Plezier met je konijn – activity ball

Samen spelen voor plezier, ontspanning & afwisseling

Samen spelen met je konijn zorgt voor plezier, ontspanning en afwisseling. Je leert elkaar beter kennen, waardoor je de stemming van je konijn goed leert inschatten. Zo valt het je ook sneller op als het gedrag van je konijn afwijkt van normaal.

Konijnen spelen graag en zijn snel vermaakt. Het is belangrijk voor ze om gestimuleerd te worden, zodat ze lichamelijk en geestelijk in conditie blijven.

Fysieke & mentale uitdaging

Uiteraard heeft je konijn lichamelijke beweging en voldoende levensruimte nodig om in goede lichamelijke conditie te blijven. Maar wist je dat ook de mentale uitdaging heel belangrijk is? Het denkvermogen van je konijn verbetert, het voorkomt stress en ongewenst gedrag.

Interactieve denkspellen

Er zijn zoveel mogelijkheden om je dier uit te dagen, zodat je je samen met je konijn absoluut niet hoeft te vervelen. Aan de slag, met de activity ball!

De spelregels

De activity ball biedt heel veel mogelijkheden om met je konijn te spelen en mentaal uit te dagen.
De activity ball kun je vullen met snacks. Bij een konijn kun je daar heel creatief in zijn, want het kan van alles zijn, van hooi tot banaan en van appelmoes tot brokje. Het mag ongeveer 10% van de dagelijkse voedingsbehoefte zijn.
Het is een speelbal met een belletje. Speel bij voorkeur onder toezicht.

Het balspel

Dagelijks 10 minuten | quality time met je konijn | goed voor gezamenlijk plezier en de versterking van de onderlinge band

Neem dagelijks ongeveer 10 minuten de tijd om samen met je dier rustig te spelen. Het is de bedoeling je dier mentaal uit te dagen en rustig te laten bewegen. Denk aan spellen die het natuurlijk gedrag stimuleren.

Stimuleer natuurlijk gedrag

Een konijn in de natuur is uren per dag op zoek naar voedsel. Ze snuffelen en speuren overal onder de grond en boven de grond. In holtes en holen. Een konijn is vooral actief in de ochtend en avond.

Kegelen

Zet wat pionnen neer voor je konijn en laat je dier op zoek gaan naar de snackbal. Een konijn zal met de neus de pionnen omstoten. Ze houden ervan om dingen om te gooien. Lekker stout en wel heel leuk als daar een kleine beloning tegenover staat.

Snuitbal

De activity ball is voor konijnen wat zwaar om weg te gooien, maar ze kunnen er heerlijk tegenaan duwen en de bal rondrollen op zoek naar een lekkere beloning. Dat leren ze snel genoeg.

Balbord

De cupcake bak kun je gebruiken om vol te stoppen met verschillende balletjes en een ervan is de activity ball. Je konijn kan op onderzoek uitgaan naar het lekkere hapje wat in de activity ball zit verstopt.

Verstopbal

Een tunnel, een kartonnen doos met gaten of gewoon een handdoek over een stoel. Een konijn is erg nieuwsgierig en wil graag onderzoeken of er wat lekkers is te vinden. Verstop de bal in de doos of in de tunnel en laat je dier er zelf mee aan de gang gaan.

Doelbal

De activity ball kun je in het konijnenhok gebruiken, zodat je dier er zelf mee kan spelen wanneer hij of zij dat graag wil. Varieer met snacks en hapjes, zodat je dier er voor langere tijd plezier aan kan beleven.

Nog leuker, konijnenteam
– samen voetballen –

Konijnen spelen graag samen met een soortgenoot

Als je konijn alleen leeft, dan is het aan te raden om je dier soms samen te laten spelen. Vraag een specialist, bijvoorbeeld van Chews&Nibbles om je te helpen hoe je dat het beste aan kunt pakken. Konijnen leven niet solitair. Heb je een hok met meerdere konijnen dan kun je ze samen laten spelen met de bal. Wel onder toezicht.

Plezier, ontspanning & afwisseling

Last-but-not-least, het draait om het samen plezier hebben en samen bewegen. Het maakt dus niets uit of je konijn het allemaal nog wat moeilijk vindt of gelijk als een pro aan de gang gaat. Veel plezier!

Care Team tip:

Quality tijd met je dier

Neem dagelijks 10 minuten bewust de tijd om je dier te aaien, masseren of spelen. Je leert je dier goed kennen en het voorkomt stress. Niet alleen bij je dier!

Over de schrijver

Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

Synopet gezondheidsproducten

Koop je veilig en vertrouwd in onze Synoshop.com

Synopet Rabbit Joint Support 75 ml 

  • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
  • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
  • Boost van 30 dagen, 1 x per dag 2 ml
  • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis