Hoe herken je een goede kwaliteit voedingssupplement voor je dier?

Zo maak je de juiste keuze voor je dier

Voedinssupplementen kunnen helpen om je dier zo gezond mogelijk en in goede conditie te houden. Er is een groot aanbod van vitaminen, mineralen en kruiden verkrijgbaar. Hoe kies je uit alle verschillende mogelijkheden het juiste supplement van de beste kwaliteit voor je hond, kat, konijn of paard?

Kwaliteit, samenstelling, dosering van de ingrediënten

Het eerst in het oog springende verschil tussen supplementen is zonder twijfel de prijs. Er zijn enorme prijsverschillen tussen de gezondheidsproducten. Waarin zit dat verschil? De prijs van een supplement wordt in grote mate bepaald door de kwaliteit, de samenstelling en de dosering van de gebruikte ingrediënten. Daarnaast spelen ook factoren als de inhoud en de verpakking mee in het bepalen van de verkoopprijs. Is een goedkoop product dan altijd van mindere kwaliteit? Dat hoeft niet persé, maar er kan wel op punten bespaard zijn die jij belangrijk vindt.

Zo herken je de beste kwaliteit

De eerste selectie baseer je dus op de prijs in verhouding tot de inhoud, samenstelling en dosering van het product. En dan? Hoe weet je of een kwalitatief goed supplement in handen hebt of dat er is bespaard op de kwaliteit van de ingrediënten.

Zuivere grondstoffen & natuurlijke ingrediënten

Een supplement moet zo min mogelijk hulpstoffen zoals vul-, kleur-, geur- of smaakstoffen bevatten. Deze stoffen belasten het lichaam. De beste keuze is dan ook een natuurlijk product. Het spijsverteringskanaal moet dan extra moeite doen om de stoffen af te breken en de juiste ingrediënten op te nemen. De vorm van het supplement – capsule, pil, poeder of vloeibaar – is dus van belang.

Vers en fris

Kleur, geur of smaak, natuurlijk is het belangrijk. Maar het is niet altijd beter voor de werking van het supplement. Wij kiezen voor supplementen zonder toevoegingen. Zo is ons product zo puur en natuurlijk mogelijk. En uiteraard kun je zelf een favoriet smaakje toevoegen. Lekker vers en fris.

Synergie

Sommige ingrediënten vullen elkaar naadloos aan of versterken elkaar zelfs. Bepaalde voedingsstoffen zijn soms nodig om de opneembaarheid van een bepaald ingrediënt te verbeteren. Door de juiste ingrediënten te koppelen hebben ze een beter effect. Denk aan Magnesium en Vitamine B6 of Groenlipmossel met Curcumine en Zwarte bes-blad, onze gouden formule. Andersom kan ook, sommige stoffen werken elkaar tegen.

Gespannen relatie

Magnesium en Calcium kunnen elkaar helpen, maar ook tegenwerken. De verhouding tussen deze twee in een supplement is dan ook heel belangrijk. In onze totaalformule Tendon Protect is dit zorgvuldig uitgekristalliseerd. Een veilige keuze boven het zelf combineren.

Bewerking

Alle ingrediënten samen in een grote pan mengen, dat is niet handig. Niet alle grondstoffen hebben eenzelfde bewerking nodig. Zo wordt onze Groenlipmossel bijvoorbeeld koud verwerkt, terwijl er ook ingrediënten zijn die verhitting nodig hebben. Het is dan ook beter om de individuele ingrediënten en grondstoffen volgens een het eigen bewerkingsprocedé te verwerken om de optimale voedingswaarde te behouden.

Kookpunt

Spruitjes zijn een bron van Vitamine C. Maar niet als je ze te lang kookt en in teveel water. Vitamine C kan slecht tegen verhitting. Worteltjes bevatten Bétacaroteen, maar dat is beter opneembaar uit gekookte wortels dan uit rauwe wortels.

Voedingswaardes

De optelsom van vitamines en mineralen, tezamen met eiwitten, vet, koolhydraten en vocht bepaalt de voedingswaarde van een supplement. Onze Synopet producten hebben een gegarandeerde voedingswaarde, dat betekent dat we een duidelijk inzicht geven in de samenstelling en garant staan voor de voedingswaarde. Onze ingrediënten zijn gekoppeld aan voedingsclaims. Die mag je niet zomaar gebruiken, maar moeten wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Gezondheidsclaims

De hoofdingrediënten van onze Synopet producten staan voorop de verpakkingsdoos. Zo weet je direct wat de werkzame stoffen zijn die we gebruiken in onze aanvullende diervoeders. Deze ingrediënten zijn gekoppeld aan wettelijk toegestane claims.

