Op vakantie met de hond, wat doe je in de reistas?

Ik ga op vakantie en neem mee… de hond!

Pak de reistas maar in! De hond gaat mee op vakantie, want je hebt een supertoffe locatie gevonden waar ook de hond welkom is. Dat vergt natuurlijk de nodige voorbereiding voor onderweg, maar ook op je vakantieadres. We hebben een checklist voor je gemaakt.

Voorbereiding op de reis

Misschien is het de eerste keer, misschien is je hond al vaker mee geweest op vakantie. Je hond is een gewoontedier en de vakantie is toch anders dan de dagen thuis in de vertrouwde omgeving.

Voorkom spanning en stress

Voor een hond is de vakantie ook spannend. Je hond is een gewoontedier en heeft heel goed in de gaten dat er wat staat te gebeuren. Sommige honden ervaren dit als stressvol. Synopet Dog Muscle Relax ondersteunt bij geestelijke en lichamelijke ontspanning. Dus heeft je dier moeite om op vakantie de relaxmodus te vinden, begin dan nog voor de vakantie met Synopet Dog Muscle Relax. Het effect merk je binnen ongeveer 10 dagen en uit zich in minder spierspanning en betere focus.

Voorkom blessures aan pezen en spieren

Vaak beweeg je in de vakantie net wat meer als anders en doe je andere dingen als thuis. Onze Nederlandse honden zijn niet gewend aan lange bergwandelingen en hoeven vaak niet de hele dag mee op pad om alle toeristische trekpleisters te bekijken. Ook voor je hond is dit een extra belasting van pezen en spieren. Synopet Dog Tendon Protect ondersteunt de soepele pezen en spieren. Begin nog voor de vakantie met Synopet Dog Tendon Protect. Het effect uit zich in meer soepelheid en stevigheid van pezen en spieren.

Supplementen of medicijnen mee op reis

Als je dier thuis supplementen geeft om de gezondheid extra te ondersteunen, dan is het verstandig om hier in de vakantie mee door te gaan. Bewaar de Synopet flessen onderweg naar de bestemming op een donkere plek in de auto, zodat deze op een warme zomerdag niet te warm wordt. Op de camping volstaat een koelbox en in een huisje zo koel en droog mogelijk bewaren.

De hondenreistas

Zorg dat je onderweg goed bij de hondenreistas kunt, niets vervelender dan er onderweg achterkomen dat de tas helemaal onderop ligt.

Maak een apart reistasje voor je hond met alle spulletjes voor je dier bij elkaar. Wij hebben een checklist voor je gemaakt.

Hondenpaspoort & inentingsbewijs

Naast je eigen paspoort of ID kaart, moet je ook voor de hond een Europees hondenpaspoort meenemen. Hierin staat de het registratienummer van je dier (chip). Het is verkrijgbaar bij de dierenarts. Je hond moet ingeënt zijn tegen rabiës.

 

Hondenlijn & muilkorf

In de reistas hoort ook de hondenlijn. De hond mag niet overal loslopen.
In verschillende landen is een muilkorf verplicht, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of in de winkels. De meeste honden vinden zo’n muilkorf niet prettig, vooraf oefenen helpt.

Kleedje of matje

Je hond vindt het ongetwijfeld fijn om op het vakantieadres op het vertrouwde kleedje te slapen. Is het hondenbed te groot voor de reistas? Leg dan een dekentje al thuis een aantal dagen op de slaapplek. Ruikt lekker vertrouwd naar thuis.
Veel honden slapen ook onderweg in de bench al op het vertrouwde eigen dekentje.

Speeltjes

Neem de favoriete speeltjes van je hond mee of de knuffel waar je dier altijd zo lekker mee speelt of slaapt. 

 

Voer- & waterbak

Op de meeste vakantieadressen is geen voer of waterbak aanwezig. Handig om mee te nemen.

Voer

Vergeet het voer van thuis niet! Geen ruimte voor de volledige voederzak, neem dan voor de eerste dagen mee. Het is dan ook mogelijk om het voer te mengen met het vakantievoer. 

Gevulde waterfles

Denk aan de gevulde waterfles voor onderweg. Niet overal is vers water beschikbaar.

Snacks

Een snack of hapje voor onderweg is ook altijd lekker. Het vertrouwde allerlekkerste hapje van thuis smaakt op het vakantieadres of onderweg nog beter.

EHBO doos

Hopelijk gaat de EHBO doos weer ongeopend mee naar huis. Maar soms is een verbandje of een tekentang handig.

Halsband met penning

Je gaat er niet vanuit dat je hond wegloopt, maar stel dat… Als je hond een halsband met een hondenpenning draagt, dan ben je snel te bereiken. De meeste mensen hebben de naam van de hond en een het internationale mobielnummer op de penning staan. 

Voor een mooie vakantiedag
– activity ball –

Veelzijdig speeltje voor onderweg

Ken je de activity ball? Daar kan je dier ook uren plezier mee beleven. Wij schreven een blog waarin we allerlei leuke activiteiten voor je op de rij hebben gezet, die je samen met je hond kunt ondernemen voor nog meer speelplezier. En het leuke van de activity ball is dat je er zowel buiten als binnen mee kunt spelen.

Care Team tip:

Neem handdoeken mee voor je hond

Hoppatee, en daar nam je hond zomaar een verfrissende duik in het verkoelende water. Nu moet ie nog weer mee in de auto naar het vakantieadres… Een paar handdoeken onderweg, altijd handig!

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

Over de schrijver

Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.

Synopet gezondheidsproducten

Koop je veilig en vertrouwd in onze Synoshop.com

Synopet Dog Joint Support 75 ml of 200 ml

 • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
 • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 25 of 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 10 kg 3 ml, 10 – 30 kg 5 ml, 30 – 45 kg 7,5 ml, 45+ 10 ml

Synopet Dog Tendon Protect 200 ml

 • Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen
 • Omega-3, Calcium, Magnesium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 5 ml, 20+ kg 10 ml
 • Geschikt voor preventief gebruik, ook voor honden in de groei 

Synopet Dog Muscle Relax 200 ml

 • Voor de ondersteuning van de spierfunctie en concentratie
 • Magnesium, Vitamine E, Vitamine B3, Vitamine B6, Zink
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 3 ml, 20+ kg 5 ml
 • Geschikt voor preventief gebruik, voor mentale en fysieke ontspanning