Horse Tendon Protect

voor de pezen

Preventief ter ondersteuning van pezen (sportpaard of jong paard) | Kreupel lopen | Blessure | Meer pijn en zwelling door beweging | Te strakke of te losse banden, pezen of spieren

Productinformatie
Tendon Protect 1000 ml

40 dagen | 1 x per dag | 25 ml
Onderhoudsdosering: ½ van reguliere dosis

Over Tendon Protect

Tendon Protect ondersteunt de soepelheid van spieren en pezen en is geschikt voor preventief gebruik om de pezen en spieren in goede conditie te houden.

Boost 40 dagen | Effectief binnen de gebruiksduur
Het effect van Tendon Protect voor de soepele spieren en pezen van je paard is vaak al binnen de gebruiksduur te merken. Vaak is de gehele gebruiksduur van 40 dagen nodig, omdat pezen slecht doorbloeden.

Gebruiksduur
Na de boost van 40 dagen kan dagelijks een onderhoudsdosering worden gegeven. De helft van de reguliere dosering is dan over het algemeen voldoende. Doorlopend Tendon Protect voeren is veilig en vertrouwd.

Vloeibaar
Beter opneembaar door het lichaam en gemakkelijker te geven. Met de handige doseerspuit is de juiste hoeveelheid eenvoudig af te meten.

Premium kwaliteit
Samengesteld met natuurlijke ingrediënten met elk een eigen bewerkingsprocedé

SynoPet – flyer – A5 Horse Tendon Protect

Dosering

Dosering paarden | Tendon Protect 1000 ml:

 • 1 x per dag 25 ml over het voer of vanuit de doseerspuit

Duur: 40 dagen

Onderhoudsdosering: ½ van reguliere dosering

Aanvullende informatie

 • gebruiksduur van 40 dagen volgen
 • resultaat zichtbaar binnen gebruiksduur
 • vloeibaar supplement, geleverd met handige doseerspuit
 • gedurende 10 dagen mag dubbele dosering worden gegeven
 • dagelijkse onderhoudsdosering, helft van reguliere dosering
 • bij gebruik andere medicatie adviseren wij om een ander voermoment te kiezen met een tussentijd van ongeveer 4 uur

  Onderhoudsdosering
  Tendon Protect doorlopend gebruiken is veilig en vetrouwd. Wanneer je een onderhoudsdosering geeft, adviseren wij de helft van de reguliere dosering.

   Synopet producten in combinatie met andere medicatie 

  Voor al onze Synopet producten geldt dat ze meestal in combinatie gegeven kunnen worden met medicijnen voor andere aandoeningen. We adviseren om een ander voermoment (circa 4 uur ertussen) te kiezen voor de verschillende producten, zodat zeker is dat de werking van beide producten elkaar niet beïnvloed. Twijfel je of je de medicijnen kunt combineren. Raadpleeg dan de dierenarts of neem contact op met ons Care team.

  Gebruiksaanwijzing in pdf

  Houdbaarheid & bewaren
  • Bewaren bij: 5-25°C.
  • Geopende verpakking bij voorkeur koel bewaren.
  • Buiten bereik van kinderen bewaren.
  • Geopende verpakking 60 dagen houdbaar.

  Tendon Protect bevat Groenlipmossel, Calcium, Magnesium en Vitamine D3

  Waarschuwing

  • Niet gebruiken bij bekende overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.
  Ingrediënten & samenstelling
  Aanvullend diervoeder voor honden
  Omega-3, Calcium, Magnesium, Vitamine D3, GLMax® Groenlipmossel

  Samenstelling

  • Visolie, Sojaolie, GLMax® Groenlipmossel (Perna canaliculus), Calciumgluconaat, Magnesiumcitraat
  • Toevoegingsmiddelen per kg droge stof:
  • Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine C (3a300): 16.911 mg, Vitamine D3 (3a671): 5.236 I.E., Zink (Zinkchelaat van methionine (3b611)): 654 mg
  • Technologische toevoegingsmiddelen:
  • Conserveermiddelen: Kaliumsorbaat (1k202), Melkzuur (1a270), Citroenzuur (1a330), Calciumacetaat (1a263)
  • Antioxidant: Calciumascorbaat (1b302)
  • Analytische bestanddelen: Ruw eiwit: 2,1%, Ruw vet: 26,9%, Ruwe celstof: < 0,4%, Ruw as: 2,45%, Vochtgehalte: 61,8%, Calcium: > 5%, Natrium en Fosfor: > 2%

  Onze ervaringsdeskundigen

  Ricardo


  “Een half jaar stond deze vriendelijke topper stil vanwege een peesblessure. Het ging maar steeds kort goed en dan was hij opnieuw kreupel. Toen werden we getipt om Tendon Protect te proberen. Super! Hij loopt gemakkelijk en de pees voelt soepel.”

