“Help, mijn kat is te zwaar en heeft pijnlijke gewrichten! Wat kan ik doen?”

Heel vaak krijgen we van katteneigenaren de opmerking dat hun kat last heeft van pijnlijke gewrichten, omdat het dier overgewicht heeft. Klopt dat wel? Of is het misschien andersom en heeft de kat last van pijnlijke gewrichten en beweegt het dier daarom veel minder, waardoor overgewicht ontstaat?
Hoe u het ook wendt of keert: uw kat heeft extra gezondheidsondersteuning nodig.

Een kat met pijnlijke gewrichten gaat vooral veel liggen, maar blijft wel lekker eten!  

Wat kunt u doen als katteneigenaar?

 

Controleer de gezondheid van uw kat regelmatig

Door regelmatig met uw kat om te gaan, leert u het karakter van het dier kennen. Het zal dan ook sneller opvallen als hij of zij wat mankeert. Maar vergis uzelf niet! Katten zijn meesters in het verborgen houden van kwalen en daarom is het verstandig om de gezondheid van uw kat regelmatig te controleren. Gewoon spelenderwijs tijdens het knuffelen of een spelletje. Het zal u dan eerder opvallen als uw dier wat stijf en minder soepel in de gewrichten is. 

 

Behandel de gewrichtsklachten met Feli-Syn

Vaak denken eigenaren dat het er bij een oudere kat gewoon bijhoort, dat het dier wat minder soepel is. Ze laten de klachten onbehandeld. Niet doen! Pijnlijke ontstekingen in de gewrichten, zoals artrose lossen zich niet vanzelf op. Uw kat heeft de Feli-Syn gewrichtenkuur van Synopet op basis van Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad nodig om te herstellen. 

 

Kijk of uw dier vooruitgaat

Maak een filmpje, voordat u start met de behandeling met Feli-Syn en doe dat gedurende de kuur van 25 dagen een paar keer. Zo kunt u zien of de kat vooruitgaat. Bij een kuur van 25 dagen zult u al eerder het effect zien. Vaak ziet u al snel resultaat. In heel incidentele gevallen is een tweede gewrichtskuur noodzakelijk om de pijnlijke gewrichten te versoepelen. 

 

Lekker in z’n vel

Met Feli-Syn is vaak al snel resultaat zichtbaar. Let op de signalen! Uw dier begint wat meer te bewegen en zal misschien zelfs weer een hoger gelegen plekje opzoeken, de trap naar boven weer opgaan of een sprongetje wagen. Een goed teken dat de gewrichtsklachten een stuk minder zijn geworden en tijd om aan het gezonde gewicht van de kat te gaan werken. 

 

Werken aan overgewicht

Als u er zeker van bent dat uw kat veel minder pijn heeft, start dan met bewegen. En dat is bij een kat natuurlijk helemaal niet zo gemakkelijk… Toch is het verstandig de kat aan te moedigen om weer meer in beweging te komen. Uw dier is de afgelopen tijd ook gewend geraakt aan de pijn en zal daarom best wat hulp kunnen gebruiken om de grenzen te verleggen.

 

Geen wilde bewegingen of woeste spelletjes

Bouw de beweging van de kat rustig op. Overdrijf niet, maar neem elke dag een kwartier tot half uur de tijd om rustig met uw kat samen aan de slag te gaan. Stimuleer uw dier tot rekken en strekken van de gewrichten. Leg bijvoorbeeld een kattensnoepje net wat hoger of verder weg, zodat uw dier moeite moet doen om het te pakken.

 

Wat vinden katten leuk?

In de winkel zijn volop kattenspeeltjes verkrijgbaar. Maar u kunt uw kat ook heel blij maken met een bolletje wol, een knisperende krant of een knipperend zaklampje. Laat uw creativiteit gaan en bedenk wat leuks om met uw dier samen te doen! U zult zien dat u een nog betere band met uw dier krijgt en dat het met het gewicht ook langzaamaan de goede kant op gaat.

Meer beweegtips

Wilt u meer beweegtips voor de kat bekijken? Zoek dan ook eens op “beweegtips voor de kat”. Ongetwijfeld komt u zo nog veel meer inspirerende ideeën tegen.

Meer informatie over het herkennen van gewrichtsklachten

U kunt contact opnemen met het Synopet Care Team als u meer wilt weten over het herkennen van gewrichtsklachten bij uw kat. Maar wij helpen u ook graag en geven u advies over onze Feli-Syn gewrichtenkuur voor uw kat. Aarzel niet en neem contact op!

“Onze kat is weer helemaal beter sinds ze dit product krijgt. Ze wou niet meer eten omdat ze artrose op haar kaakgewricht heeft. Ze was fel vermagerd. En nu eet ze weer, zelfs droogvoer. Ze is weer goed bijgekomen en ze is zelfs opnieuw redelijk actie. Nu geven we haar nog gewoon een onderhoudsbehandeling. Dit is een fantastisch product voor katten met gewrichtsproblemen! We raden het zeker aan! Heel erg bedankt hiervoor!”

Vriendelijke groeten, Gino & Nancy

Nancy Lutin

Eigenaar van Gino

Gewrichtsproblemen bij uw kat?

Start binnen een week met de kuur!