Relaxzzzzzz

Een eigen paard! Mijn leven lang had ik ervan gedroomd om een eigen paard te hebben om lekker te rijden en door de velden en bossen te galopperen. Ik kon mijn geluk niet op met Jessy, een prachtig donkerbruin paard. Maar wat een nachtmerrie 🙂

Relax HorseZwetend, blazend met de staart in de lucht en de neus in de wind. En dan…. KABOEM

Het is zo’n mooie dag, mijn paard is tot in de puntjes van haar staart verzorgd. Ik weet niet wat mooier glimt, de vacht van mijn merrie Jessie of haar leren zadel en hoofdstel. Vanmorgen heb ik haar manen al ingevlochten en nu staat ze klaar voor vertrek naar de weekendclinic. Een ware meester van de paardrijkunst zal mij leren rijden met “onzichtbare” hulpen. 
Mijn lieve merrie loopt de trailer braaf op en laat zich gewillig naar haar weekendverblijf vervoeren. Dan volgt het uitladen, ik herken mijn eigen paard met moeite. Mijn brave merrie is allerminst van plan om mee te werken en rustig te blijven.

 

Adem in, adem uit…

Zwetend, blazend, met hoog geheven hals en de staart in de lucht piaffeert mijn paard naast me richting de stal waar haar box is klaargemaakt. Ik probeer haar te kalmeren en haar zo rustig mogelijk naast me te laten lopen. Ik zie de mensen kijken en knik ze krampachtig goedendag. Wat ben ik blij als ze in de box staat en ik de deur goed heb afgesloten. Mijn merrie verandert ondertussen in een wilde stier die probeert de stal te verbouwen.

 
Vers strobed

Haar vers strobed vliegt rond en mijn merrie hinnikt, rent rondjes in de stal en mept met haar benen tegen de stalwand. KABOEM… zo starten wij ons weekend “onzichtbare” hulpen. Niet helemaal hoe ik me had voorgesteld. 
Ik deed mee met de clinic, maar “onzichtbare” hulpen zijn het niet geworden. Ik kreeg haar niet rustig, niet eens in stap over de hoefslag. Zelfs stilstaan bleek onmogelijk

 
Geen stress

Teleurgesteld en een dag eerder dan gepland (wel betaald natuurlijk) vertrokken we naar huis. In haar vertrouwde stal was mijn merrie weer snel de oude was. Binnen mum van tijd liep ze weer tevreden met haar paardenvrienden in de wei. Geen spoortje stress, gewoon een heel relaxed paard.

 
Relax…de oplossing

Wat ging er mis? Natuurlijk was ik gespannen en enthousiast om mee te doen aan de clinic. Was dat teveel voor haar? Feit is dat er wel wat  moest gebeuren, want het is leuk om een paard te hebben, te verzorgen en ermee om te gaan. Maar je wilt natuurlijk ook met plezier en ontspanning kunnen rijden, zodat je samen met je paard kunt genieten. 

Het verhaal van Jessy en mij is jaren geleden, maar ik kom ditzelfde probleem bij heel veel ruiters tegen. Op wedstrijden, bij lessen of tijdens buitenritten. Het paard bouwt in korte tijd spanning op lichamelijk, maar ook geestelijk en dat komt er ineens uit. In de bijna 20 jaar dat ik paarden behandel, heb ik hier al veel ruiters over geadviseerd.

Help je dier en help jezelf, geef je paard een gezondheid ondersteunend supplement te geven, zodat je dier weer kan ontspannen. Bij dit soort spanningsklachten is aangetoond dat Magnesium het lichaam en de geest ontspant. Geef je paard 1 of 2 keer per jaar een kuur Synopet Relax-Horse en je zult zien dat het helpt.

Tip: je kunt het zelfs gewoon enkele dagen voor de wedstrijd of het event voeren om resultaat te merken.

Andrea Schachinger - Dry Needling therapeut

“Het is vooral de omgang met paarden die me fris en fanatiek houdt. Ik hou van die beesten. Ik wil me blijven ontwikkelen, zodat ik ze op de allerbeste manier kan behandelen”

 

Andrea Schachinger is geboren en getogen in Oostenrijk. In 1995 kwam ze in Nederland wonen. Haar Anglo-Arabier Jessy was meeverhuisd. Door haar merrie Jessy kwam Andrea voor het eerst in aanraking met een specialisatie binnen de fysiotherapie, Dry Needling. Het interesseerde haar zo bijzonder dat ze besloot om een masterstudie fysiotherapie te volgen in Leiden en vervolgens een opleiding van de Nederlandse federatie tot rij-instructeur te volgen. Vervolgens werd een succesvolle start gemaakt met het behandelen van paarden door middel van Dry Needling. Nu, jaren later heeft Andrea een eigen Dry Needling behandelmethodiek ontwikkeld en heeft ze een eigen opleidingscentrum.

1000 ml Synopet Relax-Horse

✓ Soepele spieren en goede concentratie bij paarden

 

 

✓ Met Magnesium

 

 

✓ Vloeibaar

 

 

✓ 1 keer per dag 25 ml over het voer

 

 

✓ 40 dagen

 

 

✓ Kan als boost of doorlopend gegeven worden

 

 

 

 

 

Meer informatie over de ontspanning voor het paard

Start binnen een week met Relax-Horse

Meer weten over Synopet voor paarden?

036 -76 30 350

 

 

Puur natuur van Synopet

Synopet heeft een breed scala aan paardenproducten voor uw dier, 100% natuurlijk en premium kwaliteit. Onze producten hoeft u niet doorlopend aan uw dier te voeren, maar geeft u als kuur, op het moment dat het nodig is. Vaak ziet u al heel snel resultaat van de kuur! En dat is anders dan u gewend bent, want de meeste producten moet u voortdurend aan uw paard of pony geven om effect te verkrijgen en te behouden.
Vaak is 1 of 2 kuurtjes per jaar al voldoende voor uw paard of pony. Maar het is geen enkel probleem om onze producten aanvullend te blijven voeren. U bepaalt zelf, wat het beste is voor uw dier.

Onze producten zijn samengesteld uit de beste ingrediënten in de meest pure vorm dat maakt ze bijzonder effectief.

Op onze website vindt u alle informatie om tot een goed productvergelijk te komen. Doen!