combinatie met andere medicijnen?

Voor al onze Synopet producten geldt dat ze meestal in combinatie gegeven kunnen worden met medicijnen voor andere aandoeningen bij je dier. We adviseren om een ander voermoment (met circa 4 uur ertussen) te kiezen voor de verschillende producten, zodat je zeker weet dat de werking van beide producten geen invloed op elkaar heeft. Twijfel je of je de medicijnen kunt combineren. Raadpleeg dan gratis ons Care Team of neem contact op met je dierenarts.

Mogen Synopet producten in combinatie met andere supplementen?

Synopet producten kunnen gecombineerd worden met andere supplementen. We adviseren om geen supplementen voor dezelfde aandoening met elkaar te combineren. Dat heeft meerdere redenen, je weet niet welk supplement precies werkt voor je dier en het kan zijn dat je dier teveel van hetzelfde ingrediënt krijgt. 

Advies van de Synopet specialist voor het doorlopend gebruik van Synopet voor de gewrichten

“Wij zeggen vaak dat 1 of 2 keer per jaar voldoende is voor dieren met milde en matige artrose. Vaak is dat ook zo, maar er zijn ook uitzonderingen op de regel. Dieren waarvan de eigenaar toch aangeeft dat ze snel terugvallen wanneer met de Synopet voor de gewrichten wordt gestopt. Geef je dier dan een doorlopend onze Synopet voor de gewrichten. Ons advies is om 1x daags de helft van de normale hoeveelheid over het voer te geven.” 

Advies van de Synopet specialist bij het gebruik van voedingssupplementen

“Wij adviseren altijd om voor een zorgvuldig samengesteld supplement te kiezen, als je bepaalde aandoening wenst te behandelen. Zelf ingrediënten combineren kan tot verkeerde verhoudingen leiden, waardoor je juist niet het gewenste effect bereikt.”

Meer informatie & advies vind je in onze bibliotheek

Waarom zit er Curcumine in de Synopet gewrichtsboosters?

Er zit Curcumine in onze boosters omdat het als antioxidant met een beschermende invloed op weefsels en cellen perfect op in.

Vanwege de wetgeving mogen we hier niet verder ingaan op de werking van Curcumine op gewrichten(slijtage en -ontstekingen) bij honden, katten en paarden. Als u meer wilt weten over de manier waarop Curcumine goed is voor de gewrichten van uw dier, kunt u dus beter andere bronnen raadplegen zoals Google.

Heeft Bio-CM100® Curcumine een betere lichaamsopname?”<br />

Curcumine is een effectief ingrediënt, maar niet zo gemakkelijk door het lichaam opneembaar. Vaak is Curcumine het lichaam al weer uit, voordat het z’n goede werk heeft gedaan. Door Curcumine in de vloeibare en pure vorm te binden aan essentiële oliën is de opname vele malen beter. 

Wat is de werking van Zwarte-bes blad?

Aan de werkzame stoffen in Zwarte bes-blad worden veel voordelen voor de gezondheid toegekend.

Het blad bevordert de doorbloeding en heeft een verzorgende werking op de gewrichten•. Wij gebruiken het voor de versoepeling van de gewrichten van honden, katten en paarden•.

Lees verder over Zwarte-bes blad 

Wordt er vloeibaar magnesiumcitraat gebruikt in de Synopet supplementen?

Ja, in ons supplement Relax-Horse voor de paarden is vloeibaar magnesiumcitraat vewerkt. Dit zit ook in Flex-Horse en Flex-Dog. Vloeibaar magnesiumcitraat is beter opneembaar door het lichaam en werkt vaak al snel.  

Waarom bevat de Synopet voor de gewrichten geen extract, maar de vloeibare GLMax®?

De Groenlipmossel werkt optimaal in de oorspronkelijke samenstelling en verhouding.
Daarom wordt de Groenlipmossel in de Synopet producten koud geperst, zo blijven de werkzame bestanddelen van de mossel in de natuurlijke samenhang actief. Hitte vernietigt namelijk de meest interessante ingrediënten, waardoor bijvoorbeeld belangrijke vetzuren verloren gaan. 

Wat zegt 1:10 vloeibaar Zwarte bes-bladextract?

Het Zwarte bes-blad in Cani-Syn, Feli-Syn en Equi-Syn is een vloeibaar extract.
Extra bijzonder is dat er een 
1:10 blad-extract is gebruikt. In onze Synopet producten voor de gewrichten zijn de actieve stoffen van 10x zoveel blad gebruikt. Dat is veel, ofwel extra geconcentreerd! 

Een sommetje:
10 ml gewrichtskuur
bevat 180 mg blad-extract
= 1.8 gram biologisch bessenblad

Waarom zit in veel supplementen Vitamine C verwerkt?

Vitamine C is heel goed voor de weerstand en kan ook voor heel veel andere aandoeningen goede ondersteuning bieden. In onze supplementen hebben wij daarom vaak Vitamine C verwerkt.

Kun je ook teveel geven als jezelf natuurlijke ingrediënten aan je dier geeft?

