katten met gewrichtsklachten

 

#kattenbeweegtips

Katten met gewrichtsklachten

Vrijwel elke kat van 8 jaar of ouder heeft in meer of mindere mate last van gewrichtsklachten. Het meest komen deze klachten voor in de elleboog, knie en schouder. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, zoals een trauma door een ongeluk, verstuiking, bepaalde ziekten of erfelijke aanleg. Maar wat de oorzaak ook is; een behandeling is noodzakelijk voor het welzijn van je kat!

Bewegen

 Zorg ervoor dat je kat in beweging blijft! Hierdoor blijven de spieren en gewrichten in conditie. Zo heeft je dier minder kans op (ernstige) gewrichtsklachten. Heeft je dier pijnlijke gewrichten? Geef dan je kat eerst een Feli-Syn gewrichtskuur voor het behoud van soepele gewrichten en gezond kraakbeen om de pijn en klachten te verhelpen. Daarna is het verstandig om voldoende tijd en aandacht te besteden aan het bewegen van je kat.  

 #kattenbeweegtips

 Is je kat weer op de been na de Feli-Syn gewrichtenkuur? Ga dan met je kat aan de slag om de gewrichten in conditie te krijgen en te houden!

 

Onderzoek wijst uit, dat maar liefst 90% van de katten van 12 jaar of ouder, last heeft van een gewrichtsaandoening.

# kattenbeweegtip 1 | meerdere actiemomenten

Het is beter voor je kat om meerdere keren per dag kort in actie te komen. Een half uur ineens kan te intensief zijn voor je dier. Doe een kort spelletje van een aantal minuten met je dier, waarbij de kat moet rekken en strekken. 

# kattenbeweegtip 2 | rustige bewegingen

Probeer rustige bewegingen bij je kat te stimuleren. Als je een spelletje doet met je kat let er dan op dat je dier niet teveel abrupte bewegingen moet maken. Snel draaien of flink springen is bij een kat met gewrichtsklachten geen aanrader!

# kattenbeweegtip 3 | maak het gemakkelijk

Heeft je kat moeite om zijn hoger gelegen lievelingsplekje te bereiken? Help je dier dan! Zet bijvoorbeeld een opstapje neer. Zo blijft je dier uitgedaagd om toch het plekje op te zoeken, maar is het geen extra belasting voor de gewrichten. Denk ook eens aan een liggende krabplank. Zo kan je dier toch blijven rekken en strekken. 

Kuur voor de gewrichten | Feli-Syn

Heeft je kat gewrichtsproblemen?

 Feli-Syn is voor het behoud van soepele gewrichten  en gezond kraakbeen bij je dier.Het helpt je kat om weer soepel te bewegen.

Minder naar hoger gelegen plekjes | Minder springen of spelen | Moeilijk op de kattenbak | Stijfheid in beweging | Slechte vachtverzorging

 

Feli-Syn | 75 ml | kuur van 25 dagen