Smaakmakers voor kattenkoppen

Tja, wat als je kat de smaak van Feli-Syn wat minder vindt of totaal niet lekker… wat kun je doen? Per slot van rekening is het voor zijn of haar eigen bestwil.

We geven je een aantal handige tips voor als je kat Feli-Syn niet vanzelf met smaak opeet.

Fijnproevers

Katten zijn echte fijnproevers. Jouw kat is niet de eerste die de neus ophaalt voor nieuwe voer, een nieuw snoepje of ander supplement. De smaakbeleving is voor je kat erg belangrijk. Zuur en zout, dat vindt je kat vaak erg lekker. Je kat hecht ook veel waarde aan de structuur van het voer. Last-but-not least, de geur moet je kattenbeest aanstaan. Zo bepaalt je dier of ie het wel of niet gaat opeten. Zo niet, dan staat je een uitdaging te wachten!

Jong geleerd…. smaak, structuur & geur

Probeer in de eerste maanden als kitten vooral te variëren met eten. Probeer verschillende smaken en texturen uit. Laat je dier droogveer eten en nat voer. Als je kat verschillende smaken leert kennen, dan zal het dier op latere leeftijd gemakkelijker andere smaken accepteren. 
Een kat laat zich niet voor de gek houden. Houdt de etensplek schoon, het voedsel vers en op temperatuur en zorg voor een fijne plaats om te eten. Dat vindt een kat heel prettig.

Let op als je kat niet eet!

Soms kan ineens het (eet)gedrag van je kat veranderen. Geef je dier dan extra aandacht, want ook andere of veranderde omstandigheden kunnen je kat dwarszitten.

 

Aandachtspunten bij veranderd eetgedrag

pijn, stress, verhuizing en de aanwezigheid van meerdere katten
Laat bij het vermoeden van pijn of ziekte je kat altijd even nakijken door de dierenarts.

Smaakmakers 

We hebben een aantal handige tips voor je op rij gezet, die je kunnen helpen om medicijnen of supplementen aan je kat te geven.

Helaas, hebben onze kattenbeesten niet altijd onze goede intentie door! En soms is het toch echt nodig, voor de gezondheid van je kat. 

Succes! Heb je aanvullingen? Opmerkingen…. laat het dan weten aan ons Care team

Tips voor het toedienen van
supplementen of medicijnen

  • Op het pootje, want vieze voeten, daar houdt je kat niet van! Vaak likken ze het af. 
  • Verstoppen van het pilletje in natvoer, leverpastei, kattenpasta of iets anders plakkerig dat je kat lekker vindt. 
  • 20 minuutjes in de vriezer, daarmee gaat de geur en smaak wat verloren.
  • Slikreflex stimuleren, door het doseerspuitje schuin in het bekje te leggen.
  • Inbakeren in de handdoek of deken en dan het supplement geven. Wel belonen nadien!
  • Blijf lief en rustig tijdens het geven. Een beloning voor goed gedrag is een must.

Veelgestelde vragen

We snappen dat je graag alles wilt weten over onze kuren en graag direct een antwoord op je vraag wilt. Daarom hebben we veelgestelde vragen voor je online gezet. Antwoord niet gevonden? Gewoon vragen aan ons Care team!

Persoonlijk & gratis advies over onze kuren voor jouw dier?

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

gewrichtskuur

Feli-Syn

Voor de gewrichten
kuur van 25 dagen

Over smaak....

…valt niet te twisten. Niet alle katten houden van de vis aroma. Cani-Syn 75 ml (officieel voor honden) kan voor katten met een andere smaak.