Samen erop uit! Plezier met je hond

Maak plezier met je hondendier

Er is altijd wel een mooie dag te vinden om er samen met je dier opuit te gaan. Dus hup… trek die wandelschoenen aan, rugzak op en tasje voor de honde mee. De lijn mag misschien af, maar gaat mee. Maak er een gezellige en actieve dag van. Veel beweegplezier!

Hondenetiquette | hond aan de lijn

Kom je onderweg een andere eigenaar met hond tegen? Neem je hond dan aan de lijn. Zo passeer je elkaar gemakkelijk en is er geen sprake van een ongelijke situatie, waarbij de hond aan de lijn zich in het nauw gedreven kan voelen ten opzichte van de hond zonder lijn. Overleg met de andere eigenaar als je hond wilt laten spelen. Zo blijft het voor iedereen leuk. En een lijn gaat uiteraard nooit af als je dier de basiscommando’s niet kent.

Onze outdoor tips

Voor een actieve dag met volop beweegplezier voor jou en je hond

Zoek een mooie locatie en ga erop uit. Denk eraan om ook eten en drinken voor je hond mee te nemen. Vul een tasje voor je dier.

Hondenbos

Snuffelen in het hondenbos. Zoeken naar holletjes, speuren naar geuren. Het hondenbos is een leuke uitdaging voor je hond. Tussen de bomen, over de takken. Een beetje avontuur.

 

Hondenstrand

De wind in de oren, de neus in de wind. De meeste honden zijn dol op het strand. Er zijn stranden waar je dier vrij mag lopen en ook het water in mag. Het blijft de zee, dus opletten.

Natuurpark

Vogelvrij in het natuurpark. Voor de beleving is een natuurpark vaak erg mooi om te bezoeken. Er moet echter vaak rekening worden gehouden met de flora en fauna. Je hond vindt het misschien superleuk om op konijnen te jagen, maar dat kan echt niet. In bepaalde natuurparken zijn losloopgebieden en daar kan je hond flink de benen strekken.

Stadspark

Er is altijd wat te beleven in het stadspark. Nu is het niet de bedoeling dat je in elk stadspark je hond maar los laat lopen. Maar er zijn aangewezen plekken waar dat wel mag. Kun jij gezellig bijpraten met de andere hondeneigenaren.

Hondenspeeltuin

Spelen met andere honden, volop snuffelen zonder lijn en op onderzoek uitgaan. Hoe leuk is dat? Nederland kent verschillende speeltuinen voor honden. Honden mogen hier zonder lijn volop spelen met soortgenoten en voor baasjes is er vaak een bankje om lekker te zitten en kijken naar het hondenkind.

 

Zwemvijver

In verschillende natuurparken mag je hond zwemmen in de daarvoor aangewezen vijvers. Maar wist je dat er ook zwemvijvers speciaal voor honden zijn? In verschillende hondenspeeltuinen zijn veilige hondenvijvers aangelegd.

Halsband met penning

Je gaat er niet vanuit dat je hond wegloopt, maar stel dat… Als je hond een halsband met een hondenpenning draagt, dan ben je snel te bereiken. De meeste mensen hebben de naam van de hond en een het internationale mobielnummer op de penning staan. 

Voor een mooie vakantiedag
– activity ball –

Veelzijdig speeltje voor onderweg

Ken je de activity ball? Daar kan je dier ook uren plezier mee beleven. Wij schreven een blog waarin we allerlei leuke activiteiten voor je op de rij hebben gezet, die je samen met je hond kunt ondernemen voor nog meer speelplezier. En het leuke van de activity ball is dat je er zowel buiten als binnen mee kunt spelen.

Care Team tip:

Neem handdoeken mee voor je hond

De vacht van een hond is niet 1-2-3 droog. Neem handdoeken mee, zodat je je hond kunt afdrogen na een verkwikkende duik..

Persoonlijk en gratis advies voor je dier

Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

Over de schrijver

Hoi, ik ben Gea en ik ben helemaal gek op dieren. Ik heb een hele stoere lieve hond, Elsa en een fantastisch leuk Spaans paard, Bailey. In mijn vrije tijd onderneem ik van allerlei activiteiten met mijn dieren. Hoe geweldig is het als je van je hobby je werk mag maken! Ik schrijf dan ook met veel plezier voor Synopet over allerlei interessante onderwerpen in de dierenwereld.

Synopet gezondheidsproducten

Koop je veilig en vertrouwd in onze Synoshop.com

Synopet Dog Joint Support 75 ml of 200 ml

 • Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten
 • GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine, Zwarte bes-blad SKAL-certificate
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 25 of 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 10 kg 3 ml, 10 – 30 kg 5 ml, 30 – 45 kg 7,5 ml, 45+ 10 ml

Synopet Dog Tendon Protect 200 ml

 • Voor de ondersteuning van soepele spieren en pezen
 • Omega-3, Calcium, Magnesium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 5 ml, 20+ kg 10 ml
 • Geschikt voor preventief gebruik, ook voor honden in de groei 

Synopet Dog Muscle Relax 200 ml

 • Voor de ondersteuning van de spierfunctie en concentratie
 • Magnesium, Vitamine E, Vitamine B3, Vitamine B6, Zink
 • Onderhoudsdosering, ½ van reguliere dosis
 • 40 dagen, 1 x per dag
  honden tot 20 kg 3 ml, 20+ kg 5 ml
 • Geschikt voor preventief gebruik, voor mentale en fysieke ontspanning