  Tip van een eventer

  “Ik ben zuinig op mijn paard. Als ik ga springen doe ik peesjes om en ik zorg altijd voor een goede warming up. Mijn paard is een tijdje uit de roulatie geweest en dat wil ik proberen te voorkomen. Ik geef daarom Tendon Protect, omdat het bouwstoffen bevat voor soepele pezen en spieren.”

  Luna

   “Luna is jong en heeft een veulen gehad. Nu willen we langzaam het werk oppakken, maar ze heeft er echt moeite mee. Geen bespiering, slappe banden, struikelen op de voorhand. Tendon Protect geef ik als ondersteuning om weer gemakkelijker op gang te komen. Ik combineer dat met veel vrije beweging voor Luna zonder ruiter.”

  De fysiotherapeut vertelt

  “Helaas komen peesblessures erg vaak voor bij paarden. Het is een langdurige blessure en het is dan ook belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Ga dus naar de dierenarts voor de juiste diagnose. Hoe eerder je weet dat er sprake is van een peesblessure, hoe eerder je kunt starten met een goede behandeling en hoe meer kans op een beter herstel en minder schade.”

  Dressuurtopper


  “In de hogere dressuurklasses vragen we nog wel wat van het paard. We verwachten eigenlijk dat ons paard een elastiekje is op alle fronten. Ik zorg er daarom voor dat mijn paard goede voeding krijgt en vul dat aan met supplementen. Tendon Protect bevat waardevolle ingrediënten voor pezen en spieren.”

  10 veelgestelde vragen

  Hoe lang duurt de Tendon Protect boost?

   40 dagen | 25 ml per dag
  Effectief binnen gebruiksduur – ook preventief in te zetten!


  Joint Support is een boost 40 dagen voor soepele spieren en pezen bij je paard. Je kunt Tendon Portect heel goed preventief geven aan honden om de pezen en spieren in goede conditie te houden. Tendon Protect bevat onder andere Magnesium, Omega-3 en Calcium. Het supplement is ook geschikt voor jonge dieren die in training worden genomen.
  Binnen de duur van de boost is over het algemeen het effect merkbaar, de gehele gebruiksduur is nodig. Wil je doorlopend voeren, dan geef je de helft van de reguliere dosis.

  Waarom werkt Tendon Protect ook preventief?

  Calcium, Magnesium, Omega-3 bouwstoffen voor soepele spieren en pezen

  De spieren en pezen van een paard hebben bouwstoffen nodig om soepel en in conditie te blijven. Deze ingrediënten zijn verwerkt in Tendon Protect. Daarnaast is Tendon Protect aangevuld met de Groenlipmossel, een bron van furaanzuren en vetzuren.
  Een peesblessure is langdurig en hardnekkig, daarom is voorkomen altijd beter dan genezen. Heeft je paard echter toch een blessure, dan kan Tendon Protect ondersteuning bieden voor de soepelheid van spieren en pezen.

  Mag ik Tendon Protect dagelijks voeren?

  Jazeker! Een onderhoudsdosering mag en dan volstaat de helft van de reguliere dosis over het algemeen

  Hoe voer ik vloeibare Tendon Protect?

  Met doseerspuitje of over voer

  De meeste paarden eten Tendon Protect goed. Het smaakt en ruikt een klein beetje naar vis. Je mag Tendon Protect vanuit het spuitje geven, maar veel eigenaren geven aan dat het gemakkelijk is om het over het voer te doen. De meeste paarden eten het dan zo op.
  Heb je nou een echte fijnproever op stal? Verpak het dan in een lekkere traktatie, appelmoes bijvoorbeeld.

  Mag Tendon Protect in combinatie met andere medicijnen of supplementen?

  Kies een ander voermoment met ca. 4 uur ertussen. Bij twijfel vraag de dierenarts.


  Voor al onze Synopet producten geldt dat ze meestal in combinatie gegeven kunnen worden met medicijnen voor andere aandoeningen bij je dier. We adviseren om een ander voermoment (met circa 4 uur ertussen) te kiezen voor de verschillende producten, zodat je zeker weet dat de werking van beide producten geen invloed op elkaar heeft. Twijfel je of je de medicijnen kunt combineren. Raadpleeg dan ons Care Team of neem contact op met je dierenarts.

  Is Tendon Protect geschikt voor jonge paarden?

  Absoluut! Een jong dier in de groei heeft baat bij het ondersteunen van de pezen, spieren en banden.

