Dog Tendon Protect

voor de pezen

preventief ter ondersteuning van pezen (sporthond of jonge hond) | mank lopen | blessure of trauma aan pezen of spieren | meer pijn en zwelling door beweging | te strakke of te losse banden, pezen of spieren | groeipijn

Productinformatie
Tendon Protect 200 ml

40 dagen | 1 x per dag
Onderhoudsdosering: ½ van reguliere dosis

Over Tendon Protect

Joint Support ondersteunt de soepelheid van spieren en pezen en is geschikt voor preventief gebruik om de pezen en spieren in goede conditie te houden.

Boost 40 dagen | Effectief binnen de gebruiksduur
Het effect van Tendon Protect voor de soepele spieren en pezen van je hond is vaak al binnen de gebruiksduur te merken. Vaak is de gehele gebruiksduur van 40 dagen nodig, omdat pezen slecht doorbloeden.

Gebruiksduur
Na de boost van 40 dagen kan dagelijks een onderhoudsdosering worden gegeven. De helft van de reguliere dosering is dan over het algemeen voldoende. Doorlopend Tendon Protect voeren is veilig en vertrouwd.

Vloeibaar
Beter opneembaar door het lichaam en gemakkelijker te geven. Met de handige doseerspuit is de juiste hoeveelheid eenvoudig af te meten.

Premium kwaliteit
Samengesteld met natuurlijke ingrediënten met elk een eigen bewerkingsprocedé

SynoPet – flyer – A5 Dog Tendon Protect

Dosering

Dosering honden | Tendon Protect 200 ml:

 • honden tot 20 kg 5 ml
 • honden vanaf 20 kg 10 ml
 • 1 x per dag over het voer of vanuit de doseerspuit

Duur: 40 dagen

Onderhoudsdosering: ½ van reguliere dosering

Aanvullende informatie

 • gebruiksduur van 40 dagen volgen
 • resultaat zichtbaar binnen gebruiksduur
 • vloeibaar supplement, geleverd met handige doseerspuit
 • gedurende 10 dagen mag dubbele dosering worden gegeven
 • dagelijkse onderhoudsdosering, helft van reguliere dosering
 • bij gebruik andere medicatie adviseren wij om een ander voermoment te kiezen met een tussentijd van ongeveer 4 uur

  Onderhoudsdosering
  Tendon Protect doorlopend gebruiken is veilig en vetrouwd. Wanneer je een onderhoudsdosering geeft, adviseren wij de helft van de reguliere dosering.

   Synopet producten in combinatie met andere medicatie
  Voor al onze Synopet producten geldt dat ze meestal in combinatie gegeven kunnen worden met medicijnen voor andere aandoeningen. We adviseren om een ander voermoment (circa 4 uur ertussen) te kiezen voor de verschillende producten, zodat zeker is dat de werking van beide producten elkaar niet beïnvloed. Twijfel je of je de medicijnen kunt combineren. Raadpleeg dan de dierenarts of neem contact op met ons Care team.

  Gebruiksaanwijzing in pdf

  Houdbaarheid & bewaren
  • Bewaren bij: 5-25°C.
  • Geopende verpakking bij voorkeur koel bewaren.
  • Buiten bereik van kinderen bewaren.
  • Geopende verpakking 60 dagen houdbaar.

  Tendon Protect bevat Groenlipmossel, Calcium, Magnesium en Vitamine D3

  Waarschuwing

  • Niet gebruiken bij bekende overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.
  Ingrediënten & samenstelling
  Aanvullend diervoeder voor honden
  Omega-3, Calcium, Magnesium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel

  Samenstelling

  • Visolie, Sojaolie, GLMax® Groenlipmossel (Perna canaliculus), Calciumgluconaat, Magnesiumcitraat
  • Toevoegingsmiddelen per kg droge stof:
  • Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine C (3a300): 16.911 mg, Vitamine D3 (3a671): 5.236 I.E., Zink (Zinkchelaat van methionine (3b611)): 654 mg
  • Technologische toevoegingsmiddelen:
  • Conserveermiddelen: Kaliumsorbaat (1k202), Melkzuur (1a270), Citroenzuur (1a330), Calciumacetaat (1a263)
  • Antioxidant: Calciumascorbaat (1b302)
  • Analytische bestanddelen: Ruw eiwit: 2,1%, Ruw vet: 26,9%, Ruwe celstof: < 0,4%, Ruw as: 2,45%, Vochtgehalte: 61,8%, Calcium: > 5%, Natrium en Fosfor: > 2%

  Onze ervaringsdeskundigen

  Nina


  “Nina is een energiebommetje. Het gaat allemaal net te… We zetten haar daarom aan het werk, maar wel met de preventieve ondersteuning van Tendon Protect. We willen haar spieren en pezen graag in topconditie houden. Ze is een herder.”