Ja, ook teveel natuurlijke ingrediënten toedienen kan! Vaak is de gedachte dat het geen kwaad kan om zelf een samenstelling en dosering te bedenken. Dat is dus niet zo! Soms kan te veel van het goede, eenvoudigweg schadelijk zijn voor de gezondheid. 

Advies van de Synopet specialist voor het doorlopend gebruik van Synopet voor de gewrichten

“Wij zeggen vaak dat 1 of 2 keer per jaar voldoende is voor dieren met milde en matige artrose. Vaak is dat ook zo, maar er zijn ook uitzonderingen op de regel. Dieren waarvan de eigenaar toch aangeeft dat ze snel terugvallen wanneer met de Synopet voor de gewrichten wordt gestopt. Geef je dier dan een doorlopend onze Synopet voor de gewrichten. Ons advies is om 1x daags de helft van de normale hoeveelheid over het voer te geven.” 

Advies van de Synopet specialist - een hond geeft vaak duidelijk aan dat hij pijn heeft, maar is het een gewrichtsprobleem of zijn het de spieren en pezen?

“Het is soms moeilijk om in te schatten wat je hond precies heeft. Welk product moet je je dier dan geven? Cani-Syn voor de gewrichten of Flex-Dog voor de spieren en pezen. Een indicatie is dat gewrichtsklachten vaak door beweging minder worden, dus je hond staat stijf op, maar door het lopen wordt het dier langzaam soepeler. Bij spieren en pezen is het vaak andersom, je dier gaat steeds minder goed lopen wanneer hij beweegt. Kan beide voorkomen? Zeker, maar wij adviseren je niet om de kuren tegelijkertijd te geven. Je weet dan eenvoudigweg niet wat je dier geholpen heeft.”

Meer informatie & advies vind je in onze bibliotheek

Is er verschil tussen Cani-Syn en Flex-Dog?

Ja, Cani-Syn is gericht op gewrichtsproblemen met ingrediënten die de problematiek ondersteunen en de gewrichten versoepelen en verzorgen, zoals Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad. Flex-Dog draagt bij aan de soepelheid van pezen en spieren en bevat Groenlipmossel in combinatie met Calcium en Magnesium.

Is doorlopend gebruik van de Synopet producten noodzakelijk?

Nee, doorlopend gebruik hoeft niet. Toch geven sommige eigenaren aan dat zij het prettiger vinden om hun dier doorlopend Synopet producten te geven. Dat is geen probleem, want alle Synopet producten zijn puur natuur.

Hoeveel mag ik mijn hond geven bij doorlopend gebruik?

Soms is een doorlopend gebruik toch nodig of voelt het gewoon beter. Het is absoluut geen probleem om doorlopend te blijven voeren.

Ons doseeradvies:
Elke dag een halve dosis
honden tot 10 kg: 1,5 ml
honden tot 30 kg: 2,5 ml
honden tot 45 kg: 3,5 ml
honden va 45 kg: 5 ml

Mijn hond heeft versleten gewrichten. Kan dit weer herstellen?

Nee, beschadigd kraakbeen groeit niet meer aan. De ‘oplossingen’ bij deze problematiek zijn dus niet gericht op het herstellen van het gewricht. Voor de hond is het echter wel belangrijk dat er iets aan gedaan wordt, anders zal deze alleen maar passiever en stijver worden. Een behandeling met pijnstillers kan voor de hond een ware verademing zijn. Hiervoor kunt u terecht bij de dierenarts. Ook fysiotherapie behoort tot de mogelijkheden. Het bestrijden en voorkomen van overgewicht is in alle gevallen heel belangrijk. Een hond die te weinig beweegt, heeft immers al een verhoogde kans op het krijgen van overgewicht. Ook aanvullend diervoeder, zoals Cani-Syn, kan veel voor uw hond betekenen. Het voordeel van een aanvullend diervoeder, is dat dit een natuurlijke benadering is: de hond merkt nauwelijks dat hij ‘behandeld’ wordt, maar de verbetering van de levenskwaliteit kan enorm zijn!

Advies van de Synopet specialist -katten zijn heel kieskeurige eters. Ze hebben vaak een duidelijke smaakvoorkeur

“Katten zijn kieskeurige eters, daarom heeft Feli-Syn een toegevoegde vissmaak. Maar liefst 80% van de katten eet daarom Feli-Syn met smaak op. Dat is een hoog percentage. Toch is het heel vervelend als blijkt dat jouw kat het net niet wil eten. Hij weet nu eenmaal niet dat het voor eigen bestwil is. We hebben daarom wat tips voor je op rij gezet. Wil dat allemaal niet lukken, dan mag je ook altijd Cani-Syn voor de hond geven. Dezelfde ingrediënten, maar geen toegevoegde vissmaak.”

Meer informatie & advies vind je in onze bibliotheek

Is er verschil tussen Feli-Syn en Cani-Syn?

Er zit geen verschil in de samenstelling van Feli-Syn en Cani-Syn. Aan Feli-Syn is een vissmaak toegevoegd omdat uit een acceptatietest is gebleken dat de meeste katten deze smaak beter waarderen.    

