Gewrichten of nieren?

 

#kattenblog | Linda van Klaveren

Gewrichtsklachten of nierfalen bij de kat?

Gewrichtsklachten en nierfalen zijn klachten die bij een kat helaas vaak voorkomen. Niet alleen bij katten op leeftijd, ook soms op jongere leeftijd worden kattenbaasje geconfronteerd met katten die problemen ervaren met de gewrichten en of de werking van de nieren. De symptomen van zowel gewrichtsklachten en nierfalen lijken behoorlijk veel op elkaar. Een juiste behandeling van de klachten is dan van belang om de kat weer in goede conditie te krijgen. Een gezonde kat is immers een blije kat!

Gewrichtsklachten,
hoe herken je ze bij je kat? 

Katten zijn meesters in het verbergen van hun pijn en ongemak. Daarom is het van belang om op een aantal specifieke signalen te letten bij gewrichtsklachten. 

Signalen | gewrichtsproblemen

Een kat die last heeft van zijn gewrichten zal minder willen spelen of klimmen. Ligt jouw kat normaal gesproken op een hoog plekje te slapen en kiest hij er voortaan voor om op een minder hoge plek te gaan liggen? Dit kan een signaal zijn dat hij niet meer zo graag de hoogte opzoekt vanwege het klimmen. Ook kan een kat meer gaan liggen en moeite hebben met opstaan. Soms kan een kat zijn behoefte naast de bak doen en minder aandacht geven aan de verzorging van zijn vacht. Ook veranderingen in het gedrag van een kat kunnen voorkomen.

Gewrichtsklachten zorgen in het algemeen
voor een minder actieve en lusteloze kat

 

Nierproblemen,
hoe herken je ze bij je kat? 

De nieren zijn een belangrijke organen die de bloeddruk regelen, hormonen aanmaken en het bloed filteren. Op het moment dat een kat nierproblemen heeft, neemt het energieniveau van je dier af.

Signalen | nierproblemen

Hij gaat minder bewegen en meer liggen. Hierdoor verliezen de spieren steeds meer kracht en vertoont hij daardoor stramheid bij het opstaan en lopen. Deze symptomen lijken heel erg op gewrichtsklachten, maar kunnen dus ook door nierproblemen ontstaan. Chronisch nierfalen kun je herkennen aan het feit dat je kat vaker moet plassen en soms zelfs naast de bak plast. Ook zal de kat vaker gaan drinken om het verloren vocht te compenseren. Ook braken, troebele urine, droge vacht en verminderde eetlust kunnen wijzen op een mogelijk nierprobleem bij je kat.  

Herken je symptomen bij je kat? Raadpleeg dan altijd de dierenarts voor een goede diagnose

Klachten aan

gewrichten & nieren

Is de Feli-Syn

gewrichtskuur veilig?

 

 

Gewrichten & nieren,
Wat je als baasje kunt doen bij gecombineerde klachten

 Bij katten op leeftijd gaat niet alleen de nierfunctie achteruit, ook gewrichtsklachten komen vaker voor. Gewrichten slijten en het kraakbeen verdwijnt. Dit kan ontstekingen in de gewrichten veroorzaken. 

Veel kattenbaasjes geven hun kat een Feli-Syn kuur op basis van Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad. Dit heeft een verzorgende werking op de gewrichten heeft. Feli-Syn is een kuur natuur, zonder allerlei toevoegingen en volledig veilig in gebruik. Het geeft geen nare bijverschijnselen voor de nieren en is daarmee ook uitstekend te gebruiken wanneer er sprake is van gecombineerde klachten. 
Omega-3 vetzuren in de vloeibare Groenlipmossel werken als natuurlijke ontstekingsremmer en remmen de afbraak van weefsel. Dat is ook positief voor de nieren. Maar let wel, het is een kuur voor de gewrichten en niet voor nierproblemen. 

Wanneer je kat een goede gezondheid heeft, is het al voldoende om 1 of 2 x per jaar een volledige Feli-Syn kuur van 25 dagen te geven om de gewrichten in optimale conditie te houden.

Kuur voor de gewrichten | Feli-Syn

Heeft je kat gewrichtsproblemen?

 Feli-Syn is voor het behoud van soepele gewrichten  en gezond kraakbeen bij je dier.Het helpt je kat om weer soepel te bewegen.

Minder naar hoger gelegen plekjes | Minder springen of spelen | Moeilijk op de kattenbak | Stijfheid in beweging | Slechte vachtverzorging

Feli-Syn | 75 ml | kuur van 25 dagen