  Jonge dieren hebben tijd nodig om te groeien. De botten groeien, he hele lichaam groeit. De banden, pezen en spieren moeten de groei ondersteunen en moet dus soepel en elastisch zijn. Tendon Protect ondersteunt de soepele spieren en pezen.
  Dan kan extra Calcium, Magnesium, Omega-3 in combinatie met Groenlipmossel en Vitamine D3 een goede aanvulling zijn.

  Hoe lang is Tendon Protect houdbaar en waar moet ik het bewaren?

  60 dagen na opening
  Op kamertemperatuur

  Op de verpakking staat de houdbaarheid van de Synopet producten aangegeven. Na opening van de fles kun je deze houdbaarheid aanhouden. We raden je af om supplementen waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken aan je dier te geven.

  Op een droge en donkere plaats op kamertemperatuur. Het is niet nodig Tendon Protect in de koelkast te bewaren.

  Wat is het verschil tussen Tendon Protect en Joint Support?

  Joint Support – gewrichten (gezond kraakbeen en soepele gewrichten)

  Tendon Protect – pezen (soepele spieren, banden en pezen)

  Tendon Protect is voor de ondersteuning van soepele spieren, banden en pezen. Het zorgt voor elasticiteit en doorbloeding om de pezen in goede conditie te krijgen of te houden. Joint Support zet je in wanneer het dier ondersteuning voor de gewrichten kan gebruiken. Beide producten vullen elkaar erg mooi aan. Zijn de gewrichten weer in conditie, dan kan met Tendon Protect aan de ondersteuning van pezen, spieren en banden worden gewerkt.

  Waarom zit er Vitamine D3 in Tendon Protect?

  Vitamine D3 stimuleert de opname van Magnesium, Calcium en Fosfor en werkt preventief tegen botproblemen, verdikte gewrichten.

  Tendon Protect bevat Vitamine D3 voor de opname van Fosfor, Calcium en Magnesium. Bij Jonge paarden is Vitamine D belangrijk voor de botvorming. Bij volwassen paarden regelt het de opname van Calcium en Fosfor. Vitamine D3 kan overgedoseerd worden en leidt dan tot stramheid. 

  Waarom zit er GLMax Groenlipmossel en Omega-3 in Tendon Protect?

  Omega-3 uit Visolie en Sojaolie, aangevuld met de GLMax Groenlipmossel, een combinatie van ondersteunende vetzuren

  Aan Omega-3 vetzuren en de Groenlipmossel worden veel gezondheidsondersteunende eigenschappen toegekend. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking. Deze ingrediënten zijn dan ook niet toevallig samengevoegd in Tendon Protect, maar omdat ze elkaar ondersteunen.

  Persoonlijk en gratis advies voor je dier

  Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.

  Care Team tip:
  “De pezen preventief ondersteunen – van je jonge, volwassen of senior paard? Dat is eigenlijk een heel goed idee. Gedurende het hele hondenleven zijn er bouwstoffen nodig om de pezen en spieren in goede conditie te houden.”

  Evelien, Care Team

  Feit:
  “Te strakke of te losse spieren of pezen bij je paard kunnen tot (langdurige) blessures. Als je paard een peesblessure heeft, dan duurt het lang voordat het geneest.”

  Evelien, Care Team

  Wanneer is Tendon Protect geschikt voor je paard?

  paarden & pezen

  Paard met trauma (blessure)

  Heeft je paard een peesblessure of blessure aan de spieren. Dat is vaak langdurig. De ondersteuning met supplementen kan helpen om de pezen en spieren te doorbloeden en zo ondersteunen in het herstel.

  Jong paard in trainingsopbouw

  Een paard groeit lang door. Sommige paarden wel tot hun 7e levensjaar. Het skelet groeit en de banden, pezen en spieren groeien mee. Daarom is ondersteuning van het skelet en van de pezen en spieren belangrijk voor een jong paard. Goede voeding, voldoende rust en voldoende bewegingsvrijheid zijn vereisten.
  Een paard in trainingsopbouw kan de waardevolle bouwstoffen – Omega-3, Magnesium, Vitamine D – voor het skelet- en spierstelsel goed gebruiken.

  Actief recreatief

  Ben jij actief recreatief met je paard aan de slag? Lekker naar buiten of fanatiek in de bak. Beweeg je veel met je dier? Dan is Tendon Protect een prettige ondersteuning voor pezen en spieren

  Sportpaard verschillende disciplines

  Bezoek jij de wedstrijden met je paard? Springen, western, mennen, dressuur, endurance. Welke tak van sport je ook beoefent met je dier. Een sporter kan de ondersteuning van supplementen voor pezen en spieren gebruiken om in goede conditie te blijven.