Fun & fit

 

#hondenbeweegtip | top 3

Gezond op stap met je hond

Heerlijk! Buitenlucht in alle seizoenen. In de winter in de koude lucht, de lente lekker fris groen, de warme zomeravond en de knisperende herfstbladeren. Er is eigenlijk nauwelijks een excuus om er niet met je hond op uit te trekken. Samen plezier beleven en fit blijven. Tips voor baas en hond.

#hondenbeweegtip 1 – body & soul

Als je begint samen te bewegen, ga dan niet als een sneltrein van start. Bouw de beweging langzaam op, zeker als je hond ook nog eens jong is. Voor jullie beiden geldt, leer het lichaam kennen en op de juiste manier gebruiken. 
Je kunt onderweg leuke spelletjes doen met je hond. Samen een kort sprintje trekken of met een stok of balletje gooien. Heel goed voor de binding en natuurlijk erg gezellig.

 

#hondenbeweegtip 2 – move & rest

 Hebben jullie je flink ingespannen? Neem rust. Een lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Honden kunnen enorme afstanden overbruggen, maar nemen in een natuurlijke situatie daarna ook alle tijd om te slapen en te herstellen van de enorme inspanning. Het geeft lichaam en geest de tijd om weer tot rust te komen en vervolgens weer met volle kracht vooruit te kunnen. Wat doe je dan met uitlaten op een rustdag? Gewoon een klein en ontspannen rondje.

 

#hondenbeweegtip 3 – warming up & cooling down

Voordat je begint aan je ‘flinke inspanning’ doen jullie samen een warming up. Stap lekker stevig door en merk dat het lichaam langzaam warmer en soepel wordt. De hartslag van jullie beiden gaat omhoog. Daarna wordt het tijd voor de echte inspanning. Misschien wel samen een ronde hartlopen of een sprintje trekken. Wie houdt het langer vol 😉
Zijn jullie klaar met samen sporten? Denk aan de cooling down. Stap stevig uit tot het lichaam zich weer heeft herstelt toch normaal niveau. 

Veel beweegplezier!

Wat als er bewegingsklachten ontstaan?

Cani-Syn voor de gewrichten
Turboflex-Dog voor banden & pezen

 

 

 

Kuur voor de gewrichten

Cani-Syn

Synopet Cani-Syn is onze premium kwaliteit gewrichtenkuur voor honden. Heeft je hond gewrichtsklachten? Cani-Syn is de kuur voor het behoud van soepele gewrichten●  en gezond kraakbeen bij je dier. Het helpt je hond om weer soepel te bewegen.

Voor honden tot 10 kg | 75 ml | kuurduur 25 dagen
Voor honden va 10 kg | 200 ml | kuurduur 40 dagen

Kuur voor banden, pezen en spieren

Flex-Dog

Synopet Flex-Dog is onze premium kwaliteit kuur voor honden. Heeft je hond peesproblemen of klachten aan de banden of spieren? De kuur is voor honden, waarbij de banden en pezen ondersteuning kunnen gebruiken.

Flex-Dog voor pezen & spieren

Voor honden | 200 ml | kuurduur 40 dagen

Baasje met gewrichtsklachten?

Kijk eens op www.synofit.nl voor onze gewrichtsproducten voor mensen.