Curcumine

Geelwortel

Curcumine uit Kurkuma (Geelwortel)

Eén van de belangrijkste ingrediënten in Synopet voor Cani-Syn voor de hond, Feli-Syn voor de kat en Equi-Syn voor het paard is Curcumine (Curcuma longa). Curcumine is een 100% natuurlijke stof uit het geelgekleurde specerij Kurkuma. Dit specerij staat in de keuken ook wel bekend als Koenjit of als bestanddeel van kerriekruidenmixen. Curcumine is niet alleen een actief Kurkumabestanddeel, maar ook een geeloranje pigment. Curcumine zorgt daarmee ook voor de mooie heldergele kleur van Kurkuma.

Kurkuma wordt naast Koenjit ook wel Geelwortel genoemd. Kurkuma is namelijk het poeder dat ontstaat door gedroogde wortelstokken van de Curcuma longa plant te malen. De Curcuma longa plant wordt al eeuwenlang gekweekt in onder andere India en China en behoort tot de familie van de gemberplanten. Geelwortel heeft wat betreft uiterlijk dan ook veel overeenkomsten met gember(wortel).

De lange geschiedenis van Kurkuma

Waar het Westen vroeger Kurkuma vooral gebruikte als culinair specerij, kennen landen zoals India en China een lange geschiedenis met Kurkuma als kruidengeneesmiddel. Zo wordt in een oud Sanskritisch geschrift uit 250 voor Christus al aangeraden om een Kurkumazalf te maken ter verlichting van voedselvergiftiging en staat Kurkuma van oudsher in Indische medicinale systemen (o.a. Aryuveda) en de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM) bekend als ontstekingsremmend en als middel tegen huid- en spijsverteringsproblemen. Geen wonder dat Kurkuma in India de veelzeggende naam ‘heilig kruid’ heeft.

 

 

Curcumine met Groenlipmossel en Zwarte bes-blad | Krachtige combinatie | effectieve boost voor de gewrichten

 

In Synopet Cani-Syn, Feli-Syn en Equi-Syn  worden naast Curcumine (Bio-CM100®) ook vloeibare Groenlipmossel en Zwarte bes-blad gebruikt. Met deze vloeibare combinatie biedt Synopet een verzorgende invloed op gewrichten.

Onze andere toppers mét Curcumine

Curcumine (Bio-Curcumine BCM-100®) is als ingrediënt aanwezig in onze gewrichtenformules. Dit zijn Cani-Syn, Feli-Syn en Equi-Syn. Omdat deze producten vloeibaar zijn, worden actieve ingrediënten zoals Bio-Curcumine Bio-CM100® sneller in het bloed opgenomen dan ingrediënten uit poeders of tabletten. Dit maakt de vloeibare vorm ook in relatief kleine doseringen al zo effectief (zie ook de ervaringen die baasjes met ons deelden). De productielocatie van de producten van Synopet is GMP+ gecertificeerd.

Cani-Syn voor honden

Voor gezond kraakbeen en soepele gewrichten.

Feli-syn voor katten

Voor gezond kraakbeen en soepele gewrichten.

Equi-Syn voor paarden

Voor gezond kraakbeen en soepele gewrichten.

Waarom gebruikt Synopet hond Cani-Syn, kat Feli-Syn en paard Equi-Syn geen ‘keuken-Curcumine’?

Voor de Curcumine in Synopet gebruiken wij geen keuken-Kurkumapoeder. Het specerij Kurkuma bevat namelijk maar 2% van het bestanddeel Curcumine. Om in Synopet voldoende Curcumine te kunnen doseren zouden er daarom tientallen grammen Kurkuma nodig zijn. Maar dat is niet het enige nadeel van keuken-Kurkuma.

Omdat Curcumine vetoplosbaar is, is het voor honden, katten en paarden moeilijk in het maag-darmkanaal op te nemen. Ook wordt het, zodra het eenmaal opgenomen is, ook zeer snel weer door het lichaam uitgescheiden. Om curcumine beter in de darmen op te nemen en na opname langer in het lichaam te houden, bevat Synopet daarom een speciale Curcumine-vorm: Bio-Curcumine (Bio-CM100®).

