Glucose in de gewrichtsformules van Synopet

Naast de recente belangstelling voor het gehalte van Vitamine D3 in Synopet Hond krijgen we ook steeds vaker vragen over het glucose (suiker)-gehalte van de Synopet-producten. Honden en katten verschillen daarin van paarden:

Hond/Kat

Suikerziekte of diabetes mellitus komt veel voor bij katten en in mindere mate bij honden. Overgewicht is een veel voorkomende oorzaak van suikerziekte. De vraag die we in deze context vaak krijgen is dus of Synopet de suikerwaarden bij honden en katten kan verhogen. Het antwoord is simpel: aan Synopet Hond en Synopet Kat is geen suiker toegevoegd. Het aanwezige Ribes nigrum-blad kan echter wel de suikerspiegel verhogen, omdat hierin een kleine hoeveelheid natuurlijke suikers aanwezig is. Het is lastig te zeggen hoeveel deze verhoging exact zal zijn, omdat dat afhankelijk is van meerdere factoren: het soort hond of kat, de mate van suikerziekte, etc. Bij twijfel kan ervoor gekozen worden Synopet eenmalig toe te dienen en dan de bloedsuikerspiegel te meten. Het staat in ieder geval vast dat Synopet Hond en Synopet Kat een zeer laag glucosegehalte heeft: minder dan 0,6 %. Daarom kan het gebruikt worden bij diabetische honden en katten. Overigens bevat de humane variant, Synofit Premium, hetzelfde percentage glucose, en Synofit Premium wordt ook door diabetische patienten gebruikt.

Paard

Recent werd nog gedacht dat suikerziekte niet voorkwam bij paarden, behalve bij de ziekte van Cushing. Bij deze ziekte is de cortisolspiegel duidelijk verhoogd, wat zorgt voor een verhoogd glucose en daarmee voor een perifere insulineresistentie. Dit leidt weer tot een verhoogde bloedsuikerspiegel.

Tegenwoordig wordt steeds meer aangenomen dat (los van de ziekte van Cushing) suikerziekte in een lichte vorm wel aanwezig is bij paarden. Hierbij bestaat ook een perifere insulineresistentie, maar geen verhoogde bloedsuikerspiegel. Ook wordt er geen suiker in de urine aangetroffen (zoals bij diabetes mellitus).

Het voeren van suiker aan een paard wordt vaak als iets leuks gezien. Dit is echter zeer af te raden.

In de praktijk komen we de laatste tijd vaker paarden tegen die hun suikerspiegel om één of andere reden niet meer helemaal binnen de grenzen kunnen houden, en dus wel degelijk diabetes mellitus ontwikkelen, zonder dat ze het Syndroom van Cushing hebben. In Synopet Paard Equisin-Complex zit 1,5 % glucose, hetgeen erg weinig is. Daarom kan het probleemloos gebruikt worden door paarden met de ziekte van Cushing en door andere paarden waarbij vermoed wordt dat ze een verhoogde bloedsuikerspiegel hebben.

Synopet hond 200 ml

Speciaal voor grote honden vanaf 10 kg
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vloeibaar
1-2 kuurtjes per jaar
Kuur van 25-40 dagen, afhankelijk van gewicht
De echte Synopetsmaak!
1 keer per dag innemen

Synopet hond 75 ml

Speciaal voor kleine honden tot 10 kg
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vloeibaar
1-2 kuurtjes per jaar
Kuur van 25 dagen
De echte Synopetsmaak!
1 keer per dag innemen

Synopet Paard Equisin-Complex 500 ml

Speciaal voor paarden
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vloeibaar
1-2 kuurtjes per jaar
Kuur van 33 dagen
De echte Synopetsmaak!
1 keer per dag innemen

Synopet kat 75 ml

Speciaal voor katten
Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad
Vloeibaar
1-2 kuurtjes per jaar
Kuur van 25 dagen
Met visaroma!
1 keer per dag innemen

Synopet formule voor gewrichten bestellen

Reviews Synofit

Synopet scoorde gemiddeld een 9,4 uit 10 met 5.435 reviews.

Voordelen Synopet.nl

  • Kopen bij de bron
  • Officiële Synopet shop
  • Levertijd: 1 – 2 werkdagen
  • Gratis verzending binnen NL & BE vanaf € 25
  • Top service & garantie
  • Antwoord op al uw vragen
  • Kies zelf de leverdatum

Betaalwijzen:

Verzendwijze:

Certificering:


De productielocatie van de producten van Synopet is GMP+ gecertificeerd.