  Tip van een Cani Crosser

  “Mijn hond is op leeftijd, maar mag af en toe nog een wedstrijdje meelopen. Dat is gewoon genieten voor ons allebei. Ik merk dat de pezen en spieren best wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Daarom krijgt hij Tendon Protect. Ik begin daar anderhalve maand voor de wedstrijd mee en hou dat over het jaar met herhalingen bij.”

  Elsa

   

  “Met Elsa doen we agility. Ze is een hele actieve en energieke hond. Ze doet alles met volle inzet en veel geluid. Om haar pezen te ondersteunen krijgt ze preventief Tendon Protect. Ze mankeert niets, maar we willen graag nog jaren van haar malle sprongen genieten.”

  De hondencoach vertelt

  “Geef aandacht aan pezen en spieren. Een jonge hond heeft veel aandacht en verzorging nodig. Zorg voor gezonde voeding, beweging (maar niet teveel), rust en hersenwerk. Toch ligt bij een groeispurt overbelasting van spieren en pezen op de loer. Wat kun je doen? Geef Tendon Protect voor soepele spieren en pezen. Zeer geschikt voor jonge honden die net even een steuntje in de rug nodig hebben.”

  Sporter


  “Onze sporthond had last van zijn lijf. Gewrichten, pezen, spieren…. alles! In overleg met Synopet eerst 40 dagen Joint Support voor de gewrichten gegeven en daarna 40 dagen Tendon Protect voor de overgebleven klachten. We geven hem nu regelmatig een herhaling Tendon Protect.”

  10 veelgestelde vragen

  Hoe lang duurt de Tendon Protect boost?

   40 dagen | honden tot 20 kg 5 ml per dag | honden va. 20 kg 10 ml per dag
  Effectief binnen gebruiksduur – ook preventief in te zetten!


  Tendon Protect is een boost 40 dagen voor soepele spieren en pezen bij je hond. Je kunt Tendon Protect heel goed preventief geven aan honden om de pezen en spieren in goede conditie te houden. Het supplement is zeer geschikt voor honden in de groei.
  Binnen de duur van de boost is over het algemeen het effect merkbaar, de gehele gebruiksduur is nodig. 

  Waarom werkt Tendon Protect ook preventief?

  Calcium, Magnesium, Omega-3 bouwstoffen voor soepele spieren en pezen

  De spieren en pezen van een hond hebben bouwstoffen nodig om soepel en in conditie te blijven. Deze ingrediënten zijn verwerkt in Tendon Protect. Daarnaast is Tendon Protect aangevuld met de Groenlipmossel, een bron van furaanzuren en vetzuren.
  Een peesblessure is langdurig en hardnekkig, daarom is voorkomen altijd beter dan genezen. Heeft je hond echter toch een blessure, dan kan Tendon Protect ondersteuning bieden voor de soepelheid van spieren en pezen.

  Mag Tendon Protect in combinatie met andere medicijnen of supplementen?

  Kies een ander voermoment met ca. 4 uur ertussen. Bij twijfel vraag de dierenarts.


  Voor al onze Synopet producten geldt dat ze meestal in combinatie gegeven kunnen worden met medicijnen voor andere aandoeningen bij je dier. We adviseren om een ander voermoment (met circa 4 uur ertussen) te kiezen voor de verschillende producten, zodat je zeker weet dat de werking van beide producten geen invloed op elkaar heeft. Twijfel je of je de medicijnen kunt combineren. Raadpleeg dan ons Care Team of neem contact op met je dierenarts.

  Mag ik dagelijks Tendon Protect aan mijn hond geven?

  Jazeker! Over het algemeen in de helft van de reguliere dosis voldoende. Tendon Protect bevat waardevolle voedingsstoffen.

  Dagelijks een onderhoudsdosering geven aan je dier om de pezen en spieren in goede conditie te houden mag. De helft van de normale dosis volstaat dan vaak. Tendon Protect bevat waardevolle ingrediënten voor het hondenlijf die perfect passen binnen een dagelijks rantsoen.

  Is Tendon Protect geschikt voor jonge honden?

  Absoluut! Een jong dier in de groei heeft baat bij het ondersteunen van de pezen, spieren en banden.

  Jonge dieren hebben tijd nodig om te groeien. De botten groeien, he hele lichaam groeit. De banden, pezen en spieren moeten de groei ondersteunen en moet dus soepel en elastisch zijn. Tendon Protect ondersteunt de soepele spieren en pezen.
  Soms hebben honden zelfs groeipijn. We zien dat bij de grotere rassen. Dan kan extra Calcium, Magnesium, Omega-3 in combinatie met Groenlipmossel en Vitamine D3 een goede aanvulling zijn.