Waarom Curcumine in een boost voor de gewrichten van honden, katten en paarden?

Viervoeters zoals honden, katten en paarden zijn gek op bewegen. Zodra een viervoeter last heeft van stijfheid, strammer wordt of mank loopt, zien baasjes vaak dat hun dieren beweging gaan vermijden of veel minder speels en vrolijk zijn. Voor een gezonde en actieve viervoeter is het behouden van een goede gewrichtsconditie daarom cruciaal. Curcumine speelt hier als antioxidant met een beschermende invloed op weefsels en cellen perfect op in.

Vanwege de wetgeving mogen we hier niet verder ingaan op de werking van Curcumine op gewrichten(slijtage en -ontstekingen) bij honden, katten en paarden. Als u meer wilt weten over de manier waarop Curcumine goed is voor de gewrichten van uw dier, kunt u dus beter andere bronnen raadplegen zoals Google.

Waarom bevat Synopet 'Bio-CM100®'?

Synopet voor hond, kat en paard bevatten het hoogwaardige, gepatenteerde Bio-CM100®. Deze Curcumine-vorm heeft een hoge werkzaamheid omdat het maar liefst 100% effectieve Curcuminoïden bevat. Ter vergelijking: Kurkumapoeder dat als specerij verkrijgbaar is, bevat slechts 2% Curcuminoïden. Bovendien is de opname van Bio-CM100® ten opzichte van Kurkumapoeder en andere Kurkumasupplementen vele malen hoger omdat de Curcuminoïden gebonden zijn aan essentiële oliën.

Deze oliën zijn net als de Curcuminoïden ook uit de Curcuma longa plant gewonnen en verlengen de werkzame tijd van de Curcuminoïden in het lichaam. Ook zorgen deze essentiële oliën ervoor dat de Curcuminoïden na opname minder snel worden uitgescheiden. Daardoor blijft de Curcumine langer in het lichaam aanwezig en kan het beter bescherming bieden aan cellen en weefsels. Ook bevatten de essentiële oliën uit Curcuma longa waardevolle stoffen zoals Turmeron, Zingeberene, Curcumene, Atlantone en Germacrone. Deze synergetische groep van essentiële oliebestanddelen gecombineerd met Curcuminoïden maakt Bio-Curcumine (Bio-CM100®) tot verreweg de meest effectieve Curcumine voor honden, katten en paarden.

@Synopet | Vraag

“Hoezo heeft Bio-CM100® Curcumine een betere lichaamsopname?”
Curcumine is een effectief ingrediënt, maar niet zo gemakkelijk door het lichaam opneembaar. Vaak is Curcumine het lichaam al weer uit, voordat het z’n goede werk heeft gedaan. Door Curcumine in de vloeibare en pure vorm te binden aan essentiële oliën is de opname vele malen beter. 
Synopet Care team

 

Puur natuur

Het beste uit de natuur is samengevoegd in de effectieve Synopet boost voor de gewrichten.

  • Resultaat zichtbaar binnen gebruiksduur, over het algemeen na 10 tot 14 dagen
  • 1-2 keer per jaar is meestal voldoende
  • 100% natuurlijk, samengesteld met de meest pure ingrediënten
  • vloeibare boost voor de gewrichten, daardoor betere lichaamsopname
  • Tevreden gebruikers zeggen: “het dier beweegt beter en is soepeler.”

Eenvoudig & snel online bestellen

• 24/7 open
• 
Binnen 1 à 2 dagen in huis
• Service en garantie
• Antwoord op je vragen
• Vanaf 25,- geen verzendkosten

In onze eigen webshop zijn alle Synopet producten verkrijgbaar. Wij leveren veilig en snel op het gewenste afleveradres. Wij verpakken onze vloeibare producten stevig, zodat ze tegen een stootje kunnen. En gaat er onverhoopt toch wat fout, dan lossen we dat gewoon keurig netjes op. 

Ook verkrijgbaar

bij de betere speciaalzaak
& dierenartspraktijk