Lekker blij en gezond op de wei

Het voorjaar zit in de lucht, het weideseizoen is aangebroken. Dat is best spannend voor veel paardenbezitters. Hoe pak je dat aan en waar moet je rekening mee houden?

Waarom is het toch elk jaar weer opnieuw zo’n ding, de weidegang van je paard?

Het is toch altijd weer spannend als het weideseizoen voor je paard of pony aanbreekt. De grazige weilanden worden weer lekker groen en je paard kan niet wachten om van dat gras te eten. Toch is het verstandig om je dier rustig aan het gras te laten wennen in het voorjaar.

Paarden eten de hele dag

Paarden eten de hele dag door kleine beetjes. Dat hebben ze nodig voor de spijsvertering. Als je je paard de gehele dag op de weide zet, dan is de kans groot dat hij de hele dag door gras blijft eten. En zeker op “vette” weiden kan dat gevolgen hebben voor het maag- en darmkanaal van je paard.

Tip:
Zet je paard dus niet de hele dag in het weiland, maar bouw het rustig naar een paar uurtjes per dag. Heb je een paddock? Dan kun je je paard na de weidegang ook in de paddock zetten met een flinke pluk hooi. Hooi prikkelt de darmen van je paard en dat heeft je dier nodig.

Suikergehalte in gras

In het voorjaar zie je het gras bijna groeien. Je paard kan niet wachten, maar pas op! Onze paarden staan met name in het weilanden met raaigras. Dat is gras voor koeienweiden met veel suikers, want koeien hebben dat nodig. Voor onze paarden kan dat problemen opleveren voor de gezondheid, denk aan spijsverteringsproblemen, zoals koliek, maar ook stofwisselingsproblemen, zoals hoefbevangenheid.
In het voorjaar is suikergehalte in het gras het hoogst.

Tip:
Zet je paard in de vroege ochtenduren in het grasland, tot een uur of 10. Het suikergehalte in het gras is dan het laagst. Onder invloed van de zon neemt overdag het suikergehalte in het gras toe en dat kan problemen betekenen voor de gezondheid van je paard.

Vooral in het voorjaar is het suikergehalte in het gras hoog. Het gras groeit in het voorjaar namelijk het hardst

Digest-Horse

✓ Speciaal voor de goede maag– en darmfunctie en de darmflora van paarden

✓ Natriumbicarbonaat, Magnesiumoxide en Biergist

✓ Vloeibaar

✓ 1 keer per dag 15 ml over het voer

✓ Kuur van 30 dagen

✓ Dopingvrij

✓ Resultaat is duidelijk binnen de tijdsspanne van één kuur

Meer informatie over de spijsvertering van het paard

Start binnen een week met de kuur

Onze vertrouwde kuren voor
je hond, kat of paard