5 weetjes over de Groenlipmossel

Door Rieneke Vlaanderen

Wist jij dit over de Groenlipmossel?

De Groenlipmossel is niet zomaar een mossel, maar een mosselsoort die voorkomt in de kustwateren van Nieuw-Zeeland en die bekend staat om zijn vele gezondheidsvoordelen. Nog specialer aan de Groenlipmossel in Synopet is de vorm. Synopet gebruikt een gestabiliseerde vloeibare substantie met onbewerkte pure Groenlipmossel: GLMax® Hierdoor zijn alle natuurlijke Groenlipmosselingrediënten in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding aanwezig. Dit maakt de Groenlipmossel in de Synopet boosters uniek.
De visie van Synopet is optimaal in beweging, een dierenleven lang. Synopet Boosters bestaan daarom alleen uit natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten zoals 100% pure Groenlipmossel. De meest waardevolle Groenlipmosselbestanddelen waaronder vetzuren en eiwitten blijven zo behouden. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de bijzondere eigenschappen van de Groenlipmossel en zijn verwerking in de Synopet producten.
Hond mee op vakantie checklist

1. Hoe ziet de Groenlipmossel eruit?

De Groenlipmossel is een unieke mosselsoort die alleen in Nieuw-Zeeland te vinden is in de natuur. Over de naam ‘Groenlipmossel’ worden de nodige grapjes gemaakt, maar eigenlijk is het heel goed gekozen: de randen van de schelp zijn intens groen, wat de suggestie wekt van groene lippen.

Hond mee op vakantie checklist

2. Unieke samenstelling

Niet alleen vanwege zijn uiterlijk is de Groenlipmossel bijzonder. De samenstelling is anders dan bijvoorbeeld de Zeeuwse mosselen die wij in Nederland kennen. Wat de Groenlipmossel vooral uniek maakt, is de grote variatie aan Omega 3-vetzuren. Hij bevat niet alleen het bekende EPA en DHA, maar ook een aantal andere Omega 3-vetzuren. Daarnaast zijn ook furaanvetzuren aangetroffen in de Groenlipmossel, die in de natuur maar weinig gevonden worden, en bestaat hij voor ongeveer 3% uit GAGs (glycosaminoglycanen, zoals glucosamine en chondroïtine). Dit maakt de Groenlipmossel dus tot veel meer dan alleen een ‘Omega 3-bommetje’!

Hond mee op vakantie checklist

3. Toepassingen

De ‘Greenshell mussel’ heeft een uitstekende smaak en is daardoor een bekend ingrediënt in de keuken van bijvoorbeeld wokrestaurants. De Maori’s aan de kusten van Nieuw-Zeeland consumeren de mossel overigens al eeuwen, waardoor hij in de jaren ’70 en ’80 wereldwijd in de belangstelling kwam te staan. Er zijn intussen tientallen wetenschappelijke studies gedaan naar de Groenlipmossel, en in de industrie van voedingssupplementen is het geen onbekende meer.
Bij sportpaarden is de toepassingsgeschiedenis van Groenlipmossel in Nederland misschien wel het langst. Paarden die in het professionele circuit moeten springen, kunnen immers goed ondersteund worden met Groenlipmosselproducten. De ervaringen zijn vaak overduidelijk!

Hond mee op vakantie checklist

4. Groenlipmossel bij mensen

Dit heeft ertoe geleid dat mensen ook zelf de Groenlipmossel zijn gaan gebruiken als voedingssupplement. In alle levensfasen is het immers een waardevol ingrediënt: als sporter, bij personen met zware beroepen, voor mensen die nog lang vitaal willen blijven en ook bij het ouder worden. Synofit, het moederbedrijf van Synopet, is groot geworden dankzij de zelf ontwikkelde GLMax® Groenlipmossel.