Opneembaarheid

Een supplement dat niet goed kan worden opgenomen, wordt ongebruikt weer door het lichaam uitgescheiden. Het is dus belangrijk dat je lichaam de voedingsstoffen snel kan verwerken. De natuurlijke variant is vaak het beste, maar bij vitamines en spoorelementen is een synthetische vorm een goed alternatief. Dat is minder duur. Bij mineralen is het verstandig om voor een organische vorm te kiezen, die is beter opneembaar dan anorganisch.

Dure poep

In de Synopet producten is Magnesiumcitraat verwerkt, dat is een organische vorm van Magnesium en dit kan door het lichaam goed worden opgenomen. De anorganische variant wordt veel minder goed door het lichaam verwerkt. Slecht opneembare stoffen worden gewoon weer uitgepoept.

Supplementvorm

Een tablet, een capsule of een vloeibaar product. De vorm waarin het supplement wordt aangeboden, is vaak niet het eerste aandachtspunt. Toch erg belangrijk! De spijsvertering begint al in de mond van het dier. Bij een capsule of tablet moeten dus eerst de hulpstoffen verwerkt moeten worden, voordat de werkzame ingrediënten worden opgenomen. Daarnaast zijn niet alle stoffen goed als vloeistof te verwerken en verliezen dan aan kwaliteit. 

Op de tong

Synopet producten zijn vloeibaar voor een betere lichaamsopname. De spijsvertering begint al bij het speeksel in de mond van het dier met het speeksel op de tong. Belangrijke enzymen maken een eerste stap met de spijsvertering. 

Kwaliteitscontrole & certificering

De wet- en regelgeving rondom diervoeders is heel strikt. En terecht! Elke grondstofproducent is verplicht om bepaalde certificeringen te hebben, zodat de herkomst en kwaliteit kan worden gegarandeerd in het kader van de voedselveiligheid. 
Synopet producten worden gemaakt bij een GMP+ gecertificeerde producent. Er wordt gewerkt volgens hele strikte protocollen om de voedselveiligheid te garanderen. Daarnaast werken we alleen samen met producenten die dezelfde betrouwbaarheid en hoge kwaliteitseisen stellen, zoals wij dat zelf ook doen.

 

Advies van ons Care Team

Ons Care Team kan je alles vertellen wat je wilt weten over onze Synopet aanvullende diervoeders. Zij geven je een vakkundig, betrouwbaar en eerlijk advies. Ook als dat betekent dat we geen Synopet product aan je kunnen verkopen. 
Neem gerust contact op met ons Care Team als je wilt weten hoeveel je dier van ons product moet innemen en hoe je dat het beste kunt aanpakken als je bijvoorbeeld ook andere medicijnen of supplementen gebruikt.

Synopet Joint Support

Voor de ondersteuing van soepele gewrichten en het behoud van gezond kraakbeen

 • GLMax® Groenlipmossel
 • Bio-CM100® Curcumine
 • Zwarte bes-blad
 • Vitamine C

Geschikt voor alle gewrichtsklachten, ook bij jonge dieren

100% natuurlijk | vloeibaar voor een betere lichaamsopname | geschikt voor alle rassen

 

Synopet Muscle Relax

Voor de ondersteuning van de spierfunctie en concentratie

 • Magnesium,
 • Vitamine E,
 • Vitamine B3,
 • Vitamine B6,
 • Zink

Geschikt voor preventief gebruik, voor mentale en fysieke ontspanning.

100% natuurlijk | vloeibaar voor een betere lichaamsopname | geschikt voor alle rassen

Synopet Tendon Protect 

Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen bij je paard.

 • Omega-3,
 • Calcium,
 • Magnesium,
 • Vitamine D3,
 • GLMax® Groenlipmossel

Geschikt voor preventief gebruik, ook voor dieren in de groei.

100% natuurlijk | vloeibaar voor een betere lichaamsopname | geschikt voor alle rassen

 

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

Over de schrijver

Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.