Mag Feli-Syn bij nierfalen gegeven worden?

Ja, dat is over het algemeen geen probleem. Let er echter wel op dat de klachten niet voortkomen uit nierfalen. Het komt voor dat katten veel liggen en weinig bewegen als gevolg van nierfalen (hypokaliemie) en dat het geen gewrichtsklachten betreft. Laat dit altijd door een dierenarts onderzoeken. 

Mag Feli-Syn samen met medicijnen voor nierfalen gegeven worden?

Ja, dat is over het algemeen geen probleem. Wij adviseren om voor een verschillend voermoment aan te houden voor Synopet Feli-Syn en het medicijn wat de kat krijgt voor nierfalen. Zo weet je zeker dat de werking van de producten elkaar niet beïnvloeden. Kies bijvoorbeeld voor ’s morgens en ’s avonds voeren. Uiteraard blijft het altijd belangrijk om de reactie van de kat op de producten in de gaten te houden.

Hoeveel mag ik mijn kat geven bij doorlopend gebruik?

Soms is een doorlopend gebruik toch nodig of voelt het gewoon beter. Het is veilig en absoluut geen probleem om doorlopend te blijven voeren.

Ons doseeradvies:
1,5 ml per dag

Advies van de Synopet specialist - niet doorlopend supplementen voeren aan je paard, maar periodiek voor resultaat

“Paarden reageren bijzonder goed op onze natuurlijke vloeibare Synopet supplementn, dat heeft te maken met het metabole systeem. Daarom is het vaak onnodig om onze supplementen te blijven voeren aan je paard. Dat is uniek, want veel aanvullende diervoeders voor paarden moeten doorlopend gegeven worden, door de samenstelling en de werkzame stoffen. De Synopet producten zijn samengesteld met de uiterste zorg en oog voor het paardenlichaam. Wat zijn de basisbehoeften van het dier en hoe kunnen veel voorkomende klachten en problemen worden opgelost.”

Meer informatie & advies vind je in onze bibliotheek

Moet ik mijn paard Equi-Syn, Flex-Horse of Muscle-Horse geven?

Equi-Syn is voor het versoepelen van de gewrichten. Flex-Horse is gericht op de soepelheid van pezen en spieren en Muscle-Horse is voor de spieropbouw. Vaak zie je dat een paard met gewrichtsproblemen moeizaam op gang komt, maar door beweging beter gaat lopen. Een paard met problemen aan spieren en pezen zal door beweging vaak niet verbeteren, maar juist slechter of zelfs kreupel gaan lopen. Het is altijd raadzaam om een dierenarts te raadplegen om zo de aard van de klachten te achterhalen. Wanneer je het paard weer gaat trainen en de spiermassa opnieuw opgebouwd moet worden, dan kan Muscle-Horse je paard juist die ondersteuning bieden.    

Maagzweren, stofwisselingsproblematiek, koliek. Wat kun je doen?

Geef je paard een Digest-Horse voor de ondersteuning van de spijsvertering. Het paard heeft een complexe maag- en darmfunctie, die behoorlijk gevoelig is. Combineer de kuur altijd met veel hooi (stengelig), zo verkrijg je het beste resultaat.

Diabetes of Cushing. Is Equi-Syn probleemloos te gebruiken?

In de praktijk komen we de laatste tijd vaker paarden tegen die hun suikerspiegel om één of andere reden niet meer helemaal binnen de grenzen kunnen houden, en dus wel degelijk diabetes mellitus ontwikkelen, zonder dat ze het Syndroom van Cushing hebben. In Equi-Syn zit 1,5 % glucose, hetgeen erg weinig is. Daarom kan het probleemloos gebruikt worden door paarden met de ziekte van Cushing en door andere paarden waarbij vermoed wordt dat ze een verhoogde bloedsuikerspiegel hebben.

Mag ik meerdere Synopet kuren tegelijk geven aan mijn paard?

Ja, het is veilig, maar we adviseren om bepaalde kuren niet tegelijk te geven, omdat je dan simpelweg niet weet wat werkt voor je dier. Relax-Horse kan prima samen met de boost voor de gewrichten Equi-Syn, maar we adviseren niet om Flex-Horse en Equi-Syn samen te voeren. 
Vraag het ons Care team. Zij kunnen je precies vertellen waarom we je adviseren om iets wel of niet te combineren.

gewrichtskuur

Persoonlijk & gratis advies

Vraag het ons Care team!

Ma t/m vri: 9 – 17 uur
t
: 036-763 03 50
info@synopet.nl

 

gewrichtskuur

Stel je vraag aan ons Care team

Ons Care team is vriendelijk en vakkundig. We staan je graag met goede raad en bruikbare adviezen terzijde.

Contactformulier
Chat
Facebook

gewrichtskuur

Ons Care Team gaat voor je aan het werk

In complexe gevallen, leggen we je vraag voor tijdens het consult met de Synopet specialisten.

 

gewrichtskuur

Je ontvangt gratis advies voor jouw dier

We geven je een vakkundig advies op maat, toegespitst op de situatie van jouw dier.