5. Gezondheidsproducten van Synopet met GLMax® Groenlipmossel

Ook Synopet is ontstaan dankzij het succes van de Groenlipmossel. Er wordt bij Synopet alleen gebruik gemaakt van een unieke bereiding: GLMax®. Dit is een vloeibare vorm van de Groenlipmossel, die door middel van een koud proces tot stand is gekomen. Zo blijven alle ingrediënten in hun natuurlijke samenstelling behouden. Synopet gebruikt de GLMax® Groenlipmossel vandaag nog steeds in twee productlijnen: Joint Support en Tendon Protect.

arvid van putten

Rieneke Vlaanderen

Product Manager

Rieneke Vlaanderen is al meer dan tien jaar intensief betrokken bij Synofit. Met haar achtergrond in de biomedische wetenschappen heeft ze een brede kennis over de gezondheid van mens en dier. Ze is met name geïnteresseerd in moleculaire en cellulaire processen, omdat op dit niveau ook de werking van gezondheidsproducten kan worden verklaard.
In 2012 studeerde ze af als Master of Science, nadat ze haar thesis schreef over de distractie van gewrichten en de reactie van kraakbeen daarop. Haar interesse in de gezondheid van gewrichten en de werking van kraakbeen voert dus nog verder terug dan haar loopbaan bij Synofit.
Tegenwoordig is Rieneke werkzaam als Product Manager bij Synofit. Met enige regelmaat verzorgt zij trainingen en schrijft ze artikelen over uiteenlopende gezondheidsgerelateerde onderwerpen.

Meer artikelen van Rieneke:

Nog even geduld… Deze zullen snel volgen.

Literatuur Groenlipmossel GLMax®

Onze producten met Groenlipmossel

Groenlipmossel in Joint Support producten

In Joint Support wordt de Groenlipmossel gecombineerd met Curcumine1, Zwarte bes-blad en Vitamine C2 voor de ondersteuning van gewrichten1 en kraakbeen2. Het is meerdere levensfasen inzetbaar, bijvoorbeeld bij dieren die lichamelijk stevige prestaties moeten leveren, of bij dieren die vanwege de leeftijd wel wat extra aandacht voor de gewrichten kunnen gebruiken.

Joint Support is verkrijgbaar voor paarden, honden, katten en konijnen.

Wist je dat alle dieren al vanaf jonge leeftijd in aanmerking komen voor een gewrichtenboost?

Zo kan elke senior hond, vanaf ongeveer 5 jaar, ondersteuning voor de gewrichten gebruiken. Maar ook voor jonge honden kan extra aandacht noodzakelijk zijn om de gewrichten in goede conditie te houden.

Joint Support | voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen

Horse Joint Support

Groenlipmossel in Tendon Protect producten

In Tendon Protect wordt de Groenlipmossel gecombineerd met Magnesium1, Calcium1 en Vitamine D31 voor de ondersteuning van pezen en spieren1. Ook dit gezondheidsproduct is breed inzetbaar. Bijvoorbeeld bij jonge dieren, die veel onverwachte bewegingen maken, waardoor pezen en spieren het zwaar te verduren hebben. Maar ook bij oudere dieren is het een weldaad voor de algemene soepelheid van het bewegingsapparaat.
Tendon Protect is verkrijgbaar voor paarden en honden.

Krachtige combinatie | effectieve boost voor de gewrichten

Vitamine C

Totaalformule voor optimaal bewegen

Over de HealthBoosters van Synopet is goed nagedacht. Gecombineerde expertise en vakmanschap hebben geleid tot een krachtige totaalformules met niet alledaagse ingrediënten die de soepele beweging van je dier ondersteunen.

Oorspronkelijke ingrediënten

Om de werkzame bestanddelen in de Synopet boosters optimaal te benutten, is veel aandacht uitgegaan naar de oorsprong. De ingrediënten hebben een eigen bewerkingsprocedé en worden daarna samengevoegd tot een vloeibare en effectieve Synopet boost.

Veelgestelde vragen

Sommige vragen worden vaker gesteld, dus hebben we ze voor je op rij gezet. Staat de vraag en het antwoord er niet bij? Dan neem je gewoon contact met ons op.

Naar de vragen

Advies en tips

Wij hebben handige tips en praktische adviezen voor je verzameld. Je leest ze hier

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.