Past een hond bij mij?

Door Gea Bisschop

Denk je erover om een hond aan te schaffen?

Wat leuk! Je wilt graag een hond. Dat kunnen we ons ontzettend goed voorstellen, want honden zijn lief, leuk, grappig en een vriend voor het leven.

Maar realiseer je ook dat een hond in huis verantwoordelijkheden met zich meebrengt en dat je de jarenlange zorg voor een dier voor je rekening neemt. Om een goede inschatting te maken of een hond binnen je levensstijl past, hebben we voor je op een rij gezet, waarmee je rekening moet houden als je een puppy of volwassen hond koopt.

De checklist

Waar je goed over na moet denken voordat je een hond in huis neemt, hebben we voor je in een korte checklist gezet.

De Synopet Checklist

Gebruik de Synopet checklist en zorg dat je niks vergeet te regelen voor je een hond in huis neemt.

V

Heb je voldoende tijd?

Een hond moet worden opgevoed, dat kost veel tijd, eindeloos veel geduld en heel veel liefde en aandacht.
V

Ben je veel thuis?

Een hond is graag in gezelschap van de baas en anderen. Je dier kan geen hele dagen alleen zijn.
V

Maak je graag dagelijks een wandeling?

Een hond moet minimaal drie keer per dag naar buiten om de benen te strekken en een behoefte te doen. Dat is bij regen, wind, hagel en ook als je totaal geen zin hebt

Care Team tip

Als je een pup aanschaft, reken er dan op dat je zo’n twee jaar de tijd nodig hebt om je dier op te voeden tot een keurige hond. Ga naar de hondenschool voor hulp en socialisatie.

Care Team tip

Weet je hoe lang je een volwassen hond ongeveer alleen in huis kunt laten? Maximaal 4 uur! Let maar op, die tijd is zo om.

V

Heb je de kosten van een hond berekend?

De kosten van een hond zitten niet in de aanschafprijs van het dier. Het is daarom goed om van te voren een berekening te maken van de extra kosten die een hond met zich meebrengt. Denk daarbij aan het voer, maar neem ook zeker een post voor onvoorziene kosten op.
V

Heb je kinderen?

Een jonge pup vraagt minimaal net zoveel aandacht als een klein kind. Als je jonge kinderen hebt, dan kost het tijd om ook je kinderen te leren met de hond om te gaan.
V

Heb je ruimte in en om huis?

Sommige dieren hebben graag wat ruimte om zich heen om vrij te kunnen bewegen. Een hond moet passen bij je woonsituatie. Heb je lekker de ruimte, zodat je dier zich vrij kan bewegen of heb je een balkon waar je dier een frisse neus kan halen?
V

Heb je andere dieren?

Het klinkt natuurlijk leuk, een dierenvriendje erbij. Bedenk van te voren of je dier wel op een vriendje zit te wachten, want als de beesten het niet met elkaar kunnen vinden, dan levert dat veel stress op.
Care Team tip

Elke dag hetzelfde rondje van 5 minuten. Dat is ook niet leuk voor je hond! Bovendien heeft een gezonde vitale hond daar lang niet genoeg aan. Voldoende beweging helpt je dier om gezond oud te worden.

Care Team tip

Draai eens proef in de vakantie van je vrienden, buren of kennissen die een hond hebben, dat geeft je een indruk van het houden van een hond.

V

Kun je een hond combineren met je werk?

Een hond is gebaat bij structuur en kan geen dag alleen zijn. Als je onregelmatig werkt of je de hele dag van huis bent, dan zul je opvang voor je dier moeten regelen. Dit brengt kosten met zich mee.
V

Ga je graag op vakantie?

De hond kan prima mee op vakantie als je de juiste voorbereidingen treft. Ga je zonder de hond op reis, dan is een oppas noodzakelijk. Dat brengt extra kosten mee en vereist een goede planning vooraf.
V

Past een hond in je leven?

Een hond is een vriend voor het leven, maar maak als hondenvriend een bewuste en doordachte keuze.

Waarom deze checklist?

Bij Synopet zijn we allemaal dierenliefhebbers. Het doet ons echt zeer als we zien dat een jong dier ter adoptie wordt aangeboden omdat de eigenaar niet goed over de consequenties van het houden van een hond heeft nagedacht.

Adoptie ook een optie?

In het asiel zitten vaak hele leuke en lieve dieren te wachten op een nieuwe baas. Kijk eens bij het asiel bij jou in de buurt.

Synopet gezondheidsproducten voor je hond

Dog Joint Support

Voor soepele gewrichten¹ en gezond kraakbeen²

Dog Tendon Protect

Ondersteunt soepele pezen en spieren¹

Dog Muscle Relax

Boost voor de spierfunctie¹ en concentratie² van honden

Veelgestelde vragen

Sommige vragen worden vaker gesteld, dus hebben we ze voor je op rij gezet. Staat de vraag en het antwoord er niet bij? Dan neem je gewoon contact met ons op.

Naar de vragen

Advies en tips

Wij hebben handige tips en praktische adviezen voor je verzameld. Je leest ze hier

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.