“Het voorjaar is begonnen en mijn paard is nogal gevoelig op z’n maag. Ik wil daarom graag een Synopet Stomastine kuur voor een goede spijsvertering aan mijn paard geven. Maar mijn dier is niet de gemakkelijkste als het gaat om het geven van supplementen of medicijnen. Hoe los ik dat op en zorg ik dat mijn paard toch de kuur binnenkrijgt?”

Onze producten zijn 100% natuurlijk. De meeste paarden accepteren de smaken goed en eten het gewoon op. Maar voor sommige paardeneigenaren is het inderdaad een ongelofelijke uitdaging om hun paard medicijnen of supplementen te geven. Paarden kunnen heel kieskeurig zijn en als je paard niet meewerkt met het toedienen van medicijnen, dan kan dat heel lastig zijn.

Gelukkig hebben we daar bij Synopet goed over nagedacht. Onze kuren voor paarden zijn vloeibaar. Dat is niet alleen goed voor de werkzaamheid van de stoffen, maar ook praktisch bij het toedienen. Bovendien hebben we een doseerspuit meegeleverd. Zo kun je zorgvuldig met de kuur hoeveelheid omgaan, maar ook het supplement eenvoudig toedienen.

Vloeibare Synopet kuren

De kuren van Synopet zijn allemaal vloeibaar en dat is super handig. Gewoon lekker door het krachtvoer of de muesli mengen en de meeste dieren eten het gewoon op. Dat is vaak anders met een poedertje. Je paard snuift een keer en je ziet de supplementen letterlijk de lucht ingaan. Let wel op dat het dier de voeding ook opeet. 

Tip: maak een heerlijke slobber voor je paard en meng het Synopet kuurtje erdoor. Het lijkt wel een extra lekkere beloning. Wel direct voeren om te voorkomen dat de werkzame stoffen in het supplement verminderen.

Je hoort wel eens dat supplementen met het drinkwater gemengd worden. Nooit doen! Het laatste wat je wilt, is dat je paard niet meer drinkt omdat er een ander smaakje aan het water zit. 

Handige Synopet doseerspuit

Je kunt ook de handige doseerspuit gebruiken en direct de Synopet kuur in de mond spuiten. Spuit de kuur schuin aan de zijkant bij de mondhoeken van je paard naar binnen. Houd de mond van je paard even dicht, zodat hij de kuur door moet slikken. Sommige dieren laten het gewoon uit de mond rollen. 

Tip: meng de Synopet kuur met appelmoes om een lekker smaakje mee te geven. Wel direct voeren om te voorkomen dat de werkzame stoffen in de kuur verminderen.

Lastig, lastig….

Sommige paarden zijn flinke boeven met het toedienen van supplementen of medicijnen. Maar oefening baart kunst en creatieve trucs zijn toegestaan.

 • Oefen met de doseerspuit
  Begin met de doseerspuit leeg tegen de mondhoek te plaatsen en doe verder niets. Gaat dit goed? Plaats de spuit dan in de mondhoek. Lukt dit? Doe er lekkere vloeibare appelmoes in, dat smaakt goed. Geniet je paard daarvan? Probeer het met een supplement erbij. Overhaast nooit, dit kan bij sommige paarden echt niet in een paar dagen. Beloon je dier!
 • Appelmoes geen succes?
  Schenkstroop vinden veel paarden erg lekker. Wel een beetje kleverig, maar moeilijker om uit te spugen.
 • Truc met de boterham
  Synopet is vloeibaar, dus uitsmeren tussen boterhammen kan. Houd het wel een beetje op dezelfde plek. Het hoeft geen boterham met Synopet te worden.
 • Laat je paard slikken, doe alsof je het bit in de mond doet
  Spuugt je paard de kuur uit en lukt het niet om z’n mond goed dicht te houden? Wrijf over de tong, eigenlijk wat je ook doet op het moment dat je het bit in de mond van je paard doet.

Spijsvertering

In het voorjaar gaan paarden meer naar buiten. Dat is weer wennen aan het verse gras. Voor de gezondheid van je dier is het belangrijk dat de darmflora gezond is en de spijsvertering goed is. Hou daarom een gevarieerd voedselpatroon met onder andere ruwvoer aan. Veel  dieren kunnen extra ondersteuning gebruiken bij de overgang van meer stal naar frequentere weidegang: Synopet Stomastine

✓ Speciaal voor de goede maag– en darmfunctie en de darmflora van paarden

✓ Natriumbicarbonaat, Magnesiumoxide en Biergist

✓ Vloeibaar

✓ 1 keer per dag 15 ml over het voer

✓ Kuur van 33 dagen

✓ Dopingvrij

✓ Resultaat is duidelijk binnen de tijdsspanne van één kuur

Meer informatie over de spijsvertering van het paard

Start binnen een week met de kuur

Kuur natuur van Synopet

Synopet heeft een breed scala aan paardenproducten voor uw dier, 100% natuurlijk en premium kwaliteit. Onze producten hoeft u niet doorlopend aan uw dier te voeren, maar geeft u als kuur, op het moment dat het nodig is. Vaak ziet u al heel snel resultaat van de kuur! En dat is anders dan u gewend bent, want de meeste producten moet u voortdurend aan uw paard of pony geven om effect te verkrijgen en te behouden.
Vaak is 1 of 2 kuurtjes per jaar al voldoende voor uw paard of pony. Maar het is geen enkel probleem om onze producten aanvullend te blijven voeren. U bepaalt zelf, wat het beste is voor uw dier.

Onze producten zijn samengesteld uit de beste ingrediënten in de meest pure vorm dat maakt ze bijzonder effectief. 

Op onze website vindt u alle informatie om tot een goed productvergelijk te komen. Doen! 

Meer weten over Synopet Horse producten?

036 -76 30 350