  Hoe voer ik vloeibare Tendon Protect?

  Met doseerspuitje of over voer

  De meeste honden vinden Tendon Protect erg lekker. Het smaakt en ruikt net als Joint Support een beetje naar vis. Je kunt het daarom vaak gewoon vanuit het spuitje geven. Maar als je het gemakkelijker vindt om het over het reguliere voer te doen, dan kan dat ook. Even afmeten met de spuit en dan gewoon over het voer of als traktatie.

  Hoe lang is Tendon Protect houdbaar en waar moet ik het bewaren?

  60 dagen na opening
  Op kamertemperatuur

  Op de verpakking staat de houdbaarheid van de Synopet producten aangegeven. Na opening van de fles kun je deze houdbaarheid aanhouden. We raden je af om supplementen waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken aan je dier te geven.

  Op een droge en donkere plaats op kamertemperatuur. Het is niet nodig Tendon Protect in de koelkast te bewaren.

  Wat is het verschil tussen Tendon Protect en Joint Support?

  Joint Support – gewrichten (gezond kraakbeen en soepele gewrichten)

  Tendon Protect – pezen (soepele spieren, banden en pezen)

  Tendon Protect is voor de ondersteuning van soepele spieren, banden en pezen. Het zorgt voor elasticiteit en doorbloeding om de pezen in goede conditie te krijgen of te houden. Joint Support zet je in wanneer het dier ondersteuning voor de gewrichten kan gebruiken. Beide producten vullen elkaar erg mooi aan. Zijn de gewrichten weer in conditie, dan kan met Tendon Protect aan de ondersteuning van pezen, spieren en banden worden gewerkt. 

  Waarom zit er Vitamine D3 in Tendon Protect?

  Vitamine D3 stimuleert de opname van Magnesium, Calcium en Fosfor en werkt preventief tegen botproblemen, verdikte gewrichten.

  Tendon Protect bevat Vitamine D3 voor de opname van Fosfor, Calcium en Magnesium. Wij krijgen vragen over de stapeling, want teveel Vitamine D3 is niet gezond voor de hond (toxische waarde lever). Uiteraard is de hoeveelheid Vitamine D3 in Tendon Protect precies genoeg om voor de werking, de concentratie is te laag om toxisch te zijn. Let wel op als je meer producten geeft met extra Vitamine D3.

  Waarom zit er GLMax Groenlipmossel en Omega-3 in Tendon Protect?

  Omega-3 uit Visolie en Sojaolie, aangevuld met de GLMax Groenlipmossel, een combinatie van ondersteunende vetzuren

  Aan Omega-3 vetzuren en de Groenlipmossel worden veel gezondheidsondersteunende eigenschappen toegekend. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking. Deze ingrediënten zijn dan ook niet toevallig samengevoegd in Tendon Protect, maar omdat ze elkaar ondersteunen.

  Persoonlijk en gratis advies voor je dier

  Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

  Care Team tip:
  “De pezen preventief ondersteunen – van je jonge, volwassen of oude hond? Dat is eigenlijk een heel goed idee. Gedurende het hele hondenleven zijn er bouwstoffen nodig om de pezen en spieren in goede conditie te houden.”

  Evelien, Care Team

  Feit:
  “Te strakke of te losse spieren of pezen bij je hond kunnen tot (langdurige) blessures. Als je hond een pees verrekt heeft of een scheur in de pees of spier heeft, dan duurt het lang voordat het geneest.”

  Evelien, Care Team

  Voor welk soort hond is Tendon Protect geschikt? 

  honden & pezen

  Jonge hond in de groei

  Het skelet groeit, let goed op of je hond niet teveel zwikt of zwalkt. Raadpleeg de dierenarts of pezen ondersteuning nodig hebben.

  Actieve hond

  Heb je een actieve hond en beweeg je veel met je dier, dan is Tendon Protect een prettige ondersteuning voor pezen en spieren

  Sporthond

  Sport jij met je hond? Misschien wel samen, maar misschien doe je ook wel aan Canicross, Agility of Flyball. Welke tak van sport je ook beoefent met je dier. Een sporter kan de ondersteuning van supplementen voor pezen en spieren gebruiken om in goede conditie te blijven.

  Hond met trauma (blessure)

  Heeft je hond een peesblessure of blessure aan de spieren. Dat is vaak langdurig. De ondersteuning met supplementen kan helpen om de pezen en spieren te doorbloeden en zo ondersteunen in het herstel.

  Grote hond

  Grote honden zijn zwaarder en hebben meer gewicht mee te dragen. De ondersteuning van Tendon Protect kan bijdragen aan de soepelheid van spieren en pezen.